Hufterig gedrag goed voor staatsschatkist

Voor hufterig gedrag – onder andere wildplassen, openbare dronkenschap, schelden en vandalisme – werden in vijf jaar tijd landelijk gezien meer dan 700.000 boetes uitgedeeld die ruim 78 miljoen euro opleverden. (Parool)

De angst slaat mij om het hart als ik dit lees. Niet omdat ik me bedreigd voel, maar omdat ik ga twijfelen aan de wil van de overheid om hufterigheid terug te dringen. Zonder hufterigheid geen inkomsten. Net als zonder rookverslaafden en alcoholdrinkers (al dan niet verslaafd) ook een veel legere schatkist.

Is toch raar dat de overheid aan de ene kant ‘alles’ probeert om mensen niet te laten roken of teveel te laten drinken, of oproept zich niet hufterig te gedragen. Terwijl er aan de andere kant heel veel geld mee wordt opgebracht. Doet me toch twijfelen aan de inzet en wil om dit echt te laten veranderen.

3 gedachten over “Hufterig gedrag goed voor staatsschatkist”

  1. Daklozen zijn dus per definitie hufters die mogen bloeden… (“wildplassen”) – toch is het wat anders dan een of andere koorpik die zijn bieatjes kwijtmoet in het openbaar.

  2. Helaas huftrigheid kost ons een 1.000.0000.000 voudige dan wat het opbrengt.

    Denk aan hufters in de zorg, bouw, financiele sector (criminele sector), politici (in meerderheid ter rechter zijde) etc…..

Reacties zijn gesloten.