Hufterigheid – helemaal niet de schuld van Wilders!

Soms kom je op verrassende wijze achter de waarheid. Dat de Nederlandse samenleving is verhufterd is helemaal niet de schuld van Wilders en zijn PVV, het is de schuld van de Youp van ’t Hek en van Jort Kelder. Dat u dat maar weet. Dit schrijf ik natuurlijk met een dikke knipoog. Feit is wel dat de TV er zeker aan bijdraagt dat de verhuftering doorzet in Nederland, want het is toch ook op TV en ‘zij’ doen het toch ook? Wanneer gaat de Nederlander weer eens gewoon zelf nadenken en doet die kijkdoos uit? Of is dat een te optimistische gedachte, zelfs een ouderwetse gedachte?

3 gedachten over “Hufterigheid – helemaal niet de schuld van Wilders!”

  1. Eigenlijk gaat het meer over de sociale uitwerking van de succesvolle fase van de “marktwerking” kapitalisme.

    En ik zal u meteen een geheim verklappen: het is altijd tijdelijk. (Komt altijd een einde aan, maar niet doorvertellen a.u.b).

  2. Een leuk boekje, interessant voor alle Krapuul lezers.: “De waanzin rond Wilders”, van Joost Bosland. Hij gaat in op de psychologie van de borderlineverschijnselen van het rechts-populisme in Nederland.

    “Ook groepen mensen onder extreme druk kunnen gedrag laten zien van een lager ontwikkelingspeil. Naarmate die druk toeneemt zullen collectieve gedragingen minder genuanceerd en gedifferentieerd zijn, maar juist primitief, simplistisch, impulsief en minder sociaal.”

Reacties zijn gesloten.