Hypocriete huilpraat van een wooncorporatiebaas

Bijna zevenduizend woningen zijn vorig jaar ontruimd namens wooncorporaties, de meeste wegens huurachterstand.

Woningcorporaties zijn er om mensen een goede woning te bieden”, zegt Aedes-voorzitter Marc Calon. “Maar soms kunnen we na een uitspraak van de rechter niet anders dan overgaan tot huisuitzetting. Dat is pijnlijk, voor bewoners en voor woningcorporaties.

Vrome taal van deze voorzitter – de vraag is: wie zorgt er dan voor dat die rechter (zou die zelf in een huurhuis wonen? denk het niet) deze uitspraak doet? Met andere woorden: wie begint er een proces tegen wie?

Woningcorporaties zijn er allang niet meer om huurders een goede woning te bieden. Kopers hoeven waarschijnlijk ook geen goede woning, maar voor hen wordt meer de schijn opgehouden. Het gaat tenslotte om de winst.

3 gedachten over “Hypocriete huilpraat van een wooncorporatiebaas”

  1. woningcorporaties velen ooit door arbeiders opgericht teneinde betaalbare huizen te bouwen.
    Helaas alleen de kreet we zyn links en beogen geen winst van de huidige salonsocialisten en de realiteit dat wanneer je zonder geld zit toch wel ff het huis uit wordt gegooid laat zien dat we politieke kreten met de nodige reserve mogen bekyken.

  2. Neoliberalisme eist mettertijd zijn slachtoffers. Het is de ijzeren logica van de neoliberalisme.

    “Kijk daar, de economie is aan het optrekken, weetewel”

  3. Dit is al jaren aan de gang. Privatisering sociale woningbouw en vervolgens uithollen en woningbestand uitdunnen. Let ook op de misstanden van zelfverrijking en wanbeleid. Wat mij betreft horen brute oplichters in de gevangenis. Maar het waait vast weer over… Mooie glossy magazines van blije mensen die blij wonen en volstrekt gelukkig zijn schuiven ze je door de bus. Weet u het nog? Die fijne Wiebes die Amsterdam wilde leegtrekken voor “kwaliteit”? Ik onthoud me hier van historische vergelijkingen.

Reacties zijn gesloten.