Humanitaire ramp naast uw vakantiebestemming

Bij ‘de Telegraaf’ en consorten komen ze waarschijnlijk straks niet meer bij van het lachen maar voor elk normaal mens is het een hartverscheurende en woedend makende tragedie waarover The Guardian bericht: de wereld staat – niet voor het eerst overigens – een menselijk drama van kolossale omvang te wachten.
Honderdduizenden uiterst wanhopige mensen uit Afrika zullen de levensgevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee wagen en voor heel veel van die stakkerds zal net als voor heel veel anderen die hen voor gingen, die zee hun graf worden.
Degenen die wel levend de andere kant bereiken wacht een hel met volstrekt inadequate opvangvoorzieningen en – vooral – hen zeer vijandig gezinde militairen, politie en bureaucraten.
En niet te vergeten nazi’s die de ellende van die mensen exploiteren voor hun eigen giftige agenda van haat.

“The EU had not found effective mechanisms to prevent migrants dying at sea, he said. Instead of focusing on ever tougher border controls, the EU needed to establish safe routes.”

Aldus een UNHCR-functionaris die hiermee in een paar zinnen het volkomen failliet van de EU ten aanzien van vluchtelingenproblematiek en de daaraan ten grondslag liggende problematiek van volstrekt ongelijk verdeelde welvaart.
Dát is de misdadige realiteit van de Europese Unie: ik weet niet hoeveel mankracht en middelen zij spenderen om de grenzen middels horror-organisaties als Frontex trachten hermetisch af te sluiten maar niet voorzien hebben dat er wel eens heel veel opvangcapaciteit benodigd zou kunnen zijn voor die arme mensen uit een werelddeel waarvandaan de mineralen – die onder verschrikkelijke omstandigheden vaak gewonnen worden door kindslaven – wél zonder enig obstakel naar Europa kunnen stromen. Verwerkt in mobieltjes, laptops, i-Pads en wat al niet meer door wegwerpmensen gemaakt wordt voor ons gerief.

In juichpakkenland heeft de belangrijkste radiozender van de publieke omroep het echter over het feit dat ‘de Chinezen’ ‘dé werkelijkheid’ niet onder ogen zouden willen zien (yeah, right!) en lacht een niet onaanzienlijk deel van het Telegraaf-lezende tokkievolk om de onbeschrijflijke ellende die honderdduizenden op twee uur vliegen hier vandaan en vlak naast hun vakantiebestemming ten deel gaat vallen…

3 gedachten over “Humanitaire ramp naast uw vakantiebestemming”

 1. Italie had met Khadaffi de afspraak dat hij de mensenhandelaren zou beknotten en de bootjes met vluchtelingen zou limiteren. Tegen grof Italiaans geld uiteraard.Maar niet lang daarna werd Khadaffi zijn woestijntent uitgeblazen, omdat hij zijn olie niet meer tegen dollars en euro’s wou verkopen, maar tegen baar goud.EU en de VS kwaad en daarom werd de zoveelste false flag operatie opgezet onder het motto Leve de Arabische Lente en weg met de dictator.De Arabische Lente is al lang voorbij en bijna vergeten. Wat bleef en sterker werd: de instroom over zee van wrakke bootjes die bij de minste geringste zeegang zinken met honderden vluchtelingen er in.
  De honger naar geld is de EU fataal aan het worden. En wat doen de Brusselse technocraten? Ze geven de vluchtelingen de schuld. Hoe zout kun je het wel niet eten.

 2. Als je dan het volgende bedenkt.

  Ondernemen is risico’s nemen toch ? Nou dat moet volgens rechts altijd beloond worden. Ook al kost dat banen of in in het ergste geval mensenlevens en geeft het milieu problemen. Zij (de ondernemers) zullen beloond moeten worden.

  Zo is rechts want “werken” dient beloond te worden. Want men stak zijn / haar nek uit.

  Nu die Afrikanen hun leven op het spel zetten / ondernemen. Om ook eens wat mee te pikken van die welvaart hier over hun ruggen verdiend. Moet het toch ook zo zijn dat als ze deze reis ondernemen en het halen. Dat zij dan met open armen worden ontvangen en krijgen wat ze verdienen. Namelijk te vreten en recht op een normaal en behoorlijk leven.

  Nee dan telt ondernemerschap niet. Voor hen telt dat niet. Want dat past niet bij het V.O.C. denken.

 3. Moet je nagaan: eerst heeft het westen de Afrikaanse landen gekoloniseerd en leeggeplunderd en de bevolking tot slaven gemaakt. Vervolgens heeft men ze, toen het kolonialisme ‘oude stijl’ echt niet meer vol te houden was, achtergelaten met kunstmatige grenzen die dwars door stammen en bevolkingsgroepen snijden en heeft het westen er veelal walgelijke regimes geïnstalleerd dan wel getolereerd. Tot op de dag van vandaag worden deze landen gebruikt als afvalbak van onze consumptiemaatschappij: giftige rommel die wij hier niet willen hebben, wordt daar gedumpt. Het uitbuiten gaat gewoon verder door middel van bedrijven als Shell die van Nigeria één verwoeste bende maken, door slechte handelsakkoorden en door multinationals een belastingvrije haven te verschaffen zodat ze in die toch al straatarme Afrikaanse landen geen belasting hoeven te betalen.
  En dan wordt er gek opgekeken als die mensen uiteindelijk hier naartoe proberen te komen in de hoop op een beter leven. Het is bij de beesten af.
  Goed stuk, Ralph.

Reacties zijn gesloten.