Hoera, het einde is nabij. Halleluja!

Volksvertegenwoordiger Geert Wilders gaat deze week weer eens naar de VS. Geert gaat om uiteenlopende redenen graag naar de VS. In Nederland wordt daar dan door de media verslag van gedaan alsof het allemaal heel erg belangrijk is. Hij ging er eerder heen om geld op te halen voor zijn verdediging door de gevallen steradvocaat Bram Moszkowicz, die zich altijd graag liet betalen door dubieuze figuren met veel zwart geld. Ook bezoekt Geert allerlei verenigingen in de marges van de Tea Party, zoals radicale eindtijdchristenen verzameld in een kerkgebouw aan de rand van een industrieterrein in Denver, waar hij die dan mag waarschuwen voor de ondergang van de VS, als men niet onmiddellijk alle moslims het land uit gooit. Maar het meest opmerkelijk zijn zijn vrijages met radicalen waarvan zelfs de meest conservatieve Republikeinen weten dat er een draadje los zit. Of eigenlijk heel veel draadjes.

wilderbachmangohmertking
Geert de Goddelijke, met onder hem v.l.n.r. Gohmert, Bachman en King als zijn engelen. De meneer links van Wilders is een onbekende beveiliger.

 

Dit keer is Geert uitgenodigd door de Republikeinse congresleden Louie Gohmert en Steve King. Gohmert staat in de VS bekend als het krankzinnigste congreslid ooit. Volgens hem worden islamitische terroristen via de baarmoeder naar de VS geëxporteerd om vervolgens vermomd als Latino opgeleid te worden als terrorist, zodat ze als ze volwassen zijn aanslagen kunnen plegen. De ‘terror babies’ veroorzaakten veel hilariteit in de VS, maar Gohmert is bloedserieus en scheldt iedere journalist uit die zijn lachen niet kan inhouden. Hij is een van de politici die openlijk twijfelt aan de rechtmatigheid van Obama als president en beweert dat het Witte Huis een agentschap van de moslimbroederschap is. Gohmert is net als Wilders fel tegenstander van een nucleair akkoord met Iran en stelt regelmatig voor om Iran, 80 miljoen inwoners, via bombardementen weg te vagen. Daarnaast is Gohmert tegen abortus en tegen gelijke rechten voor homoseksuelen, rechten die er volgens hem op duiden dat er een oorlog wordt gevoerd tegen christenen. Er zijn nog veel meer sappige verhalen over Louie te vinden, waarvoor er hier te weinig ruimte is.

Steve King is het andere, volgens Wilders prominente, congreslid dat hem deze week heeft uitgenodigd. Ook King ziet abortus als instrument van de duivel, zelfs na verkrachting of incest, en ziet in de erkenning van gelijke homorechten de ondergang van de VS. Volgens King brengen ongedocumenteerden (illegalen, zoals ze in zulke kringen liever genoemd worden) hun kinderen mee, die soms uitmuntende studenten aan universiteiten zijn, maar voor iedere uitmuntende student komen er volgens King honderd kinderen die 75 kilo wegen omdat ze 30 kilo aan marihuana door de woestijn meenemen. Zulke uitspraken gaan zelfs de meest conservatieve Republikeinen te ver. Volgens King is een algeheel pardon voor de ongedocumenteerden in de VS een links demografisch complot van de Democraten, die zo een eenpartijstaat willen stichten, daarbij geholpen door de elite en werkgevers die goedkope arbeiders willen op kosten van de eerlijke belastingbetaler, die dan moet opdraaien voor de sociale voorzieningen. Het spreekt voor zich dat King net als Gohmert de lievelingen zijn van de radicaalste aanhangers van de Tea Party.

En dan is er nog het voormalige congreslid Michelle Bachman waarmee Wilders bij zijn vorige uitstapje naar de VS een vorkje ging prikken en trots een foto met haar op Twitter postte met als bijschrift “een geweldige vrouw”, die volgens hem dapper strijdt tegen de islamisering van de VS. Bachman is weliswaar geen volksvertegenwoordiger meer, maar in de achtergrond trekt ze nog aan de touwtjes. Ze baarde deze week opzien door de wereld mede te delen dat de christenen in de VS blij moesten zijn met de komende ondergang van de wereld. Net als King en Gohmert ziet Bachman in het nucleaire akkoord met Iran een bevestiging dat Obama Iran toestaat om een atoombom te maken om zo de wereld te vernietigen. Dat is volgens haar in lijn met de plannen van Obama om radicale islam te bevorderen en zo, tegelijk met het toestaan van gelijke rechten voor homoseksuelen, een goddelijke straf over Amerika uit te roepen. Maar volgens haar is dat juist goed nieuws, want het betekent dat met alle vernietiging en plagen de wederkomst van Jesus Christus aanstaande is. Misschien maken we de Dag des Oordeels nog mee in ons leven, zo beweert ze. Het is extra bijzonder omdat Bachman beweert dat de vrouw ondergeschikt is aan de man, dus we zijn ontzettend benieuwd wie eigenlijk aan haar touwtjes trekt.

We zijn ook ontzettend benieuwd hoe de Nederlandse media over deze volgende reis van Wilders naar het “land of the free and home of the brave” zullen gaan berichten. Zijn uiteindelijke reisdoel is Texas, waar hij een geldprijs van 10.000 dollar voor een cartoon van Mohammed mag uitreiken. Die wedstrijd is uitgeschreven door Pamela Geller, de aloude vriendin van Wilders die hem al bijna 10 jaar naar de VS uitnodigt en hem “de geweldigste man ter wereld” noemt. Volgens Geller is Obama een freak en het onrechtmatige kind van Malcolm X. Net als Bachman, King en Gohmert is Geller ervan overtuigd dat Obama een communistische moslimneger is die Amerika kapot wil maken. Zij schreef hierover zelfs een boek waarvoor Wilders een flaptekst met aanbeveling schreef. In de VS is het bevorderen van haat tegen moslims een miljoenenindustrie geworden, net als het stoken tegen immigranten. In Nederland is het nog niet zo ver. Hier wordt het bevorderen van angst en haat door marginale politici betaald door de gemeenschap en mogelijk gemaakt door de media, die bij gebrek aan echt nieuws en op zoek naar sensatie ter bevordering van oplagecijfers, de grootst mogelijke flauwekul van Wilders en de zijnen bijna dagelijks een platform bieden. We zijn dan ook benieuwd of Wilders behalve een zak geld ook de goddelijke verlichting zal meebrengen uit de VS.

2 gedachten over “Hoera, het einde is nabij. Halleluja!”

  1. Pingback: Hoera, het einde is nabij. Halleluja! | wltrrr

  2. Pingback: Joodse burgerrechtenbeweging VS kotst Geert Wilders uit | Krapuul

Reacties zijn gesloten.