Idioten en het OM

Hier een mooi voorbeeld van virtueel terrorisme. En weet U wat: het werkt!
Een of andere idioot is er in geslaagd het halve schoolsysteem in de buurt van onze Hofstad voor een halve dag plat te leggen. Men wil, terecht, geen risico nemen en de leerlingen blijven thuis.
Wat volgt? Een station? Een luchthaven? Het Binnenhof? De Kroning? En hoe ga je zoiets tegen?
Ik lees net dat virtueel bedreigen hetzelfde bestraft wordt, als per ouderwetse brief of telefoon. Waarschijnlijk wordt bovenstaande idioot wel vervolgd, waarschijnlijk ook de bedreigers van Ewbank, maar niet de dart-pijltjes gooiende, wereldvreemde idioten die een zekere “jvdheuvel” en talloze anderen die zich tegen extreemrechts verzetten massief bedreigden. Daar doet het OM liever niks aan. Of je moet Halsema heten en hemel en aarde willen bewegen.
Dit selectieve negeren door het OM, legt de drempel voor komende idioten met snode dreigplannen natuurlijk wel een stukje lager.

9 gedachten over “Idioten en het OM”

 1. Ik blijf steeds hetzelfde met je over dit selectief beleid herhalen:

  “Dit selectieve negeren door het OM, legt de drempel voor komende (rechts-extreme) idioten met snode dreigplannen natuurlijk wel een stukje lager.”

  Die mogen officieel blijkbaar wel?

 2. Het Om en de politie zijn extreem rechts nog nodig in de niet al te verre toekomst…net als in Griekenland. Vandaar de selctieve opstelling van de idioten van het OM (oepsss…)

 3. Trouwens, over juffrouw Halsema gesproken die uiteraard ook even haar meninkje moest twitteren over iets volstrekt onnozels.
  Nadat juffrouw Halsema eerder al een massamoordenaarster die Nelson Mandela een terrorist noemde en generaal Pinochet had gepijpt tot ‘rolmodel’ had verheven ziet zij blijkens een tweet van haar eerder vandaag, in de debielen ener ‘koningslied’ ‘culturele voorhoedes’….
  Tijd voor een paar vriendelijke meneren in witte jassen die haar met zachte hand zullen beschermen tegen zichzelf?

 4. Het is al helemaal niet meer te volgen nu er bekend is gemaakt dat de genoemde idioot al op zondagavond blijkt te zijn opgepakt!

 5. @4: Die jongen had er niks mee te maken, hij had alleen de pech dat hij in het profiel paste. En al die tijd wisten ze dat de tweet was verzonden vanuit Costa Rica.

 6. @5 Als ze nou net zo voortvarend waren bij iedereen die lichamelijke dreigementen op het internet of twitter bezigt. Dat zou misschien afschrikken.

 7. @7: Joke:

  Inderdaad. Als ze dat consequent zouden gaan doen hebben we direct een dictatuur.
  Laat die vrijheid om te schrijven en te spreken nou maar absoluut onaangetast. Daden die werkelijk gepleegd zijn is een ander verhaal, waarover in het kader van klassejustitie uiteraard ook nog heel wat te regelen valt.

 8. @8: Ja precies. Vooral sinds ze Joke Kaviaar hebben veroordeeld wegens ‘opruiende teksten’ vind ik dat OM veel te trigger happy en te willekeurig bezig. Hoezo opruiend – de gemiddelde songtekst over Thatcher is minstens zo pittig en dat mens is nooit een haar gekrenkt.

Reacties zijn gesloten.