Homo’s kunnen ook in Frankrijk ‘Oui’ zeggen

Het Franse parlement stemde gisteren in met het homohuwelijk. Het had wat voeten in de aarde.

Na de stemming in de Nationale Assemblée, waarbij een grote meerderheid voor invoering van het homohuwelijk stemde, gingen dinsdagavond ongeveer 3500 mensen de straat op om tegen de wet te demonstreren. (Nu)

Het liep uit op rellen.

De legalisering van het homohuwelijk wordt echter volgens peilingen ruim gesteund door tweederde van de Franse bevolking. Blijkbaar gaan de Fransen gewoon wat sneller de straat op dan Hollanders. Soit, rechts kan de gelijkheid, vrijheid en broederschap niet altijd tegenhouden.

In de homogelegenheden was het in ieder geval groot feest.

8 gedachten over “Homo’s kunnen ook in Frankrijk ‘Oui’ zeggen”

 1. Bij DWDD was een homosexuele man die in Frankrijk woont en werkt en die was finaal in elkaar geslagen door “poten” rammers.

  Hij zei iets heel belangrijks en dat zou rechts Nederland ook eens moeten onthouden als ze weer gaan stemmen.

  Het is vooral rechts Frankrijk die iets tegen homosexuelen heeft. En dus ook daarin verschillen zij niet met moslim extremisten. Dus dat zijn allebei rechtse stromingen. Namelijk Conservatief, anti intellectueel, intollerant maar vooral ook bang. Ze kunnen elkaar dus een hand geven.

  Misschien dat dan de rechtsen hier niet meer homosexuelen kunnen misbruiken voor hun populisme en zeteltjes door te zeggen dat alleen moslims homo’s willen kapot maken.

  In Amerika is het ook rechts die homo’s haat.

  Dus laten we het maar weer even in het juiste perspectief zetten.

  De kogels komen 99% van rechts.

  En zeker in Europa en Zeker in Amerika.

  Verder OT. Jesus anno 2013 is dit pas mogelijk in Frankrijk. Wat een wereld….. het beschaafde vrije westen….

 2. Een aantal uitspraken die aldaar gedaan zijn, kwamen er op neer, dat de tegenstanders zich in een oorlog wanen.

  @1, vergeet niet de latente homosexuelen.

  Gedurende de jaren ’80 van de vorige eeuw kende (bijvoorbeeld) Nederland de zgn. “potenrammers”. Naar later bleek, waren er meerdere van deze debielen die eindelijk eens uit die overdrachtelijke kast kwamen alszijnde homosexueel. Eindelijk hadden ze zichzelf gevonden en werden ze alsnog gelukkig.

  Het gaat om liefde; als je tegen liefde bent, dan ben je uiteindelijk tegen jezelf.

  Het is werkelijk bespottelijk dat men zich tegen liefde keert.

  De voedingsbodem van deze homohaat komt mede door de uiterst negatieve invloed van religie in het algemeen. Die (schijn-)heilige boekjes stellen namelijk heel andere dingen, dan wat bijv. vanaf de kansel wordt gepredikt.

  ‘Selectieve shoppers’, zijn zij die zich tegen liefde keren. Zelfkennis is iets wat zij veelal ontberen, helaas. Mede veroorzaakt door bizarre opgelegde dogmas en meer dan wazig te noemen doctrines.

 3. Het verbaast me niets. De Franse maatschappij wordt nergens anders zo beheerst door de waarden en normen van de Burgerij als in Frankrijk.

  Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap zijn holle frasen en in praktijk zeker niet als Links te bestempelen, en worden vaak ten onrechte gezien als een soort ( Franse) revolutionaire verworvenheden.
  Die zijn er nooit gekomen, de Bourgeoisie kwam nóg steviger in het zadel te zitten, het feodale systeem verdween niet. De invloed van de Katholieken bleef ook heel groot.

  Dat getrut over die huwelijken. Je zou ze als Staatsgelegenheid helemaal moeten afschaffen. Religieus mag je wat mij betreft iedere dag trouwen, gaat me niks aan, veel plezier en feestjes.

  Fijn, nu allemaal recht op die gristelijke trutterij van het huwelijk. Allemaal even raar is ook sociaal blijkbaar.
  Beter was geweest als we hadden gestreden voor afschaffing van het Staatshuwelijk met zijn privileges.

 4. @4, nexus. Dat is niet alleen goed, maar m.i. behoort dat vanzelfsprekend te zijn. ‘Wij’ mogen, maar ‘zullie’ niet?

  Het ‘wij/ zij’ sentiment (meer is het niet) moet maar eens afgelopen zijn, binnen een beschaving wat prat denkt te gaan op het hierboven gerefereerde ‘Gelijkheid, Vrijheid en Broederschap’.

  Enkel de nepliberalen van de VVD, en helaas tegenwoordig ook de PvdA, in de 2e kamer, zijn ‘pro-actief’ (lol newspeak) bezig, om juist die rechten te ontnemen van de burger, welke deze heeft verkregen na een lange ‘strijd’.

  Strijd die bijvoorbeeld Arnold (alhier redacteur) m.i. vaak prachtig weet te verwoorden in zijn artikelen – mede vanuit zijn expertise als historicus. (ZO, da’s dus één v/ d redenen waarom ik deze site bezoek. 😉 )

  De bovengenoemde partijen?

  Meh, voor hen maar één ding: roots, ‘ya chopped ‘em for the PVV. Oftewel: de rigide maatregelen, die ‘de politiek verantwoordelijken’ in werking trachten te zetten, legt mede de basis voor fascistoïde invloeden, al dan niet bij monde van een gurt wijlders (EDL ref..)

  Een (politieke & burgerlijke & maatschappelijke) gotspe. Waanzinnig.

  @3, Le Roi, een (staats)huwelijk is niets meer dan een (al dan niet liefdevolle) verbintenis door …religie opgelegd. Nog maar een paar jaar geleden was het ONmogelijk om samen te wonen. Eender welke verdere sexuele geaardheid ook. Mensen werden ‘alszijnde minder’ gezien. Je geliefde was een hoer; maatschappelijke buitensluiting veelal tot gevolg.

  En dat waren dus géén Moslims, voor alle duidelijkheid. Nee, de door GW (PVV) zo ‘gewaardeerde en op een opportunistische wijze misbruikte’ Joods-Christelijken sloten mensen uit!

  Waarbij ‘religie’ er vaak letterlijk werd ingeslagen. Al dan niet op een, toen zo gangbare, ‘School met de Bijbel’.

  Als ‘hetero’ irriteert mij die uiterst belachelijke haat tegen homosexuele mensen, nogal. Het slaat werkelijk nergens op. Celibaat overigens ook! Maar dat verder geheel terzijde. 😆

 5. @5: Marc:

  [..][ Le Roi, een (staats)huwelijk is niets meer dan een (al dan niet liefdevolle) verbintenis door …religie opgelegd][..]

  Ben je vóór de scheiding van Kerk en Staat?

 6. Religie/ spiritualiteit (mede op een uiterst negatieve wijze beinvloed door types zoals Helena Blavatsky/ David Icke, et al) is een persoonlijke ervaring.

  Ja, ik ben voor een strikte scheiding tussen kerk en staat. M.i. maakt ‘religie’, als zodanig, meer kapot dan de SGP mij ooit lief zal zijn. 😉

  De benodigde ruimte om zich, al dan niet reli/ spiri, te ontwikkelen, dient heel ruim te zijn. Hebt elkander lief. 😉

 7. @3 Le Roi,

  “Beter was geweest als we hadden gestreden voor afschaffing van het Staatshuwelijk met zijn privileges.”

  Wat je zelf ook van het huwelijk vindt, de meeste mensen hechten er grote waarde aan. In de UVRM staat:

  Artikel 16.1
  Zonder enige beperking op grond van ras, nationaliteit of godsdienst, hebben mannen en vrouwen van huwbare leeftijd het recht om te huwen en een gezin te stichten. Zij hebben gelijke rechten wat het huwelijk betreft, tijdens het huwelijk en bij de ontbinding ervan.

Reacties zijn gesloten.