Hoerig fatsoensrakken hoort bij rechts

Utrechtse prostituees raken hun werkplekken op boten kwijt. De reden ervoor zijn de aanwijzingen van mensenhandel door de exploitant.

De rechter kwam tot zijn uitspraak door de aanwijzingen van mensenhandel. En dat is al voldoende om de vergunning van deze exploitant in te trekken. (BNR)

Mensenhandel is natuurlijk een zeer ernstige zaak. De rechter moet de wet uitvoeren. Maar er komen nu circa 200 prostituees op straat. De gemeente doet niets om tot een oplossing te komen voor de vrouwen. Eerder hadden de prostituees een voorstel gedaan. Maar daar kan de gemeente fatsoenshalve niet aan meewerken. Wat de gevolgen voor de veiligheid van de prostituees en de sociale veiligheid in de stad zijn doet er niet toe. Het gaat om het fatsoen, het andere is daaraan ondergeschikt.

Fatsoensrakken is in, is van deze rechtse tijd. Lodewijk Asscher (ik neem hier aanstoot aan) was eerder al bezig in Amsterdam om de prostituees het leven zuur te maken. Wellicht is de aanname dat de focus op het burgermansfatsoen de aandacht afleidt van het zakkenvullen op grote schaal door de ‘elite’.

9 gedachten over “Hoerig fatsoensrakken hoort bij rechts”

 1. Bij Asscher is het hoofdpunt natuurlijk dat een flink deel van de binnenstad van Amsterdam, waar nu eenmaal rijke mensen zoals hij dienen te wonen, vrijgemaakt moet worden van dubieuze “handel”. Dat je dit met een fatsoensmanteltje kunt overdekken is mooi meegenomen, denkt hij.

 2. Opmerkelijk: op het moment dat ik B&W van Utrecht verwijt geen alternatieve oplossingen voor de prostitutieproblematiek, met name mensenhandel, te onderzoeken, trekt nota bene een PvdA’er fel van leer. Jelmer Staal stelt botweg: Aleid Wolfsen, ga zelf de prostitutie exploiteren!

  Ik zou zeggen: probeer het idee uit. Misschien werkt het, misschien niet.

 3. @2
  Onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer, energie- en watervoorziening, alles wil de PvdA privatiseren, maar de prostitutie mag van overheidswege geleverd worden.
  Als de verwording van die club nog beter geïllustreerd moet worden hoor ik graag het mooiste voorbeeld.

 4. @3:
  Ook niet mis:

  “Klijnsma blij met hulp Cordaid”

  Klijnsma pleit ervoor dat Cordaid samenwerking zoekt met gemeenten. Die zijn in ons land verantwoordelijk voor het armoedebeleid.
  “Ik ben gewoon blij met alle private en vrijwillige initiatieven die erop gericht zijn mensen die in de sores zitten te helpen”

  De gemeenten en Cordaid zijn verantwoordelijk, en niet de sociaal-democraten, de laatsten hebben niets met dit beleid te maken. Armoedebeleid is niet langer iets voor de overheid. Weg met die achterhaalde boel.

  http://nos.nl/artikel/533046-klijnsma-blij-met-hulp-cordaid.html

 5. Te weinig reaguurders hier op krapuul. En dan in een tijd waar het nu eens afgelopen moet zijn met de misbruik van rechts. En omdat er weinig mensen reageren vrees ik voor Wilders 1

 6. @5: Leon

  Vakantietijd. Daarbij zegt het aantal reageerders niets over het aantal lezers.
  Ja, ik denk ook dat Wilders wel eens de (vice)premier van dit land zou kunnen worden.

 7. @3 Arnold,

  Staal is de PvdA niet. Het blog is op persoonlijke titel geschreven.

  Misschien moet de PvdA wat meer geStaald worden. 😉

 8. @1.Je hebt volkomen gelijk wat ASSCHER ,dat is zijn achtergrond gedachte .Daar werd al jaren voor gelobbyd door de zo genaamde elite .Op de plaatsen waar prostitutie bedreven word ,zo als singel en de wallen ,zijn al jaren de nieuwe bewoners bezig met bij de gemeente het voor elkaar te krijgen om de bordelen uit te bannen .Zij kochten hun huizen ,wetende dat zij prostitutie als buren kregen .Maar zodra zij er woonden gingen zij lobbyen om de bordelen weg te krijgen .Ik heb dat zelf aan de lijve ondervonden op het singel ,mijn buren woonden er nog geen maand of zij gingen de deuren langs bij andere nieuwe bewoners met een petitie om de raambordelen te sluiten .En het is natuurlijk niet verbazend het zijn ,PVDA en D66 aanhangers .

Reacties zijn gesloten.