Hoe rechts ben jij?

Ik 31% en dus 69% links. Hoe ik dat weet? Omdat er geleerden zijn, die nauwkeurige programma’s hebben ontwikkeld, die je rechts-linksheid kunnen meten. Ik wilde dit weten, omdat ik volgens sommige vrienden extreem links ben en anderen noemen me weer een rechtse bal. Dus heb ik het nu maar eens uit laten uitzoeken. Het viel niet mee om de zorgvuldig ontwikkelde vragen te beantwoorden. Maar ik ben er een dagje voor gaan zitten en nu weet ik het.

Heb je ook interesse om je eens door te laten meten? Hier kan het.

Succes.

 

37 gedachten over “Hoe rechts ben jij?”

 1. Jouw eindscore is: 25 dit is 16% rechtsJ
  je bent duidelijk niet rechts. Rechtse opvattingen staan je waarschijnlijk zelfs flink tegen. Toch gaan economisch links en cultureel rechts of conservatisme soms prima samen. Zelfs jij kan op een van de verschillende blokken een duidelijk rechtse uitslag hebben.

 2. hm ik ben 28% rechts, da’s waarschijnlijk net dat stukje wat ik voel als ik knarsetandend salaris uit moet betalen aan iemand die een weekje ziek is geweest, dat valt haast niet te onderdrukken.

  Maar met die overige 72% kan ik die neanderthalerneiging goed onder controle houden en het laagje beschaving ophouden. 🙂

 3. Bij vraag 1 liep ik al vast want ik vond geen van drieën een goed antwoord, bij vraag 2 dacht ik “wat een flauwekul” en toen ben ik gestopt.

  En ik werd schijtziek van die oplichtende antwoorden. Ik ben links, niet blind.

 4. @8 Zeker door een rechtse gemaakt om linkse mensen gek te maken. Ga je dan weer met je dekentje door het huis lopen om poes Poes te vermaken? 🙂

 5. #11 Dat lijkt me inderdaad een nuttiger tijdsbesteding. Alleen zit poes Poes nu middenin een autodidactische cursus “Snurken als een bootwerker” dus die wil ik niet storen. 🙂

 6. Ik vindt de term links/rechts een beetje achterhaald, ik heb uitgezocht waar die term vandaan kwam.
  Hij stamt uit de voor de Franse revolutie, zie bron uit Wikipedia

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Links_(politiek)

  Het is eigenlijk simpel, de rechterzijde van de Franse Staten-Generaal was conservatief en de
  linkerzijde waren de tegenstanders.

  Ik heb hele een conservatieve kant maar ben eigenlijk ook liberaal, iedere individu heeft recht op ontwikkeling en de ruimte daarvoor (dit spreekt mijn aan).
  Maar anderzijds wanneer een persoon het weer tegen hebt dan vindt ik dat wij hem moeten ondersteunen (mijn sociale kant).
  Heb in het verleden div malen tegenwind gehad maar gelukkig altijd zelf de kracht gehad
  om weer terug te krabbelen ( dus ik weet waar ik het over hebt).

 7. Nee, de Volkswagen. Ik kan met ’n Hummer in 020 toch nergens ’n brug op? En de eco-vakantie in Afrika, maar dat mag natuurlijk ook niet.

 8. Wat een flut-enquete… alsof life style iets over politieke voorkeur zegt… ok, als iemand de hele dag in uniformen loopt, ok, dan weet je wel hoe laat het is, maar omdat iemand van klassieke meubels houdt, is hij/zij dus meteen conservatief? Ik ga toch zeker niet op het CDA stemmen, omdat ik toevallig geinteresseerd ben in historische steden? Nogal een beperkt keuze-aanbod bij die vragen.
  Vraag 17. Welk kapsel staat jou het beste?
  A. Geblondeerd, type Mozart. (10 punten)
  B. Kaalgeschoren, evt. een hakenkruis op de kop getatoueerd. (5 punten)
  C. Ik ga nooit naar de kapper. (0 punten)

  10 punten. Je bent een ware aanwinst voor de samenleving en hebt de zaken goed in de gaten. Een scherp oog voor de vele bedreigingen die onze Joodsch-Gristelijke cultuur bedreigen, die je dan ook in tweets en sites aan de orde stelt. Empathische vermogens houden je alleen maar op.

  5. Je bent erg gematigd en hebt een pragmatische instelling. De fiets die bij jou in het schuurtje staat is al zestig jaar een waardevol familiebezit.

  0 punten. Je bent een gevaar voor de samenleving en hebt er weer niets van begrepen. Wij nemen nu met de provider contact op om stappen te ondernemen.

 9. Heks, nou dat zet ook geen zoden aan de dijk, maar ik ga echt niet kramperen in Frankrijk. Ooit gedaan en nooit weer!

 10. #25

  Nah, is toch leuk? Jarenlang gedaan. op de motorfiets er naar toe. Frankrijk is enig, vooral het platteland.

 11. Ik ben een linkse globalist, jottum. Rare kwis, rare vragen. Ik heb niets met auto’s en als ik de lotto win is het 1e wat ik doe een huis kopen.

 12. Ze kunnen ook gewoon vragen: “Stemt u wel eens PVV, VVD, CDA of SGP?”

  1. Ja natuurlijk, daar stem ik altijd op.
  2. Wie zijn dat?
  3. Ik stop nog liever mijn hoofd in een fusiereactor.

 13. 12%: Je bent duidelijk niet rechts. Rechtse opvattingen staan je waarschijnlijk zelfs flink tegen. Toch gaan economisch links en cultureel rechts of conservatisme soms prima samen. Zelfs jij kan op een van de verschillende blokken een duidelijk rechtse uitslag hebben.

  Misvatting denk ik, er zijn rechtse opvattingen die ik respecteer en desnoods kan delen. Maar die komen niet aan de orde in deze quiz. En de keuze `geen auto` was er niet, dus heb ik maar voor de Eend gekozen in de wetenschap dat die niet meer gemaakt worden.

  Hoe kameraad Bakra aan 3% komt… Hulde…

 14. @30 “Hoe kameraad Bakra aan 3% komt
  Die drie procent heb ik te danken aan het feit dat ik de schuldenproblemen voor een groot deel wijt aan te makkelijk krediet en postorderbedrijven ( aangezien ik dat in mijn familie zag ) dat was mijn enige “rechtsere ” antwoord 😀

 15. weer zo’n infantiel kwisje….
  een eend zal wel links zijn… (geloof dat 80% van de franse autoindustrie op kernenergie draaide, moet altijd gniffelen als ik zo’n rode eend zie met zo’n gele “atoomenergie nee bedankt” sticker zag…
  kleding keuze ook al bepalend voor politieke voorkeur….
  alleen kussens op de vloer links?
  ALs je volgens deze kwis links bent wees er dan maar trots op,
  Je hebt geen smaak zelfs ikea is te duur voor je je rijd in een hele oude auto en je kleren stinken…
  maar troost jezelf, je bent tenminste links….. dus “goed”

 16. Ik ben 12 % rechts, en dat komt voort uit mij smaak voor meubels en kleding.
  Er is niets rust gevender dan een mooie kamer met fatsoenlijke banken.
  En ik wist ook al niet dat je als linkse rakker niet in gewone kleren mag rondlopen,

 17. #29, ben je volgens mij beter in staat om een intelligent test neer te zetten.

  Het zou een grap zijn, anders de infantiliteit van deze test is bedoeld voor de basis school.
  De conclusies idem dito.

  Maar ja, dir is het politieke niveau tegenwoordig.

Reacties zijn gesloten.