Hulp aan een medemens in nood? U bent strafbaar!

Fred Teeven, de welhaast psychopatische staatssecretaris die er een obsessie van maakt mensen in opperste nood het liefst tot dodelijke wanhoop te drijven heeft weer wat bedacht, blijkens een interview in het blad ‘Wordt Vervolgd‘ van Amnesty International.

Een citaat:

“Ook verantwoordelijk staatssecretaris Teeven roept de PvdA op de afspraken uit het regeerakkoord na te komen. In een interview met het blad Wordt Vervolgd van Amnesty International zegt hij begrip te hebben voor de onrust in de PvdA. “Maar als je samen gaat regeren, maak je afspraken.”

In hetzelfde interview zegt Teeven dat hulp aan sommige illegalen toch strafbaar wordt. Het gaat dan om hulp aan vreemdelingen die al vaker zijn aangehouden en een ‘verzwaard inreisverbod’ hebben. Volgens de staatssecretaris zal het Openbaar Ministerie de hulpverleners niet actief gaan vervolgen, maar is de hulp op papier wel strafbaar.”

Ik vraag Hans Spekman die zo flink twitterde dat de PvdA nooit zal zwichten voor idoten nog een keer: hoeveel lijken is kabinetsdeelname u eigenlijk waard?

Nog steeds van mening dat Fred Teeven geen idioot is en dus ‘een hele normale meneer met hele normale standpunten’?

U zou eraan meegewerkt hebben dat destijds Miep Gies, Johannes Kleiman, Victor Kugler, Bep Voskuijl, Jan Gies en Johan Voskuijl strafbaar gesteld zijn voor hun hulp aan Anne Frank en haar medeonderduikers?

Ik begin ernstig te twijfelen aan de geestelijke vermogens van u en uw partijgenoten.

17 gedachten over “Hulp aan een medemens in nood? U bent strafbaar!”

 1. Ralph, dit is een juweel:

  “U zou eraan meegewerkt hebben dat destijds Miep Gies, Johannes Kleiman, Victor Kugler, Bep Voskuijl, Jan Gies en Johan Voskuijl strafbaar gesteld zijn voor hun hulp aan Anne Frank en haar medeonderduikers?”

 2. “U zou eraan meegewerkt hebben dat destijds Miep Gies, Johannes Kleiman, Victor Kugler, Bep Voskuijl, Jan Gies en Johan Voskuijl strafbaar gesteld zijn voor hun hulp aan Anne Frank en haar medeonderduikers?”

  Opdat het erg duidelijk aangeeft dat de toenmalige hetze tegen Joodse mensen dezelfde grond heeft als de huidige hetze tegen buitenlanders/moslims.

  Daarom zijn PVV/Wilders zo groot geworden.

 3. Mocht het ooit nodig zijn, dan zal ik met plezier een strafzaak tegen mij tegemoet zien.
  Integendeel tot pvda ben ik niet bereid om ook maar een duimbreed toe te geven aan het fascisme.

 4. Goed opgemerkt, Ralph. De PvdA is ofwel naief, of ze denken dat anderen het niet doorhebben.
  Bij Doorbraak hadden ze kort geleden ook al zo’n donkerbruin vermoeden dat het hierop uit zou draaien:
  “Hulp aan mensen zonder papieren is in het wetsvoorstel niet strafbaar gesteld, maar dat kan toch mogelijk worden. Wie een aantal keer is opgepakt wegens illegaal verblijf, begaat een misdrijf. Medeplichtigheid aan een misdrijf is strafbaar. Zo zou een arts kunnen worden gestraft voor medische zorg aan een patiënt zonder verblijfsrecht.”
  (http://www.doorbraak.eu/?p=13271)

 5. @5, Stel iemand is volgens het verknipte wereldbeeld van dit bruine regime strafbaar. Ook al zou ik daar weet van hebben, dus weet hebben van een strafbaar feit of misdrijf,
  ik zou zo iemand wel degelijk helpen. Lijkt me gewoon niet meer dan menselijk en normaal. Ik vind dat wetten die immoreel of misdadig zijn niet nageleefd behoeven te worden en dat je je daar tegen behoort te verzetten. Simple as that.
  Verder: geen mens is illegaal.
  Tot slot ben ik van mening dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens prevaleert boven de waanideeën van een verknipte staatssecretaris en zijn wannabe-nazi entourage.

 6. @6: “Ik vind dat wetten die immoreel of misdadig zijn niet nageleefd behoeven te worden en dat je je daar tegen behoort te verzetten.”
  Hear, hear! En idem voor “geen mens is illegaal”. En al zouden we het UVRM niet hebben, dan nog heeft ieder mens een geweten.

  Het schijnt dat het rommelt binnen de PvdA, er dreigt opstand. Dat zou eens tijd worden.

 7. @7, “En al zouden we het UVRM niet hebben, dan nog heeft ieder mens een geweten.”
  Daar valt niks aan toe te voegen. Je bent een mens naar mijn hart! 🙂

  Trouwens, ik las dat volgens een of ander pelinkje 65% van de PvdA leden tegen die idioterie van strafbaarstelling is. Betekent nog altijd dat de PvdA een erg groot aantal idioten in haar gelederen heeft. Was jezt herr Spekman? Neigen oder nicht neigen für Vollidioten?

 8. Als je het mij vraagt is die Samsom knettergek:

  [..]

  Samsom zegt dat er op het congres in Leeuwarden ruimte is om te discussiëren. Hij verwacht “een mooie discussie over bijvoorbeeld het binnenhalen van een prachtig sociaal akkoord, maar ook over de pijnlijke punten uit het regeerakkoord”.

  [..]

  Een mooie discussie dus. Waar hij -weer- zal zeggen dat het toch o zo verschrikkelijk is allemaal wat ze MOETEN uivoeren, maar ow ow ow, al die prachtige punten hè.

  http://nos.nl/artikel/499143-pvda-vvd-illegaliteit-strafbaar.html

 9. @8 en @9:
  “PvdA-lid Sander Terphuis, initiatiefnemer van de petitie tegen strafbaarstelling van illegaliteit, zegt: ‘De PvdA is een democratische ledenpartij. Ik hoop van harte dat de partij haar leden serieus zal nemen. Als 90 procent van de leden tegen de strafbaarstelling is en het bestuur blijft een nonchalante houding aannemen, dan hebben we een probleem. De leden kunnen het vertrouwen in het bestuur opzeggen.'”
  (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3430702/2013/04/24/Opstand-binnen-PvdA-losgebarsten-over-illegalen.dhtml)

 10. “De PvdA is een democratische ledenpartij. Ik hoop van harte dat de partij haar leden serieus zal nemen.”
  Deze zinnen zeggen al genoeg over de “democratie” binnen de PvdA.

 11. @9 & @ 10, Ik heb het ook gelezen maar ik krijg van die CDA-achtige visioenen uit 2010 toen die club moest beslissen over deelname aan bruin I. Linkmiechel Verhagen met zijn gehuichel over ‘feest van de democratie’ en zo nadat ie met Bleker al die twijfelaars geintimideerd had….
  @11, Precies. Die zinnen zeggen alles. De PvdA is door en door verrot en corrupt met die PvdA-variant van Verhagen geheten Samsom aan het roer. En met racisten als Pierr Heyenen (Tweede Kamer fractie PvdA) en Neérland’s nationale huilbaby hoeft ie zich echt geen zorgen te maken. En wij ons geen illusies. Dat is de werkelijkheid zoals het volgens mij is.

 12. Eigenlijk is het tijd voor een echte socialistische partij. Eén die NU al durft aan te kondigen wat er allemaal zal worden teruggedraaid, én daarnaast veranderd uiteraard. Zonder dat politieke miezemauzen van coalitie en blabla.

  Als je nagaat wat een minderheid de VVD en de PvdA hebben( iets van 40-50- zetels?), en daarvoor die andere bruine troep, maar hoe we met zijn allen geknecht worden, het is onbeschrijflijk. Wat zou het heerlijk zijn om weer in een fatsoenlijk, solidair en gastvrij land te kunnen wonen…

 13. @13, Klopt..hetgeen overigens bewijst dat niet álle hoop verloren is voor dit land 🙂
  @14, Helemaal mee eens. Trouwens, hoe zou een bruin schotschrift als Elseviers dán beginnen te hyperventileren samen met de rest van bruin Nederland als ze bij een nep-socialist als Emile Roemer al visioenen van Noord Korea krijgen?

 14. Tja, de logica van een politiestaat. Jona Lendering schreef het kort geleden: je stopt asielzoekers in een kamp, wijst hun aanvraag af, stuurt ze de straat op en sluit ze weer op omdat ze illegaal zijn.

Reacties zijn gesloten.