De ‘homovriendelijke’ Wilders en zijn homofobe vriendjes

Gisteren, 22 februari 2013, sprak de Nederlandse parlementariër Geert Wilders een publiek van supporters toe in Liverpool, een voorstad van Sydney, Australië. Liverpool is een van de meest multiculturele districten in de regio Sydney, waar 12% van de bevolking moslim is. Hij vertelde zijn publiek dat Sydney het verst ‘geïslamiseerd’ was van alle Australische steden. Ondertussen werden veel mensen van de media geweerd, ondanks dat hen verteld was door de organisator, de Q Society, dat zij het evenement zouden kunnen bijwonen. Patroon van de obscure organisatie is Robert Spencer en de Britse ‘mosquebuster‘ Gavin Boby ging Wilders voor als anti-islam celebrity.

Een van Wilders ‘argumenten’ is dat de islam slecht is voor homo’s, maar iedereen die zijn islamofobe ideeën steunt kan best anti-homo zijn. Zoals je kunt verwachten wanneer je bekend bent met de retoriek en de spin, zijn veel van zijn supporters en promotors fanatieke tegenstanders van homo-rechten, maar omdat niemand hen in Nederland kent is het geen probleem. Zo kan Wilders zijn boodschap van haat blijven verkondigen onder allerlei valse voorwendselen, zelfs met de openlijke steun van politici die gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes bestrijden, of soms zelfs hun recht om te leven.

In 2009 werd Wilders uitgenodigd zijn knip-en-plakwerkfilmpje Fitna te presenteren in het Britse Hogerhuis. Hij was uitgenodigd door twee Hogerhuisleden; een van hen is Lord Pearson, voormalig leider van de Britse eurosceptische partij UKIP. Malcolm Pearson heeft een aardige staat van dienst als het gaat om stemgedrag tegen de gelijke rechten voor homo’s. In hetzelfde jaar was Wilders uitgenodigd door de Amerikaanse Republikeinse senator Jon Kyle om achter gesloten deuren in een kleine kamer van het Capitool Fitna te vertonen. Net als Pearson, heeft de ultraconservatief Kyle tegen iedere wetgeving gestemd die gelijke rechten voor homoseksuelen mogelijk zou maken. In de VS had Wilders ontmoetingen met een heel scala aan beruchte homofoben, zoals de ongekroonde koningin van de Tea Party Michelle Bachman en evangelist voorheen moordenaar Maury Davis van de Cornerstone Church in Tennessee.

Geert Wilders en Mario Borghezio in 2009
Geert Wilders en Mario Borghezio in 2009

Een andere bondgenoot is Mario Borghezio, een Europarlementariër van Lega Nord. Hij is een grote fan van Anders Breivik, de Noor die in Noorwegen 70 mensen doodschoot of opblies in 2011. Borghezio is ook een bewonderaar van wijlen de Libische dictator Gaddafi en de Servische oorlogsmisdadiger Mladić. Eerder had hij opgeroepen tot “etnische zuivering” van homo’s, Roma, van donkere en gele mensen en is hij veroordeeld voor een aantal strafbare feiten. In een geval had hij bezittingen van dakloze immigranten onder een brug in brand gestoken. Hij had ook gepleit voor het afschieten van bootvluchtelingen in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa, net buiten de Afrikaanse kust.

In Australië presenteerde Cory Bernardi zich als een uitgesproken supporter van de heer Wilders, die hij heeft ontmoet in het verleden. Volgens de heer Bernardi is het toestaan van het homohuwelijk gelijk aan het opschorten van gezond verstand en hij had gezegd dat het legaliseren van het homohuwelijk ertoe zou leiden dat oproepen voor bestialiteit en polygamie zouden worden gelegaliseerd.

Geert Wilders and Danny Nalliah van een foto van de Australia Rise Up Party
Geert Wilders en Danny Nalliah van een foto op de Facebook-pagina van de Rise Up Australia Party

Een paar dagen geleden had Wilders een fotoshoot met Danny Nalliah van de Rise Up Australia Partij. In 2008 had de evangelist Nalliah naar eigen zeggen een openbaring, die hem vertelde dat de bosbranden, waarbij 173 mensen omkwamen, het gevolg waren van de decriminalisering van abortus in de staat Victoria. Hij suggereerde dat de overstromingen in 2010 en 2011 in Queensland het gevolg waren van vermeende anti-Israëlische verklaringen door voormalige Australische premier Kevin Rudd.

Gisteren kwam Fred Nile naar het evenement in Liverpool om zijn steun voor de heer Wilders te betuigen. De heer Nile ziet homoseksualiteit als een “lifestyle keuze” en in zijn ogen is homoseksualiteit immoreel, onnatuurlijk en abnormaal. In 2005 heeft Nile geprobeerd om wetgeving van de staat New South Wales tegen laster jegens homoseksuelen af te schaffen. Hij noemde de wet “draconisch” en beweerde dat de wet werd misbruikt om vrijheid van meningsuiting in te dammen en een open niet-kwaadaardige publieke discussie te voorkomen.

Moeten we luisteren naar meneer Wilders? Is hij eerlijk en oprecht als hij praat over de gevaren voor homo’s onder de islam, terwijl hij de samenwerking zoekt met verschillende, soms prominente anti-homorechten activisten die soms criminele ambities hebben? De waarheid is, dat hij politiek niets verwezenlijkt heeft dat gunstig was voor de positie van homoseksuelen in onze samenleving. Hij is slechts pro-homo zolang het maar bruikbaar is voor zijn campagne tegen immigranten en moslims. Natuurlijk hoeven we niet te luisteren naar de heer Wilders. Maar als we dat niet doen, zal hij beweren dat zijn recht op vrije meningsuiting wordt ondermijnd. Zijn homofobe supporters zijn het met hem eens.

Gisteren berichtten de Nederlandse media over verstoringen en rellen bij Wilders toespraak in Sydney en dat hij genoot van alle aandacht. De Volkskrant meldde zelfs expliciet dat journalisten werden gehinderd door demonstranten. Dat veel journalisten werden geweerd door de organisatie was natuurlijk niet belangrijk genoeg om te melden. Net zo min als de aanwezigheid van homofoben, racisten, skinheads en een enkele antisemiet, die waren toegestroomd om hun steun te betuigen aan de Nederlandse posterboy van extreemrechts.

Een Engelse versie van dit artikel verscheen eerder hier.

4 gedachten over “De ‘homovriendelijke’ Wilders en zijn homofobe vriendjes”

 1. Prima dat de dubbele agenda’s van die PVV-ratten voortdurend aan de kaak worden gesteld Walter:

  [ De ‘homo’ wordt vervolgens ingezet als een symbool van Westerse vooruitgang, tolerantie en weldenkendheid. Homoseksualiteit lijkt daarmee het toonbeeld te zijn van de superieure liberale, progressieve beschaving, waarbij de islamitische, homofobe, achterlijke cultuur verbleekt. ]

  Zo werkt dat.

  http://www.tijdschriftlover.nl/politiek_en_maatschappij/van_onze_homos_blijven_ze_af

 2. Klinkt als “de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden”.
  Tot het niet meer mijn vrienden zijn, natuurlijk…

 3. Wilders in gewoon een ordinaire OPLICHTER.
  Weer eens aangetoond door Walter.
  Krapuul documenteerde dat in de serie “Wilders’ Walgelijkste 10” in het hoofdstukje “Wilders is een oplichter”.
  Vrouwen, bejaarden, holebis en christelijke minderheden in het Midden-Oosten zijn stuk voor stuk door Wilders misbruikt voor propaganda-doeleinden. En vervolgens verraden.
  Hetzelfde zal met Israël en de Joden gebeuren.
  En niemand durft het aan om die oplichterij systematisch aan de kaak te stellen.
  Behalve wij en een paar anderen.
  Maar ik voorspel, dat na de uiteindelijke ontmaskering van de oplichter, plotsklaps IEDEREEN in het Verzet heeft gezeten.
  *mag ik even kotsen?*
  CHCHEEEEERT! <=====

 4. @3 Ook na ontmaskering van Chlorix Vulgaris zal Neerlands samenleving en politiek voorlopig goed verziekt blijven.
  Het is een beetje als de klimaatverandering. Niet meer tegen te houden, alleen een beetje milder te maken. Misschien.

Reacties zijn gesloten.