Ieder nadeel heb zijn voordeel

Ach, ze hadden zich bij de Arnhemse eredivisionist Vitesse nog zo voorgenomen om zich relaxed te gaan voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Even weg uit die muffe GelreDome en die Hollandse zeikwinter. Wat is er dan een geschiktere locatie dan de Verenigde Arabische Emiraten, moet men bij Vitesse hebben gedacht? Lekker buiten ballen in de zandbak met een zonnetje op je bol. Daar zullen de spelers van opknappen.

Eén probleempje: een (1) dag voor vertrek wordt bekend dat een van de spelers niet mee kan. Mee mag, eigenlijk. Verdediger Dan Mori maakt namelijk geen kans de grenzen van de VAE te passeren, omdat hij de Israëlische nationaliteit heeft. De VAE weigeren de staat Israël te erkennen tot er een degelijke oplossing is voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, want men staat achter de Palestijnen in deze. En tot die tijd komen Israëliërs het land niet in.
Nu zou je om te beginnen kunnen stellen dat het vreemd is dat men daar blijkbaar een dag voor vertrek pas achterkomt. Niet om het een of ander, maar het feit dat de Verenigde Arabische Emiraten geen personen met de Israëlische nationaliteit toelaten kan toch amper als een verrassing zijn gekomen. Er moet toch ergens iemand met hersens bij Vitesse hebben rondgelopen die zich heeft afgevraagd of een Israëliër eigenlijk wel welkom is in een land met het woord ‘Arabische’ in zijn naam.
Maar misschien ook wist men het allemaal al veel langer en heeft men dit akkefietje pas op het allerlaatst bekendgemaakt in de hoop dat er dan geen politiek gesodemieter over zou ontstaan. Want je komt in de Nederlandse politiek nergens mee weg als Israël in het geding is en dat was ondanks alles toch wel de bedoeling van Vitesse: weggaan, dan maar zonder Dan Mori.

En nu is er dus gedonder in de glazen. De VVD vindt dat Vitesse ‘serieus had moeten overwegen de Emiraten als bestemming voor het trainingskamp over te slaan’. CDA’er Omtzigt noemt Vitesse ‘een club zonder ruggengraat’ en wijst erop dat als van een Tweede Kamer-delegatie een lid niet welkom is, ‘de hele delegatie thuisblijft’. Nu is het betreffende niet welkome lid meestal een PVV’er, waarvan het volstrekt begrijpelijk is dat men die in een fatsoenlijk buitenland niet wil ontvangen. En dat de met de PVV heulende CDA’ers en VVD’ers dan ook thuisblijven zal ze daar ongetwijfeld een zorg zijn.

Geert Wilders tetterde dat Vitesse had moeten thuisblijven. ‘Nu accepteren ze Jodenhaat Emiraten. Laf.’

Ja mensen, laat dat maar eens goed indalen: Wilders die er schande van spreekt dat een organisatie haat accepteert. Dat moet dan bijna wel betekenen dat hij zijn eigen stemvolk ook laf vindt. Want door niet thuis te blijven maar op verkiezingsdag naar het stemhokje te gaan en op hem te stemmen accepteert men immers Wilders’ islamietenhaat. Laf!
Ik vertrouw er dan ook op dat Geert Wilders zijn kiezers binnenkort oproept om niet op hem te gaan stemmen.

‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’, zou een beroemd voetballer zeggen.

15 gedachten over “Ieder nadeel heb zijn voordeel”

 1. Ikzelf zou in zo’n geval niet met de club op reis zijn gegaan, maar de politiek mag zich hier niet mee bemoeien. Sowieso nooit adviezen van politici aannemen. Morgen denken ze er weer anders over.

 2. Opmerkelijk, ruim een maand geleden waren er nog geen problemen.

  ‘Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gaan de handelsbanden versterken. Zo worden wederzijdse investeringen beter beschermd en gaan beide landen verder samenwerken op het gebied van energie. Dat is de uitkomst van besprekingen op dinsdag 26 november 2013 tussen vertegenwoordigers van de regering van de VAE en minister Kamp van Economische Zaken (EZ).’

  Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/26/handelsrelatie-nederland-en-vae-verder-versterkt.html

 3. ==De VAE weigeren de staat Israël te erkennen tot er een degelijke oplossing is voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, want men staat achter de Palestijnen in deze. ==

  Bullshit als ik zo vrij mag zijn? De Palestijnen zijn sinds de oprichting van de staat Israel als boksbal gebuikt door alle Arabische/Islamitische dictaturen om:

  Een einde aan de staat Israel te maken. Geen, ik herhaal, geen van die landen wil vrede want dat zou hun eigen heerschappij onder de mom van de Islam ten einde brengen. Als je dit niet ziet ben je in mijn ogen in deze materie (al dan niet bewust) zoniet blind dan toch zeker bijziend, kijkend met een vooraf bepaalde mening. Maar goed, deze discussies hebben mij op het VKBlog en later in het begin bij OBA veel gezeur opgeleverd dus ik zal je Blogs met interesse lezen maar mij waarschijnlijk van commentaar onthouden.

 4. @Timmerark
  Nee, Israel wil vrede, dat blijkt werkelijk overal uit. Goed dat het nog even gezegd wordt zeg.

 5. K. ’t Jong: lukt niet, sorry

  Arnold J. van der Kluft: om niet weer in de eindeloze wel niet discussie te vervallen…maar toch, de laatste 20 jaar zie ik het helemaal verkeerd gaan met de politiek van Israel. Maar vanaf het begin was het toch echt niet Israel die keer op keer als underdog oorlog verklaarde aan alle landen om haar heen. Of zie ik dat ook verkeerd. Al die Israelhater (nee, we haten geen Joden hoor, alleen hun land) zouden eens naar Gaza moeten gaan. De vredelievende bedoelingen van Hamas onderschrijven en zien hoe de bevolking daar gebukt gaat onder diezelfde Hamas. Ze zijn door verkiezingen verkozen, maar dat was Hitler ook.

 6. Ik vind het jammer dat het niet lukt. Probeer het nog eens. En mocht je dan toch per se willen reageren probeer dan de onderhuidse antisemitisme beschuldigingen achterwege te laten want daar zijn we hier niet van gediend.

 7. Timmerark: wel eens van verzet gehoord? Het (kleine beetje) verzet in Nederland tijdens wo2 werd door de Duitsers ook terreur genoemd. Ik wil u wel eens zien als ze uw huis met de grond gelijk maken…

 8. @Timmerark: ik geef in mijn artikeltje mijn mening n.a.v. een nieuwsbericht. Het door jou aangehaalde citaat kwam uit een van de krantenberichten waarop mijn artikeltje een reactie was, in dit geval een artikel uit de Volkskrant (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10788/Eredivisie/article/detail/3572505/2014/01/06/Vitesse-had-moeten-zeggen-samen-uit-samen-thuis.dhtml). Dat het achteraf allemaal net iets anders bleek te liggen had ik al in de reactie op mijn andere artikeltje uitgelegd. Hoe ik tegenover Israël sta, heb ik daar ook neergezet. Voor het overige sluit ik me aan bij de reactie van K. ’t Jong hier vlak boven.

 9. Timmerark, (nee, we haten geen Joden hoor, alleen hun land)
  Wat, a.u.b., is dat voor gelul? Laat ik het zo omschrijven: joden zijn niet automatisch mijn vrienden of vijanden, omdat mensen nu eenmaal niet automatisch mijn vrienden of vijanden zijn. Ik vind de persoonlijkheid van mensen en hun handelen doorslaggevend voor mijn waardering. Ik denk dat verreweg de meesten die hier op Krapuul schrijven of reageren er zo ongeveer over denken. Vind je dat jodenhaat? Best, dan kunnen we nu ophouden met discussieren.
  Israel vind ik een bijzonder slecht plan van o.a. de Britten geweest, maar nu het er is, mag het van mij ook blijven bestaan. Ik pleit voor een twee-staten oplossing, met behoud van de Groene Lijn als grens, zoals overeengekomen in 1949 met de buurlanden. Dit landje-pikken door diverse regeringen van Israel heeft niks met veiligheid van het land, maar alles met het idee van Lebensraum van doen.

 10. Ik kan me goed vinden in wat Cornelis zegt en het is erg menselijk. indien iemand dit als haat zou bestempelen, moet hij gauw psychische hulp gaan zoeken.

Reacties zijn gesloten.