Hoera! Ehsan Jami mag zielepoot spelen

Dit is een gastbijdrage van Edy.

blockquote>@EhsanJami1985Ehsan Jami

Morgen vroeg naar synagoge met Gidi Markuszower. Lange tijd geleden dat ik een keppeltje op had. Ben benieuwd hoe vaak ik uitgescholden word

6 May via Twitter for iPhone

Hoever gaat de indoctrinatie en gehoorzaamheid aan de PVV? Hoe verklaar je de sprong van moslim naar ex-moslim naar jodendom? Is dit om te provoceren? Wat wil hij hiermee bereiken en bovenal wie? De PVV gaat steeds meer op een joodse sekte lijken.

39 gedachten over “Hoera! Ehsan Jami mag zielepoot spelen”

 1. als je met Gidi over straat gaat zul je niet worden uitgescholden, de beste man staat er om bekend dat hij met een vuurwapen rondloopt

  misschien heeft Ehsan Jami inmiddels ook al een boxershort met de Israelische vlag er op

  wat heeft die jongen een zelfhaat, misschien moet hij maar eens naar de psychiater

 2. Is Ehsan Jami dan van plan het keppeltje thuis al op te doen en zo de straat op te gaan ? De keren dat ik een synagoge bezocht heb deed ik als niet-jood pas bij de deur iets op m’n hoofd. Dus hij is bang om door andere synagogebezoekers te worden uitgescholden.

 3. Wat ik me toch afvraag is hoe de pvv zo zeker is dat Jami geen stiekeme islamist is. Moslims mogen volgens hen immers anders voordoen en liegen en bedriegen. Maar ja, hoe weten we dan zeker dat Hero Brinkman en Martin Bosma geen bekeerde moslims zijn die het verborgen houden ? Misschien is Geert Wilders zelf wel een infiltrant vanuit moslimhoek in zionistische/christelijke kringen !

 4. “Hoe verklaar je de sprong van moslim naar ex-moslim naar jodendom?”

  Zou mij niet verbazen als Ehsan Jami wel altijd Joods(zionistisch) geweest. Ik zie dat wel vaker dat mensen vanuit hun Joods(zionistische) overtuiging hun anti-Islamgifpijlen afschieten en hun Joodszionistische drijveren verbergen om vervolgens in een later tijdstip ervoor uit te komen Joodse wortels te hebben. In de VS komt het vaker voor dat mensen die altijd Joods zijn geweest zich voordoen als ex-moslims om propagandadoeleinden die zogenaamd van hun geloof zijn afgestapt.
  En hoe kan Ehsan ineens toegelaten worden tot het Jodendom? In tegenstelling tot het christendom en islam kan men niet zomaar zich bekeren tot het Jodendom. Wat dat betreft heeft het Jodendom iets van een sekte. Zolang de moeder niet Joods is kan men niet toegelaten worden tot het Jodendom. In heel uitzonderlijke gevallen wordt afgeweken van deze wet. Zoals in het geval van de massale bekering van de Khazaren tot het Jodendom.

 5. Wie door de week een synagoge bezoekt, gaat dan waarschijnlijk naar de synagoge in Buitenveldert of in Amstelveen. Beide plekken staan er nu niet bepaald om bekend dat er veel mensen rondlopen die joden met een keppeltje op uitschelden.
  Aandachttrekkende loosert, dus, die Ehsan Jami, en slachtofferschapsgeil, maar dat wisten we al…

 6. Boze heks zegt:
  “Wie door de week een synagoge bezoekt, gaat dan waarschijnlijk naar de synagoge in Buitenveldert of in Amstelveen. Beide plekken staan er nu niet bepaald om bekend dat er veel mensen rondlopen die joden met een keppeltje op uitschelden.
  Aandachttrekkende loosert, dus, die Ehsan Jami, en slachtofferschapsgeil, maar dat wisten we al…”

  Ik ga vaak naar Antwerpen toe. Antwerpen heeft een duidelijk aanwezige en zichtbare grote groep ortodoxe Joden die dagelijks met keppel door Antwerpen zich voortbewegen. Nooit in mijn jarenlange bezoek aan Antwerpen heb ik gezien dat zij door wie dan ook lastig zijn gevallen. Niet tijdens hun gang naar de synagoge, niet tijdens het inkopen doen bij de lidl of de aldi of waar dan ook. Joods streng religieuze kinderen en vrouwen zijn zonder mannelijke gezelschap aanwezig op straat. Als nou de dreiging zo groot zou zij, dan zou men waarschijnlijk niet kinderen en vrouwen alleen zonder de bescherming van volwassen mannen over straat laten gaan.

 7. “Hoera! Ehsan Jami mag zielepoot spelen”

  Deze soort mensen hebben een bijzonder kwaadaardig vervormde perceptie van de realiteit en de wereld eromheen.

 8. Gozer Schreef:

  Ik ga vaak naar Antwerpen toe. Antwerpen heeft een duidelijk aanwezige en zichtbare grote groep ortodoxe Joden die dagelijks met keppel door Antwerpen zich voortbewegen.

  Ik ook, heb er familie wonen. Altijd een verademing om te zien hoe in de openbare ruimte multicultureel samenleven daar wel kan. Ook in pers en media is er rust. Dit alles dankzij een strikt overheidsbeleid om extreemrechtse ressentimenten vanuit welke hoek dan ook, (dus zio’s net zo goed) buiten de maatschappij te houden.

 9. Wilders, Bosma en Marcuszower zijn (orthodox) Joods en dragen daarvoor hun dikbetaalde anti-moslim boodschap uit.
  De rest van de meelopers hebben gewoon een hekel aan buitenlanders, zijn in hun eigen maatschappelijke carriere behoorlijk mislukt en geilen erop om nu overal met 4 bodyguards aan te komen. Rita Verdonk had daar ook een handje van. Alle maatschappelijke problemen terugleiden naar allochtonen en linkse hobby’s. En dat red je wel met een bijzonder laag iq
  E. Jami is hier de overtreffende trap in. Een echte aandachts….

 10. Even voor de zoveeeeeeelste keer Ehsan Jami is geen Ex-Moslim want hij is nooit Moslim geweest , hij heeft een Christenlijke moeder en een niet gelovige vader …

  hij zou ( net als Khadaffi trouwens ) van moeders kant Joods kunnen wezen , er is een flinke Joodse gemeenschap in Teheran ( raar genoeg keren er tegenwoordig meer Iraanse Joden uit “israel” naar Iran terug dan er naar de Zionistische Entiteit vertrekken ) Jami is geen Iraans Joodse naam …

  Er zijn trouwens veel meer Synagoges in Teheran dan in Amsterdam ( 11 )

  interesant artikel in deze context : http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_Jews

 11. Ach ja, Ehsan Jami….

  Comité ex-moslims is Jami-show

  Aanvankelijk zouden oprichters Loubna Berrada (31) en Ehsan Jami (22) met hun comité voor ex-moslims “stapje voor stapje” strijden voor vrijheid van (on)geloof. “De afspraak was dat we gewone moslims niet zouden beledigen, maar dat lijkt Ehsan te zijn vergeten,” aldus Berrada.

  Al snel stal het PvdA-raadslid uit Leidschendam-Voorburg de show. “In de beginfase zouden we drie interviews geven, maar voor ik het wist had hij er dertig gedaan. Hij had de Koran achterlijk genoemd en de profeet Mohammed een crimineel. Hij ging maar door. Het was veel te extreem en zijn uitspraken brachten ons in gevaar. Niet alleen hem, maar mij ook.”

  Geschrokken trok Berrada zich terug uit het comité. Later kwam ze op haar besluit terug “omdat ik onze doelen zo belangrijk vind”, maar kreeg te horen dat ze niet meer welkom was.

  meer: http://www.elsevier.nl/web/10133295/Nieuws/Politiek/Medeoprichter-Comit-ex-moslims-is-Jami-show.htm

  “Jami vertelt iedere keer ander verhaal”

  De twijfels over de ware toedracht rond de mishandeling van Ehsan Jami nemen toe.

  Volgens Jami (22) werd hij in zijn woonplaats Voorburg geslagen en geschopt door drie jongeren van Somalische en Marokkaanse afkomst, zo meldde hij in het tv-programma NOVA. In een interview met NRC Handelsblad zei hij “een blackout” te hebben gehad en “overal bloed” te hebben gezien.

  Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer merkten op dat de mishandeling in de verhalen van Jami steeds ernstiger werd. Eerst verklaarde hij “een beetje in elkaar geslagen” te zijn (NOVA), vervolgens zei hij twee keer tegen de grond te zijn geslagen (De Volkskrant) en in NRC Handelsblad verklaarde Jami een trap in het gezicht te hebben gekregen. Ook was er soms sprake van een grotere groep aanvallers.

  De vrouw die bij Jami was, verklaarde dat hij “bloedde aan zijn rechterarm, op zijn schouder en in zijn mond. De politie dacht dat Ehsan zijn arm had gebroken, maar hij wilde niet naar het ziekenhuis.” Volgens haar was de aanval “een waarschuwing” en werd geroepen dat ze Jami “wel een andere keer dood zouden maken”.

  Twee getuigen die zich via de IKON-website meldden, hadden een geheel ander verhaal. “Toen de jongeman met zijn mobiel met de politie sprak, zag hij er ongeschonden uit. Zijn roze overhemd zag er ongekreukt uit, van bloed konden wij niets waarnemen en zijn bril stond ongeschonden op zijn neus.”

  Uiteindelijk is één man veroordeeld wegens het geven van een schop en een klap, twee anderen kregen een werkstraf omdat ze niet hadden ingegrepen.

  meer: http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=11558
  http://vorige.nrc.nl/binnenland/article1831573.ece/Verdachte_bekent_mishandeling_Ehsan_Jami
  http://www.westonline.nl/nieuwsitem/15242

  (PS @ Captain J: nee, dit is niet alleen knip-en-plak) 😉

 12. jvdheuvel Schreef:

  als we toch gaan knippen en plakken:

  Nou hóór…. zit ik me daarvoor ruim een kwartier uit te sloven met vier lappen tekst netjes samenvatten *grmbl grmbl grmbl* *snik* *boehoe*

  😛

 13. Ehsan Jami is incosistent in zijn beweringen. Op 27 januari 2005 geeft Ehsan Jami in De Rauie Règâh (rode reiziger) een interview. Net zoals Ayaan Magan zijn ze verschrikkelijk incoseqeunt en incosistent in hun uitspraken.
  http://www.denhaag.pvda.nl/oud/E%20Nieuws/2005/Rauie_Regah_jr6_no4.htm
  In het interview zegt hij:

  “maar mijn was vader ongodsdienstig en heeft mij altijd vrij gelaten om mijn eigen weg te zoeken op dat gebied. Mijn moeder heeft zich merkwaardig genoeg tot het christendom bekeerd.”

  “Tien jaar geleden ben ik vanuit Iran met mijn ouders meegevlucht naar Nederland. Inmiddels hebben we de Nederlandse nationaliteit verworven. De band die ik met mijn nieuwe vaderland heb opgebouwd is zo hecht dat mijn moeder mij het wel eens kwalijk neemt dat ik mij niet zo met de Iraanse cultuur identificeer.
  Voor zover die Iraanse cultuur door de islam wordt bepaald, moet ik er inderdaad niets van hebben.”

  “In Iran heb ik natuurlijk alleen mijn prille jeugd doorgebracht, maar daarbij heb ik het geluk gehad dat mijn vader als arts een bijna heilige status genoot. Ook ik genoot daar van privileges. Wel moest ik meebidden met de algemene godsdienstoefeningen. Maar koranlessen heb ik niet hoeven volgen.”

  Dus Ehsan Jami is op negenjarige leeftijd gevlucht voor het “verstikkende Islamitische regime van Khomeini”. Heeft een vader die anti-khomeini was, ongodsdienstig is, een moeder die christelijk is en hoefde geen koranlessen te volgen daar. De vraag is wanneer is Ehsan jami moslim geworden is? In ieder geval is dat nooit op gedwongen wijze zoals hij vertelt.

 14. Ehsan Jami vertelt elke keer een ander verhaal volgens de berichten van Darkskywise.
  De verhalen van Ehsan Jami wat betreft de mishandelingen lijken op de verzonnen verhalen van sommige zionisten om hun tegenstanders te stigmatiseren als wrede mensen die hun tegenstanders op brute wijze aan te pakken. Het doet me denken aan het verzonnen verhaal van een mishandeling van een Haagse Joodse man, die door Marokkaanse jongeren zou zijn mishandeld op straat. Achteraf bleek dat de man het verhaal had verzonnen. Een Franse joodse vrouw zou met haar kinderwagen waar haar baby in zat zijn aangevallen door Noord-Afrikaanse mannen en haar baby op de grond hebben gegooid (als je een baby op de grond gooit moet je wel kwaadaardig en des duivels zijn). Franse politie ontdekte met behulp van camerabeelden en getuigenissen dat de vrouw het verhaal had verzonnen. Jules Croiset verzon in 1988 het verhaal dat hij werd ontvoerd door “recht-extremisten” en zetten zijn ontvoering in scene. Achteraf bleek hij alles verzonnen te hebben, omdat hij vond dat er teveel sympathie voor de eerste Palestijnse intifada en met deze actie probeerde hij mensen de indruk te geven dat deze actie het gevolg was van anti-semitisme die werd veroorzaakt door de “demoisering van Israel”.

 15. Gozer Schreef:

  Achteraf bleek dat de man het verhaal had verzonnen.

  Daar hoef je niet voor naar Frankrijk… als je alleen al de koppen van de Telegraaf en het AD van de laatste paar jaar langsloopt, lijkt het wel één groot boze-dikke-duimzuigindex:

  Busbedrijf schaft kerst af i.v.m. allochtonen, blote kunst weggehaald na klachten van moslims, criminele hangjongeren gratis op vlinderjacht in Marokko, feestende Moslims in Ede na 9/11, verdubbeling criminaliteit tijdens Ramadan, CIA verwacht binnen 2 maanden terroristische aanslag in Nederland, Haagse politie laat islamitische arrestanten naar het westen bidden, zoon Theo van Gogh bedreigd door moslims, geestelijk gehandicapt meisje ontvoerd door loverboy, brute straatroof “je pincode of je baby”, intocht Sinterklaas afgelast i.v.m. Marokkanen, Haagse Hogeschool weert kerstbomen, kinderen tijdens lampionoptocht bekogeld door Marokkaanse jongeren, Marokkanen op mensenjacht na Nieuwjaarsfeest, homo-model van catwalk gesleurd door Marokkanen, gratis vliegtickets voor Marokkanen, aanslag op Erasmusbrug verijdeld, gratis taxi’s voor moslims tijdens Suikerfeest, klachten over bouwvakkers in korte broek, KLM zwicht voor eisen moslima, aanslag Amsterdam op Koninginnedag verwacht (ik weet nog hoe boos de politie daar toen over was)…. enzovoort, enzovoort. 😛

 16. Wat is het verschil tussen Jami en Bami allebei zijn plakkerig en meelerig , maar bij Bami vraagt de Chinees of je er Extra Sambal bij wilt , bij Jami of je er extra leugens bij wilt …

 17. Darkskywise,
  Het lijkt er steeds meer dat mensen de overtuiging hebben dat het doel de middelen maar moet heiligen. Als er dan sprake is van een doel dat nobel is. Helaas is ook veworvenheden zoals de vrijheid van meningsuiting verwoorden tot een middel om een groep of groepen mee te kunnen aanvallen, buiten de maatschappij te plaatsen, te stigmatiseren en daarmee harde behandeling te rechtvaardigen. Men is vergeten dat de vrijheid van meningsuiting er in het leven geroepen is om in alle veiligheid op zoek te kunnen gaan naar “de waarheid” waar men het prettigst bij voelt en zaken aan de toets der kritiek te kunnen onderwerpen. Niet met scheldpartijen en moddergegooi, niet met leugens, niet met demonisering en al helemaal niet met bedreiging. Maar met verantwoordelijkheid, gedegen argumenten en feiten.
  Ik kende een aantal Chileense vluchtelingen eind jaren zeventig, begin jaren tachtig die in tegenstelling tot de Ayaans, Afziens de Aliens en ehsanjami’s zich niet tot lage praktijken verlaagden. deze Chilenen wisten wat het was om als groep te worden vervolgd en bedreigd en wensten het anderen niet aan te doen. Hadden ook niet de behoefte om ten koste van anderen positie’s en aandacht e verwerven.

 18. @19
  Jules Croiset moge terecht vergeten zijn, maar hoe Frans zijn naam ook klinkt, hij is Nederlander (riooljodelaar noemde Theo van Gogh hem, want hij zou ontvoerd zijn naar een rioolbuis in België).

  Theo van Gogh zou als niet-direct-grote-vriend van Israel bij leven geen reclame voor de Wildersbende zijn. En hij hoorde natuurlijk bij uitstek tot de grachtengordel. Hij is dood bruikbaar voor het krapulaat. Maar goed, dit terzijde (hebben we het op 2 november nog even over).

 19. Ach misschien moet ik eens met een Davidsster gaan om lopen in bepaalde buurten. Of Ehsan Jami krijgt ongelijk of ik krijg gratis training. Win-Win.

  Er zijn ook Moslims die met een soort van keppeltje oplopen. Moet Jami dan niet bang zijn dat hij voor een Moslim wordt aangezien.

 20. Ik zie deze Eshan Jami als media poseur die op oportune momenten daarin met iets verschijnt ls bevestiging , te weten wie hij nu weer kan zijn. ”Wie is Eshan Jami ” als geen vraag naar maar zijn eigen never ending verhaal.

 21. @#25 Jami’s probleem is dat veel mensen hem nogal saai vinden.

 22. #26 Er zijn nu eenmaal geen verwijs wijzertjes naar het echte werk dat ook geen einde kent, theatraliteit als top inzet is mij niet ontgaan.

 23. Leuk voor die jongen. Hij wordt misbruikt en hij heeft het zelf niet door. Vind het eigenlijk ziek voor hem. Hij denkt erbij te horen als ex moslim. Feit is dat hij nooit een functie zal kunnen bekleden vanwege die 2e pas en hij zal altijd een goj blijven in die kliek.

 24. Sofia van der Linde Schreef:

  Er zijn ook Moslims die met een soort van keppeltje oplopen. Moet Jami dan niet bang zijn dat hij voor een Moslim wordt aangezien.

  Het heet dan alleen Kufi of ook wel Taqqiya ( Yep een homoniem ) . wij zijn alleen wat minder zuinig met de stof … Ik draag het altijd buiten ….

 25. Zelfs Fortuyn zou hem als zuchtende kween met falsetstem voorbij zijn gelopen in de darkroom.

 26. Correctie: deze zuchtende kween etc.
  Bovendien lijkt die Jami me een morbide keppeltjesfetisjist.

 27. Het is in en in triest dat niemand Ehsan Jami tegen zichzelf beschermd. Deze jongen is ziek, geestelijk ziek. Een duidelijk voorbeeld van 1e generatie niet westerse allochtoon die tussen twee culturen vastzit. Hij moet erg wanhopig zijn gezien het feit dat hij zelfs naar Antwerpen moet uitwijken om een keer een nacht flink te stappen, is hier blijkbaar niet meer mogelijk. (reactie geredigeerd – red.)

 28. Het doet me enorm veel pijn te moeten lezen welke karikatuur deze jongen van zichzelf heeft gemaakt. Ik heb hem ooit gekend als een zeer integer intelligent persoon met vele goede ideeën en idealen.Helaas heeft hij verkeerde keuzes gemaakt en zichzelf in een slangenkuil geworpen. Probeer daar maar eens uit te komen.

 29. Musje Schreef:

  Ik heb hem ooit gekend als een zeer integer intelligent persoon met vele goede ideeën en idealen

  Was dat voor of na dat hij stond te juichen bij de aanslag op het WTC in 2001?

 30. Musje schreef:Ik heb hem ooit gekend als een zeer integer intelligent persoon met vele goede ideeën en idealen

  Hoe heb je de intelligentie gemeten van ehsan en zijn integeriteit? Heb je daar een bepaalde calculator of meetlat voor? Of is iemand tegenwoordig “intelligent” en “integer” als hij dingen zegt, die je
  bevallen? Intellegentie daar wordt zoveel over gezeverd, terwijl het een behoorlijk abstract begrip
  is. Intelligentie is slechts een kwestie van organische scheikunde, net zoals domheid zoals Paul Léautaud (een Franse schrijver die in de vorige eeuw leefde gezegd zou hebben.
  Ook al zou de intelligentie van iemand gemeten kunnen worden dan noch bied het geen zekerheid op: succes, doordachte en morele overwegingen. Daar spelen: emotionele intelligentie en karakter ook een rol bij. Ik zou iemand die loopt te juichen bij de aanslagen van 11 september niet echt een volwassen en integer karakter hebben. Groot kans dat hij niet stond te dansen en te juichen, maar dit argument slechts gebruikt heeft om een groep te demoniseren. Maar dat zou hem nog niet integer maken.
  Over de vreugdedansen bij de aanslagen van 11september gesproken. “Integere landgenoten” gebruikten ook vreugdedansen van Marokkaanse jongens in Ede en de Palestijnen om de het “duivelse karakter” van Marokkanen en Palestijnen mee aan te tonen. De vreugdedansen in Ede en van de Palestijnen bleken achteraf verzonnen te zijn. Het ging om jongeren die een beetje te baldadig waren in een eerder situatie en waar beelden van waren voor 11 september 2001. Hetzelfde gold voor de feestvierende Palestijnen, die het eind van de Golfoorlog van 1991 vierden. Ik vind deze beelden gebruiken om een groep te stigmatiseren pas echt satanisch.

 31. Ja maar dat ie stond te juichen heeft ie zelf gezegd in een interview. Dat juichen was dus in 2001. Dat zou betekenen dat ie tussen 2001 en 2011 tijdelijk een integer en intelligent mens is geweest, of voor 2001, als baby, kan ook.

 32. Een vriend van me zag recent Ehsan Jami – al druk telefonerend – gewoon rondlopen op Den Haag CS (zeker geen moslimvrije zone). Wat een doodsangsten moet deze bedreigde “ex-moslim” doorstaan zeg.

 33. John Schreef:

  Een vriend van me zag recent Ehsan Jami – al druk telefonerend – gewoon rondlopen op Den Haag CS (zeker geen moslimvrije zone). Wat een doodsangsten moet deze bedreigde “ex-moslim” doorstaan zeg.

  Ik heb hem een paar jaar terug persoonlijk de hand geschud na een lezing. Er stond geen beveiliger in de buurt, hij droeg geen kogelwerend vest en het publiek hoefde bij binnenkomst niet door de metaaldetector dus zo erg bedreigd voelt hij zich nu ook niet.

  Hij heeft in ieder geval meer realiteitszin dan Ayaan Hirsi Ali die het liefst zwaarder beveiligd zou worden dan de gemiddelde Italiaanse maffia onderzoeksrechter.

Reacties zijn gesloten.