Hongarije past dictatuur

Premier Orbán van Hongarije wil de democratie afschaffen.

In Boedapest op 27 juli bracht Orbán de mogelijkheid ter sprake om “de democratie te vervangen door een nieuw systeem”, omdat zijn volk, dat “half-Aziatisch” zou zijn, “alleen dwang begrijpt”. (Presseurop)

Hongarije ligt weliswaar ver van ons bed, is schijnbaar half-Aziatisch, maar toch. Het land is wel lid van de EU. We moeten onze stem laten horen tegen deze nieuwe would-be dictator.

5 gedachten over “Hongarije past dictatuur”

  1. Ik dacht eigenlijk dat het fijne van dwang juist was dat je het helemaal niet hoeft te begrijpen. En wat dat Aziatische er nou mee te maken heeft????

  2. Die mijnheer is nog gepokt en gemazeld in het dialectisch-materialistische gedachtengoed dat in Azië vanwege de stuwdammen vooral dictaturen ziet (want die organiseren die stuwdammen zo goed).

  3. Orban laat in Hongarije geleidelijk de ultra-rechtsen de macht overnemen.
    Er wordt veel harder dan in Nederland gediscrimineerd naar minderheden toe en er lopen mensen rond die de oude racistische theorie over de mensheid doen herleven. (rechts likt zijn vingers erbij af)

    Het is een enorme schaamte en blamage voor de EU.

  4. Hongarije, Roemenië, de overgrote meerderheid in alle lagen van de bevolking discrimineert, ongegeneerd en openlijk. Dat is eigenlijk, naast het saaie eten, het grootste nadeel van een verblijf daar.

Reacties zijn gesloten.