Hoeveel tekstschrijvers heeft de burgemeester van De Bilt?

Een fatsoenlijke VVD-er is inmiddels wel uit die partij gestapt.
Hoe kort is het helemaal geleden dat ik de lof zong van Arjen Gerritsen, VVD-burgemeester van De Bilt, die zulke behartenswaardige woorden heeft gesproken ter gelegenheid van de dodenherdenking?
Hij citeerde toen de vergeten Russische denker Berdjajew (die hij dan ook niet bij name noemde – wat mij achteraf aan het denken had moeten zetten): vrijheid is geen recht maar een plicht. Bij de Partij voor de Vrijheid was het huis te klein vanwege deze schandelijke taal.

En Gerritsen rehabiliteerde zich dan ook grondig bij het VVD-B-merk voor de mindere man en vrouw, door intrekken van zorgverzekering en uitkering van raddraaiers te bepleiten ter gelegenheid van het nieuwe jaar.
Kijk, zo kennen we de VVD-koddebeier weer. Niks vrijheid, de knoet er over.

Het is mijn eigen stomme schuld.
Naar aanleiding van de toespraak van deze Gerritsen heb ik toegezegd een lezing te geven over de actualiteit van Berdjajew. Die gaat door – nee, niet in Nederland, daar zit men niet op dergelijke denkers te wachten.
Maar toch. De actualiteit is mij uit handen geslagen. Ik ga er wel mee door want ik laat mij Berdjajew niet afnemen.
Alleen heb ik nu het gevoel dat ik de aanleiding kwijt ben.

Een integere VVD-er is allang uit die partij gestapt, nogmaals.

3 gedachten over “Hoeveel tekstschrijvers heeft de burgemeester van De Bilt?”

  1. @1 Nou, is toch wel een verschil. Integere VVD-re s zijn nogal zeldzaam, maar ‘fatsoenlijke PVV-er’ is gewoon een contradictio in terminis

  2. Laurent Schreef:

    ‘fatsoenlijke PVV-er’ is gewoon een contradictio in terminis

    Of iets dat alleen onder strikte laboratoriumomstandigheden of in andere universa bestaat, zoals antimaterie.

Reacties zijn gesloten.