HoGeSa, Ed & de Grote Blonde Leider

HoGeSa is de afkorting van Hooligans Gegen Salafisten, Ed is natuurlijk ‘Ed aus Holland’ en de Grote Blonde Leider, ach wie kent hem niet. Tot ver over de grenzen is de laatste bekend. Ook in Groot-Brittannië, waar hij een inreisverbod kreeg. Zo goed hadden ze daar Wilders al in de gaten, dat het hem verboden werd om op Engelse bodem haat te prediken. Nou ja, hij wilde eigenlijk alleen dat niemendalletje, de film ‘Fitna’, vertonen, een film, die terecht allang uit het collectieve geheugen verdwenen is.

‘Ed aus Holland’ is Edwin Wagensveld, de man die van Wilders ’n briefje kreeg om te proclameren tijdens een Pegida-demonstratie in Dresden.

“Ik steun jullie van harte. Miljoenen in Europa steunen jullie. Ik ben trots op jullie.” laat Geert Wilders aan de Pegida demonstranten van 25 januari in Dresden weten.

Waarom heb ik nooit ’n brief van de Grote Blonde Leider gekregen, want als miljoenen in Europa hem steunen, zou het een grote kans zijn, dat ik één van die miljoenen was. Ik heb, om eerlijk te zijn, Mozart, die als de beste het kabinet kan bespelen, nog nooit in levende lijve ontmoet, laat staan, dat ik ’n papiertje van hem in m’n handen gedrukt kreeg. Waarom Ed wel, een man, waarvan bijna niemand had gehoord, voordat hij in ’n microfoon van de Pegida kon spugen.

Nou, dat zit zo:

De nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft samen met de Autonome Nationalisten Vlaanderen een bus gehuurd voor “een onvergetelijk moment en een voorbeeld van hoe het hier zou moeten zijn.” Op de Pegida demonstraties die sindsdien plaatsvinden nemen vrijwel altijd HoGeSa activisten deel. Prominente Pegida activisten erkennen dat HoGeSa met hen meeloopt. “Het verschil is”, zegt ‘Ed aus Holland’ aan een journalist van Een Vandaag, “dat zij met Pegida meelopen. En Pegida niet met hen. Wij hebben niets met extreemrechts te maken.”

En Wilders vindt klaarblijkelijk, dat de Pegida-demonstranten ‘nette’ mensen zijn, die het hart op hun tong hebben liggen. Alle Pegida-demonstranten, waarvan Ed er eentje is. En wat voor eentje. Evenals de HoGeSa, die een in het oog springend deel van de demonstranten levert.

Op 15 november 2014 vindt de tweede HoGeSa demonstratie plaats, dit keer in Hannover. ‘Ed aus Holland’ is zelf een van de deelnemers. Na de HoGeSa rellen in Keulen bestaat er geen enkel misverstand over de aard en het doel van deze demonstratie. Toch vormt dit voor de ‘nette’ Pegida activist geen beletsel. Hij beschouwt en gedraagt zich als een HoGeSa activist, in tegenstelling tot wat hij een maand later aan Een Vandaag vertelt. Deze deelname lijkt niet zijn enige connectie met HoGeSa. Verschillende Duitse onderzoeksgroepen stellen dat hij moderator is van het HoGeSa-forum. De bewering van een Telegraaf journalist dat hij vanaf een HoGeSa adres met de krant mailde versterkt deze stelling. (Lees verder bij de bron)

En dan weet Wilders je wel te vinden.

2 gedachten over “HoGeSa, Ed & de Grote Blonde Leider”

  1. Pingback: NSU- Nationalsozialistischer Untergrund | Krapuul

  2. Pingback: Wilders was here | Krapuul

Reacties zijn gesloten.