‘Hooivorken’-protest in Italië heeft fascistische kantjes

Het protest van de ”Forconi” (hooivorken) legt tot verrassing van velen de Italiaanse steden al dagen lam. Achter hun partijloze verzet tegen bezuinigingen en elites schuilen zorgwekkende gelijkenissen met de beginjaren van Mussolini’s autoritaire beweging, volgens een analyse van Linkiesta.

Aristocraten in Jaguars en boeren. Werkgevers en werkloze arbeiders. Vrachtwagenchauffeurs die gebukt gaan onder de rekeningen van [belastingdienst] Equitalia en nieuwe ideologen van het fascisme of jongeren van linkse buurtcentra. Aanhangers van de Lega Nord en van Beppe Grillo. Ex-aanhangers van de Lega Nord en Beppe Grillo. Ex-leden van de Democratische Partij (PD) en criticasters van de nieuwe partijleiderMatteo Renzi. Vakbondsactivisten en voormalige leden van de vakbond Cgil. Hekelaars van de fiscus en onafhankelijkheidsstrijders van de regio Veneto. Migranten en voetbalhooligans.

 

Verder lezen.

Via Presseurop.

3 gedachten over “‘Hooivorken’-protest in Italië heeft fascistische kantjes”

  1. Deze spontane beweging, net als in andere landen laat zien dat de huidige politieke structuren leeggelopen zijn en geen werkende oplossingen meer kunnen aanbieden behalve eindeloze redding van banken op basis van moordende bezuinigingen.

    Alles wat nu gebeurt is de directe gevolg van de uitzichtloze traditionele politiek die maar een doel heeft – de financiële elites veilig stellen ten koste van verarming van het volk.

  2. Overigens hoe zit het met dezelfde “kantjes” van Wilders/PVV in Nederland die inmiddels steevast salonfähig worden bewerkt?

    Moeten we steeds naar het buitenland kijken tevens met wijzende vingertje om niet te hoeven opbiechten dat we hetzelfde PVV/Wilders/Bosma fenomeen in Nederland al lang in onze boezem opwarmen?

  3. Wat nou fascistische kantjes?! Volgens de tv rai2 (equivalent van nederland2) staat 80,9% van het volk achter deze protesten. Het italiaanse volk heeft schoon genoeg ervan om de hoogste belastingen TER WERELD te hebben. Het afgelopen jaar zijn 52 (twee en vijftig!!!!!!!!!!) miljard MILJARD euro aan belastingen naar de duitse en spaanse banken gegaan!!!! En de ziekenhuizen worden gesloten!!! Italie is van een van de rijkste landen van europa naar een van de armste gegaan in 12 jaar (duur van de euro!!!!). Het hele volk doet mee, ook de politie (youtube tientallen fotos en video’s). In Italië is de maat VOL. Wie is de volgende? Open your eyes….. En verassing? Voor de media misschien (zie nrc, niet 1 artikel) maar het wordt al maanden aangekondigd hoor……

Reacties zijn gesloten.