Hoezo bezuinigen? Belast rechtse hobby’s: verspreid de nieuwe poster!

Rutte-I is weg, maar zijn afbraakbeleid gaat door. Met steun van D66, CU en GroenLinks is nu ingestemd met 12,3 miljard extra bezuinigingen: samen met de eerdere maatregelen van VVD, CDA en PVV van 18 miljard is dat dus meer dan 30 miljard. Deze bezuinigingen zijn niet alleen onrechtvaardig, maar ook totaal onnodig – als we het geld halen waar het zit: bij de grote graaiers, wapentuig, asfalt en andere rechtse hobby‘s.

Deze alternatieve begroting van socialisme.nu levert in vier jaar veel meer op – voor investering in sociale voorzieningen en een toekomst voor ons allemaal.

Wil je de A2-poster ook ophangen en verspreiden? Neem vandaag nog een abonnement op de Socialist en ontvang de poster gratis bij het nieuwe meinummer! Een proefabonnement (drie nummers) kost 3 euro, een jaarabonnement kost 15 euro. Vul het formulier in op deze pagina. Je kunt de poster hier ook zelf downloaden.

 

Verscheen eerder op socialisme.nu. Auteur: redactie socialisme.nu

5 gedachten over “Hoezo bezuinigen? Belast rechtse hobby’s: verspreid de nieuwe poster!”

  1. WoW, dat is nogal wat. Maar ja die pakken ze toch nooit aan, gooien ze wel behoorlijk wat FUD tegenaan of wat echte ouderwetse haat jegens bevolkingsgroepen.

    Of ze gooien het over “nationalisme!”, tenzij het natuurlijk voor hunzelf is dan is Nationalisme ineens niet meer belangrijk.

  2. Ja hoor; daar is ie weer. Belast de rijken. Die mensen betalen al 52% inkomstenbelasting om jullie uitkeringen te betalen. En de vennootschapsbelasting is 25,5 %.
    Kan hier iemand rekenen? Als je een BV (=vennootschap) hebt betaal je eerst over de winst van de bv 25,5%. En als je die winst uitbetaalt aan jezelf nog een 52%.

  3. “Gezond verstand” jij krijgt een ban omdat jij over “jullie uitkeringen” begint. Toedeledokie. Ik heb geen uitkering. Zie verder de REGELS.

Reacties zijn gesloten.