Hoe plunderende jongeren Engeland op zijn kop zetten

Het zal je toch maar gebeuren dat een losgeslagen horde van testosteron-bommen (jongens) (en waarschijnlijk ook oestrogeenbommen- meisjes) je wijk gaan terroriseren. Wat begonnen is als een terecht protest tegen alles wat dat UK kabinet aan maatregelen neemt en heeft genomen – veel erger dan hier in Nederland – is door hen gekaapt en uitgelopen op rellen, brandstichten, plunderen en roven.
Mensen die gewoon hun brood willen verdienen met een winkel worden van alles beroofd door jongeren zonder toekomst.

Hier ontstaat niet alleen veel materiële schade door, maar ook morele schade. Ga in Engeland nog maar eens met goed fatsoen oproepen tot een demonstratie tegen regeringsbeleid. Dat is voorgoed besmet de komende tijd. Met dank aan kansloze jongeren die niks overzien, veroorzaakt door een regering die ook niks overziet en alleen zo meer gelegenheid krijgt voor nog meer repressie.
Dit kent alleen maar verliezers.

8 gedachten over “Hoe plunderende jongeren Engeland op zijn kop zetten”

 1. Er is niets zo erg als kansloos zijn.
  En als je voor een dubbeltje geboren bent, wordt je hoogst zelden een kwartje.

 2. Dit verschijnsel (ontaarden in rellen) zie je bij veel massademonstraties en lijkt inherent aan de mens
  – tegen moslims
  – tegen kernwapens
  – tegen pensioenakkoorden
  – tegen Wilders
  – tegen joden
  – tegen de (voetbal)tegenstander
  bijna elke demonstratie ontaardt tegenwoordig in dom, dommer of allerdomst gedrag.

  De enige demonstraties die nog veilig lijken zijn demonstraties tegen zinloos geweld, de stille tochten.

  Ik weet niet of dat met het doel of de achtergrond van de deelnemers te maken heeft.

 3. Roland Bruynesteyn Schreef:

  Dit verschijnsel (ontaarden in rellen) zie je bij veel massademonstraties en lijkt inherent aan de mens – tegen moslims – tegen kernwapens – tegen pensioenakkoorden – tegen Wilders
  – tegen joden – tegen de (voetbal)tegenstander bijna elke demonstratie ontaardt tegenwoordig in dom, dommer of allerdomst gedrag.

  Vreemd dat met heel andere maten wordt gemeten als het gaat om tegenstanders van de democratisch gekozen linkse regering Chavez in Venezuela. Of met Cubanen die Castro weg willen hebben.
  Nee, dan zijn stakers en activisten ineens geen raddraaiers en oproerkraaiers maar vrijheidsstrijders en helden. Een misselijkmakende dubbele moraal!

 4. Het lijkt een beetje op de rellen in frankrijk van een paar jaar geleden vind ik.
  Is daar al iets verbeterd voor de mensen daar?
  En idd je krijgt niets te horen in de media over de maatregelen van het britse kabinet.

 5. Het doel om te gaan demonstreren was een goede namelijk: demonstreren tegen het politieoptreden. Inmiddels zijn dit geen demonstratie’s meer maar gewoon plunderingen en vernielingen. De slachtoffers van die raddraaiers hebben niets te maken tegen het politieoptreden. Die proberen een boterham te verdienen en moeten aanzien hoe hun bezittingen worden vernield en gestolen.
  Elke keer ontaarden die demonstratie’s in plunderingen en vernielingen en besmetten het nobele doel waar voornamelijk tegen gedemonstreerd wordt. De demonstratie’s in 1992 tegen de mishandeling van een zwarte man door de Amerikaanse politie liepen uit op vernielingen en plunderingen van winkels van Koreaanse immigranten. Mensen die niets te maken hebben met het brute rascistische politieoptreden.
  Ook in Frankrijk enige jaren geleden lipen demonstratie’s tegen rascistisch politieoptreden uit op vernielingen en brandstischtingen van auto’s en bezittingen van mensen die niets te maken hebben met dat politieoptreden.
  Zo kennen deze demonstratie’s uiteindelijk alleen verliezers en slachtoffers. Uiteindelijk verschijnt juist die politie waar nou juist aanvankelijk tegen gemonstreerd werd als helden te voorschijn en worden de demonstranten als uitschot dat uiteindelijk met behulp van het heldhaftige optreden van de politie een einde is gekomen.

 6. Kunnen ze in england ook fijn de patriot act invoeren dus nu.
  In frankrijk was het sarkozy die met de winst ging lopen.
  Alles heb zo z’n voor en z’n nadelen zal sarkozy hebben gedacht.

Reacties zijn gesloten.