Hoogleraar democratie en mensenrechten: gedogen is slecht idee.

Ian Buruma, hoogleraar democratie en mensenrechten aan de Bard College in New York zegt dat gedogen de slechtste optie is om te zorgen dat het polariseren van rechts populisten stopt. Hij zegt dat mee laten regeren de beste remedie is. Maar ja, daar hadden de CDA-bangerds geen oren naar, dat was net een brug – over de rivieren van bloed – te ver. Maar ik snap nog steeds niet wat het verschil is. PVV mee laten regeren dan praat PVV mee over regeerakkoord en praat mee over ministers; PVV laten gedogen dan praat PVV mee over regeerakkoord en praat mee over ministers. Zoek de verschillen 💡

Overigens vind ik zijn opening dat de ‘elite’ zelf verantwoordelijk is voor de opkomst van het populisme. De ‘elite’ kijkt neer op de gewone burger. Dûh! Ben zelf ook gewone burger, kijk ik dan neer op mezelf? 💡  Wat mij in de ogen van veel mensen elitair maakt is mijn GBV (gezonde boeren verstand), ik lees en denk na, en ja dan ben je in deze armoedige reality-TV-tijd als snel elitair. 😈 Maar ben gewoon een mens dat zich geen knollen voor citroenen laat verkopen en niet achter ‘leiders’ aanloop. Ook laat ik mij bij voorkeur niet gek maken. Zouden meer mensen moeten doen. 😈

1 gedachte over “Hoogleraar democratie en mensenrechten: gedogen is slecht idee.”

  1. “Wat mij in de ogen van veel mensen elitair maakt is mijn GBV (gezonde boeren verstand), ik lees en denk na, en ja dan ben je in deze armoedige reality-TV-tijd als snel elitair. Maar ben gewoon een mens dat zich geen knollen voor citroenen laat verkopen en niet achter ‘leiders’ aanloop. Ook laat ik mij bij voorkeur niet gek maken. Zouden meer mensen moeten doen.”

    Helemaal me eens.
    De reactie van omstanders hierop is vaak – waarom doe je zo raar?
    Mijn vaste antwoord: – Ik heb geleerd om na te denken en ik neem mijn eigen beslissingen, vooral niet met de wolven mee hollen.

Reacties zijn gesloten.