Hoor wie klopt daar Teeven?

Het is weer december en alvorens over een paar weken met reces te gaan, voor wintersport vakantie, warme feestdagen vol van dure cadeaus, glühwein, copieuze maaltijden, champagne, het afschieten van vele duizenden euro’s aan vuurwerk en meer van al dat soort verkwisting, wordt nog even korte metten gemaakt met de ongewensten. De toon is gezet. En wát voor een toon!  Zingt allen mee:

“Hoor wie klopt daar, Teeven?
Hoor wie klopt daar, Teeven?refugee-action-city-hallHoor wie is dat in de kou zo laat?

…’t Is een vreemd’ling zeker?

Die zo ziek is zeker
Zal eens even vragen naar zijn staat

Een illegaal, een illegaal
brengt ons vanavond een bezoek
En sterft van ellende in d’een of and’re hoek”

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: No-Border

7 gedachten over “Hoor wie klopt daar Teeven?”

 1. Joke is met haar wensen richting teeven nogal mild.
  Eigenlijk gun ik hem wat hij verdiend heeft, het lot van opgejaagde, zoals hij dat wil met vluchtelingen zonder papieren.
  Illegalen bestaan niet.

 2. Wordt die Ivo Opstelten nog eens aangepakt. Het waait weer lekker over he…. Het is verdomme een halszaak. Rutte II had daar gewoon door moeten vallen.

  Er is nog nooit een kabinet geweest waar zoveel moties van wantrouwen tegen zijn in stelling gebracht. Maar op een of andere manier zijn we murw en kankert dit gezwel gestaag verder. Ik snap er geen ene FLIKKER MEER VAN!

  VVDers komen blijkbaar echt met alles weg.

  Lekker wachten totdat die van Rey voor moet komen zeker. En de VVD kennende gaan ze dat zolang mogelijk uitstellen door vormfoutjes etc.. waardoor die Opstelten helemaal uit de picture verdwijnt. Dit kabinet mag nooit en te nimmer de eindstreep halen.

  Weer dankzij rechts Nederland in het nieuws met:

  Verzorgingshuizen uitgekleed

  Zorg moet met ingang van volgend jaar worden ingekocht. Het hele verzorgingshuissysteem gaat op de schop. De verzorgingshuizen krijgen minder geld, dus er moet bezuinigd worden. Minder ’handen aan het bed’, zoals dat zo mooi heet, maar ook de dagopvang, activiteitenbegeleiding, de groepsruimte en het restaurant zijn grote kostenposten en het geld is er straks niet meer voor.

 3. Ik hou het niet meer langer voor me. Hekel wordt nu Haat jegens met name de VVD die achter deze endlosungsplannen zit. Ze blijven maar graaien.

  Achmea top pakt ff 19% loonsverhoging een directeur pakt 1.2 mil en dan wel even 4000 mensen wippen terwijl het bedrijf nog winst maakten en dan niet de guts hebben face to face te zeggen jullie krijgen de zak maar via de media.

  Een verzekeraar kan niet slecht gaan. Want premies gaan omhoog dankzij VVD maar de diensten nemen af in aantal en zeker in kwaliteit. DUS WTF gebeurd daar. Winst boven alles.

  Rutte bij Obama Jobs Jobs Jobs.

 4. @leon: regeringsfracties zijn gewoon een verlengstuk van de regering, al decennialang. Niks dualiteit. Dus een regering valt pas als één van de bestanddelen van die regering dat wil.

 5. Als geroutineerde nep-Klaas en als nep-Vreemdeling heb ik mijn Pieten opdracht gegeven om dit geweldige lied vandaag nog in te studeren. Met dat Sinterklaasgeloof wijs ik ook al vooruit naar dat oude Kerstverhaal. Let wel: niet naar die rare idioot die zich ten onrechte Santa Claus noemt! Dat oude verhaal gaat over een onbetekenend “onrein” grietje uit de provincie, dat buiten de joodse maatschappij gezet tussen “onreine” herders een baby krijgt. Dan is “God bezig”, verschijnt de koninklijke “Ster”van David, komen wereldwijde “Wijzen” en zingen niet “reine” joodse familieleden, maar zelfs “engelen”. Dat is wat anders dan dat Kerstfeest van onze moderne neo-liberale sterren en wijzen.

 6. Dit kabinet is een huis met termieten en waar al jarenlang geen onderhoud aan is gedaan. Het is door en door verrot dus een asshole zoals Opstelten zou het gewoon moeten doen omvallen.

  Ik heb van de week weer eens even Lewis Black gekeken. Maatschappij kritishe cabaratier en ik voel me af en toe net als hem.

  Gewoon GRAS = GROEN en WATER = NAT en niet al het andere wat die Mafketels ervan maken.

 7. Zelfs het kloppen uit dit gedicht is twijfelachtig te noemen, evenals het horen kloppen.

  Het betreffende bandje werd gewist door een stroomstoring.

Reacties zijn gesloten.