Hoop en diarree…

Het valt niet altijd mee nog optimistisch te blijven over de kansen dat Nederland de bruine periode van xenofobie en rassenwaan kan overleven om dan een wat beschaafdere weg in te slaan zonder dat er eerst een door sommigen zo vurig gewenste etnische zuivering aan vooraf gaat.

Van de VARA met zijn JOOP.nl en “Pauw en Witteman” tot en met de meest ranzige sites waarvan de naam uitspreken me alleen al een gruwel is: het is niets anders dan gevaarlijke Arabieren die de ene terreurdaad na de andere beramen ten einde ‘onze superieure beschaving’ weg te vagen tot en met ‘die kloten negers die met hun bedroevende IQ de hele auto-industrie van de VS naar de verdommenis hebben geholpen’.

Overigens, als ik even een zijsprongetje mag maken:  hoe goed dat lukt met het opdringen van die ‘beschaving’ ten koste van onnoemlijk veel levens van voornamelijk mensen die er niet om gevraagd hebben, kunt u lezen in een uitstekend verhaal in “The Guardian” van vandaag over de provincie Helmand in Afghanistan.

Terug naar het onderwerp.

Zo’n ranzige site is bijvoorbeeld ook die van de Volkskrant waar Chris Rutenfrans zich te buiten gaat aan dezelfde soort smerigheid als die waar types als ene Otmar von Verschuer en zijn assistent Josef Mengele zich mee bezighielden.

Verder is er een vice-premier die ook wel wat heeft met bruine zaken als etnisch registreren  (en die het blijkbaar is ontgaan dat op etnisch registreren altijd etnische zuivering volgt) en derhalve gewoon vrolijk doorgaat met de ideeën van Geert Wilders te verwezenlijken in het regime van ‘de waardige opvolgers van Seys-Inquart’ zoals zijn baas en premier onlangs nog vingerlikkend constateerde.

Etnisch Registreren

Het stemt allemaal niet echt vrolijk.

Maar toch, heel af en toe is er nog reden voor ten minste een sprankje optimisme.

En soms wel uit tamelijk onverwachte hoek.

Zo werd ik onlangs geattendeerd op het feit dat nationale nazi-dwerg Joost Niemöller – die vindt dat als één of andere door Wilders geïnspireerde gek tachtig jongelui afknalt die gek ‘een punt heeft’ –  zich heeft laten interviewen door de kameraden SS-verheerlijkers van het ‘Vlaams Belang’.

Ik ga niet dat hele interview met u doornemen maar ik verzeker u dat het voor fatsoenlijke mensen toch altijd weer een schok is als ze met het soort ranzigheid als waarvan in dat interview sprake is geconfronteerd worden.

Maar bij de laatste ontboezeming van nazi-dwerg Niemöller had ik toch even het gevoel van ‘Ha! Ze bestaan nog: fatsoenlijke mensen die consequenties verbinden aan hetgeen ze weten en daarnaar handelen!’

Dat laatste zouden ook zeker Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere,  en het KLM-personeel eens moeten doen inzake G4S waar ik elders over schreef vandaag op Krapuul. Het zal hun leven verrijken en hun imago een geweldige boost op de ladder van de beschaving geven.

Maar dat terzijde en terug naar het gekeuvel van onze nationale nazi-dwerg bij de SS-verheerlijkers in buurland België.

Op de stemmingmakende vraag van de interviewer of  hij soms ‘bang’ is, antwoordt onze nazi-dwerg met een klaagzang die erop neerkomt dat mensen (‘zelfs vrienden’ zo doet hij zijn ‘huilie huilie” ) niet meer met hem om willen gaan en hem mijden.

Kijk, dat geeft mij nou hoop op betere tijden: mensen die weten dat diarree stinkt en dat je er óf bij wegblijft óf het opruimt.

3 gedachten over “Hoop en diarree…”

  1. Gedverdemme, nu al weer spijt van dat ik het gelezen heb:


    V: Aziaten doen het hier heel goed. Is het ook geen kwestie van mentaliteit?

    A: Natuurlijk, naast het IQ is ook de persoonlijkheid van groot belang. Werklust, het zich houden aan afspraken, doorzettingsvermogen, openheid en betrouwbaarheid. Ook op dat vlak zien we nogal wat etnische verschillen.

Reacties zijn gesloten.