‘Hou maar op Geert, het werkt niet’

Alle retoriek, het fulmineren, de film, het boek, de inmiddels ontelbare Kamervragen, moskeenee acties, Marokkanen-debat hebben geen enkel effect gehad. Integendeel:

Ook meent voor het eerst meer dan de helft van de mensen dat “de meeste moslims in Nederland respect voor cultuur en leefwijze van anderen” hebben. In 2004 was dat nog minder dan een derde

Ook is men milder over de immigranten geworden die hier wonen.

In het Fortuynjaar 2002 vond bijna de helft van de Nederlanders nog dat er te veel mensen van een andere nationaliteit in het land woonden. Dit jaar denkt nog iets minder dan een derde er zo over.

Een klap, zeg maar gerust een vuistslag, in het gezicht van Geert, zijn gekozenen en zijn volgelingen. 10 jaar door de plee gespoeld. Stop er maar mee Geert. Ga lekker ergens op een mooie plek anoniem genieten van je leven.

20 gedachten over “‘Hou maar op Geert, het werkt niet’”

 1. Dit is hartstikke positief nieuws, Ina. Vooroordelen zijn toch aardig snel verminderd.

  Wilders blijft evenwel een duivel. Hij zoekt nu het kwaad vooral in de EU. En zo is er steeds weer een onderwerp waarover arme en domme mensen lekker tegenover elkaar opgestookt kunnen worden.

 2. Vergeet het maar. Want de achterban van Wilders, verenigd in ultra-nationalistische websites, gelooft er geen reet van. Het CPB is namelijk een links bolwerk en dat liegt,bedriegt en manipuleert omwille van het multiculturalisme in Nederland.

 3. Hopen dat het niet alleen het begin van het einde is van die fascistische gek maar ook van dat wat we gerust zijn geestverwanten kunnen noemen als daar zijn de hihago-premier met zijn geweldige historische besef, Schteibtischmörder Teeven, schedelmeter Lodewijk Asscher, Diederik Samsom die asielzoekers en vluchtelingen ziet als uitruilthema’s, de kliklijnen en meldpunten en overige (digitale) NSB-varianten, GeenStijl met dezelfde mentaliteit als Julius Striecher alsook Jan Bennink en zijn racistische hufteromroep POWNed en nog veel meer van dat soort drek….
  Trouwens, heeft Bennink al de moed en het fatsoen gehad die arme Russische winkelier excuus aan te bieden namens hemzelf en die racistische hufteromroep POWNed?
  Ik kan het antwoord wel raden.
  Er is niettegenstaande het absoluut goede nieuws, nog een hele lange weg te gaan voordat Nederland ook maar iets van beschaving kent…

 4. Ik vreesde het al. Nieuwe bijschrift: “De politici waren meer dan dol op de huilers.”
  Deze vuistslag, pardon nieuws, is inderdaad zo goed dat Dead Cat Wilders en Gnoom Gaus troost moesten gaan zoeken bij Moeke ’t Hart and her Whining Seal Pups.

 5. Is die zeehonden eigenlijk wel gevraagd of wat hen betreft die fascistische jankerts (w.o. ten minste één waarvan het gerucht gaat dat ie niet altijd even vriendelijk voor dieren is) op bezoek mochten komen.
  Was dit nou janken voor Volk en Vaderland wat betreft dierenliefhebber Graus?

 6. @laarmans

  De achterban van geert gelooft het inderdaad niet, maar het gaat natuurlijk ook om de massa in het midden. Daar lijken de opvattingen van Wilders zelfs terrein te verliezen. Dat lijkt me goed nieuws.

 7. Ik zie ook wel een kentering. Al zijn we nog niet van hem af. In Zweden bijvoorbeeld (zijn we internationaal of niet?) schrijft Expressen: ‘Avhoppade SD-toppen Marie Stensby, 54, tycker att massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik har mycket att lära det svenska folket’. (De afgetreden SD topvrouw Marie Stensby vindt dat de massamoordenaar en terrorist ABB het Zweedse volk nog veel te leren heeft).

  Ter uitleg: Stensby is afgetreden omdat ze ontmaskerd is als anonieme haatzaaier op een haatzaaisite. Bijna de hele partijtop van Sverige Demokraten is ontmaskerd als anonieme haatschrijvers bij sites als ‘avpikslat’, en Fria Ord (vrij woord). Een media-club die zich Researchgruppen noemt, heeft 2600 anonieme haatzaaiers nagetrokken op identiteit en die openbaar gemaakt. De SD’ers gaan zover als ABB te omarmen, anoniem, dat wel. Maar ze zijn nu dus bekend met naam en toenaam. Verder bedrijven ze extreem racisme, vreemdelingenhaat, uiten doodsbedreigingen, juichen de dood van asielzoekers toe en doen ze oproepen tot bewapening van de bevolking. Dit door mensen uit de partijtop en managers en bestuursleden uit het bedrijfsleven.

  Het grappige is dat de Zweedse media de laatste maanden na de regeringsvorming in Noorwegen van Rechts (Hoyre) en Vooruitgangspartij (FrP, de Noorse PVV) de Noren regelmatig als extreem-rechtse populisten hebben ontmaskerd. Terecht wat mij betreft. Maar daar is de beerput nog niet open. De Noren zagen zich hoog op de kast gejaagd, zelfs de verliezende AP hoofdman Stoltenberg haastte zich om dit duo en zijn land brandschoon te verklaren.

  Maar het is een pot nat daar, in het Noorden. Het lijkt Nederland wel.

  Interessant is ook dat rechts-populistische Zweedse politici en andere belanghebbenden zich actief inzetten op het internet om de achterban aan zich te binden teneinde, met gebruikmaking van absurde anonieme identiteiten, te voorkomen dat gewone Zweden en Noren immigranten als medeburgers gaan beschouwen.

  Hier kunt u hun tronies bekijken. Voor het plaatsen van adressen en persoonsgegevens schrikken ze ook niet terug. Het vreemde is dat ze er zo normaal uitzien.

  http://www.expressen.se/nyheter/expressen-avslojar/expressen-avpixlar-anonyma-skribenter/

 8. @Leo,

  Heel interessant nieuws.

  Oproep aan de redactie om hier een voorpagina-item van te maken (in samenwerking met Leo).

 9. Ik blijf geloven in het goede in de mens. En wat er ook gebeurt, zie de statistieken, het gaat de goede kant op met de ethnofobie.

 10. Dank Sjaax, ik volg het racisme en vreemdelingendebat in Scandinavie al 10 jaar. De Zweden zijn openhartig over het probleem, zoals ik met mijn reactie aangaf. De Noren zien zichzelf als het meest beschaafde en meest gelukkige volk op aarde en huichelen er op los. Zelfs 22/7 heeft hen niet wakker geschud. Knut Hamsun zei het al: ‘Olav Normenn har det reneste mel i posen’.

  Een voorpaginastuk? Ik denk erover na. Ik verwacht nog wel wat meer ‘vermaak’ in de kersttijd.

 11. “Nieuws: Huilers zien moeder in Wilders”

  Ik vind het geen nieuws omdat dieren per definitie goede ruikvermogen hebben. De huilers zien niet goed – wel in dit geval met hun neus in de kruis ruiken ze het meest waarschijnlijk de vrouwelijke organen bij Wilders.

  Dit verklaart alles.

 12. Voor de rest is melding van CBT er een in de goede richting.

  Wel moet ik voor mezelf dan bekijken hoe zal ik het op een lijn plaatsen met de recente peilingen dat 100% van PVV, 95% van VVD, 81% van SP en ga zo maar door tegen de komst van buitenlanders uit Oost-Europa zijn.

  het zl te gek zijn als elke peiling een andere richting wijst, niet normaal toch?

 13. Nexus, het waren de vettieten van Deegpoppetje Graus, waarschijnlijk. De arme beesten!
  Wat betreft je tweede opmerking: heel simpel, de Oosteuropeanen lossen de moslims af als pispaaltje der natie.

 14. @Cornelis, kan natuurlijk ook of de achtergebleven geur van de innige omhelzingen met Marine Le Pen.

Reacties zijn gesloten.