Huren per 1 juli verhoogd met 1,3%, ‘scheefwoners’ mogen nog even blijven zitten

Met ingang van 1 juli dit jaar mogen de huren verhoogd worden met 1,3%. Eerder kwam al naar buiten dat Donner alle sociale huren met euro 120,– wil verhogen door meer punten toe te kennen en zo de waarde te verhogen.

Maar wonder, wonder! De ‘scheefwoners’ mogen nog een jaar langer genieten van hun goedkope wonen. Het lukt de overheid helaas niet om hier iets aan te doen voor 1 juli 2011. Hiermee komt dit kabinet dus weer op voor de mensen die al hebben en zij die niet hebben, die hebben gewoon pech. Niet hebben is een keuze, toch? 
Starters en mensen met een laag inkomen grijpen naast een sociale huurwoning omdat die bezet blijven door mensen die er te veel voor verdienen. Prettig geregeld en met dank aan dit rechtse kabinet.

2 gedachten over “Huren per 1 juli verhoogd met 1,3%, ‘scheefwoners’ mogen nog even blijven zitten”

  1. Er is blijkbaar behoefte aan goedkope woningen. Dus waarom wordt daar niet meer aan gedaan? Waarom mensen uit goedkope woningen pesten?

    De corporaties hebben veel sociale woningbouw verkocht in de afgelopen 20 jaar terwijl mensen graag in goedkope huurhuizen willen wonen.

    Tot zover het sprookje dat de vrije markt uit zichzelf alles wat je nodig hebt produceert want er blijft een gebrek aan goedkope woningen. Heeft ook alles te maken met het feit dat dit niet winstgevend is.

  2. Scheefwoners aanpakken is juist een fijn kapitalistisch plannetje. Mensen die met geen mogelijkheid een andere woning konden vinden (ondergetekende) dwingen veel meer te betalen voor hun huidige woning..

Reacties zijn gesloten.