Hoe lang nog verder met Bruin I / Seyss-Inquart 2.0?

Je bent nog maar net aan het afkoelen vanwege de laatste smerige truc van dit kabinet of de volgende vuile rattenstreek komt er alweer aan: Gerd Leers wil alleen kansrijke asielzoekers toelaten. Als je niet zoveel capaciteiten hebt mag je in de martelkelders van je land kreperen van Leers. Zou die man ’s ochtend in de spiegel kunnen kijken zonder daarna gedurende drie kwartier zijn ingewanden uit zijn lijf te moeten kotsen, vraag ik me af?

Ik vraag me dat trouwens van elk CDA-lid af. Het CDA was gisteren alweer tevreden met het antwoord van Rutte dat hij geen antwoord ging geven op wat hij van de Polenverlinksite van de PVV vond. Ook al hadden we de ambassadeurs van tien(!) landen aan de lijn gehad erover. Op naar de 3 zetels met die partij! Van Haersma Buma, Ferrier en Koppejan blijven dan aan als de drie meest karakterloze parlementariërs ooit, toch leuk om als bezienswaardigheid in de Kamer te houden.

Er dient een motie van wantrouwen tegen Rutte persoonlijk te worden ingediend omdat het internationale aanzien van Nederland hem niet langer kan worden toevertrouwd. De man weet niet te voorkomen dat ons land keer op keer internationaal te schande wordt gemaakt door de PVV omdat hij er geen afstand van wil of durft te nemen. Wilders schrikt er niet voor terug om de ambassadeurs van die tien landen nogmaals te schofferen door hun reactie op zijn Polenhaatsite kleinzielig te noemen, en Rutte komt niet verder dan wat dom gelach en weggewuif in de Kamer.

Oppositie, Doe Iets! Dit kabinet moet gestopt, elke dag dat ze er nog zitten is er een teveel, elke dag maken ze iets nieuws kapot. Ze zetten bevolkingsgroepen tegen elkaar op, de gezondheidszorg, de sociale voorzieningen, onze verstandhouding met het buitenland, álles gaat eraan!

Er valt toch niet met ze te praten, dus doe dat dan ook niet meer. Elke dag een motie van wantrouwen indienen, elke dag 500 vragen stellen. Leg de hele tent maar plat, politieke sabotage!

Er moet niet alleen een cordon sanitaire om de PVV, maar om alle coalitiepartijen gelegd worden. Zodra er iemand van de coalitie het spreekgestoelte betreedt, verlaat de voltallige oppositie de Kamer. Alleen voor de stemmingen komt men terug en wordt er tegen elk voorstel van het kabinet gestemd. In feite dus de methode die de Republikeinen in de VS tegen Obama hanteren, alleen in dit geval zou het terecht zijn.

En als dat toekomstige samenwerking onmogelijk maakt dan is dat maar zo. Dan maar Belgische toestanden en een jaar zonder regering. Alles beter dan deze bruine kledderzooi. Rechts heeft jullie een jaar lang keihard in het gezicht uit zitten lachen, oppositie. Ik zou er niet meer samen mee gezien willen worden.

De PVV probeert al tijdenlang de omgangsvormen in de Kamer veranderen, en daar moet nu dan maar eens in meegegaan worden. Martin Bosma (PVV) zat gisteren overal doorheen te schreeuwen omdat de kritische vragen over hun Polenkristallnachtsite wat te lang naar meneers zin door gingen. Ok, dan voortaan een fluitconcert bij elke PVV-gluipkop die het spreekgestoelte betreedt, dat aanhoudt totdat hij weer opflikkert. Of als dat niet mag dan zo’n Bosma krijsend door de bewaking af laten voeren, van tweeën één.

En als dat allemaal niet werkt moet Europa maar ingrijpen en Nederland onder politieke curatele stellen. Net zoals in Italië Berlusconi ‘gevraagd’ is op te krassen. Afgelopen met dat stomme gegrijns, aan de kant ventje Rutte, speelkwartier is over. Laat het nu maar weer aan de grote mensen over.

 

15 gedachten over “Hoe lang nog verder met Bruin I / Seyss-Inquart 2.0?”

 1. In het kader van de Mondialisatie en de afwezigheid van oppositie in Nederland op dit moment, is het uiterst belangrijk hoe het buitenland op de racistisch/segregationistische politiek van Wilders gaat reageren.

  Een mogelijk boycot van Nederlandse producten in Europa kan het werk verrichten dat de duurbetaalde “oppositie” in Nederland niet wil uitvoeren.

 2. Nexus, psies, komt straks een stukkie over. Kijken of dat zeer gaat doen, zo’n boycot, denk het wel.

 3. Denk aan je hart Laurent. En natuurlijk heb je gelijk, maar er komen andere tijden daar ben ik zeker van.

 4. Woorden schieten tekort als je de oprukkende waanzin wil beschrijven.
  Kom je wat minder snel uit je woorden? Heb je een geestelijke beperking?
  Dan mag je rustig verkracht, anderszins gefolterd, en ten slotte onthoofd worden.
  Ziedaar het louter utilitaire denken van ons horrorkabinet, een utilitair denken dat je rustig als immoreel en diep, diep gestoord mag beschouwen.
  Ondertussen draait de Charles Dickens van “Hard Times” zich in zijn graf om. Want zelfs hij had hier geen roman meer over kunnen schrijven – daar is het te erg voor.
  Elke dag denk je: erger kan niet meer. En elke volgende dag ervaar je dat het helaas nóg erger kan.
  Mengele, Goebbels en Himmler zijn niet dood. Ze zijn onder ons.

 5. Boycotten die Nederlandse producten, ook in West-Europa. Brussel moet Nederland de gele kaart geven omdat dat land zich niet aan de afspraken houdt. Alle EU-subsidies aan NL opschorten totdat Rutte persoonlijk zijn excuses aan de Europeanen aanbiedt voor het gebrek aan normesef van zijn burgers en kabinet. Eens kijken hoe dat rechtse tuig het uithoudt met een gestaag verslechtrende economie.

 6. @#6 Er is echt een makkelijkere oplossing, referendum afdwingen in Limburg voor een onafhankelijk Limbabwe, eigen taal hebben ze al, dat vreemde onverstaanbare riool lawaai wat uit hun mond komt, een munt hebben ze ook, geinspireerd door de grote lijder Haatkuifje: de Geertion.
  Dit is echt allemaal makkelijker, goedkoper en minder BESCHAMEND dan wat we nu meemaken.

 7. En als dat allemaal niet werkt moet Europa maar ingrijpen en Nederland onder politieke curatele stellen. Net zoals in Italië Berlusconi ‘gevraagd’ is op te krassen.

  Pardón?! Dat ontbrak er nog maar aan, zeg! Je weet toch door wat voor boeventuig hij is vervangen?

 8. @8 als daarmee het huidige tuig aan de kant wordt gezetheb ik het er wel voor over. En dat Berlusconi heeft moeten wieberen kan ook geen slechte zaak zijn.

 9. #7 Blijkbaar is “behalve als het over Limburg/Limburgers” gaat de ongeschreven “loophole” in regel D. 😀

 10. Ach, Als de intelligentie van Leers als maatstaf gaat dienen, veranderd er uiteindelijk erg weinig!

 11. Jongens, jongens het gaat in dit spel niet om de intelligentie, maar wel over “wie het voor het zeggen heeft”.
  Is mij ooit verteld en zie het nu.

  Intelligentie is niet nodig, slavendrijver wel.

 12. nexus m.@ Het gaat om wie de meeste politieke onderhandelingsmateriaal heeft of verzameld.
  argumenten doen er niet toe in de politiek, heb zelf ondervonden toen ik deel uit maakte van
  een ondernemingsraad.
  Als je aan het onderhandelen ben dan moet je wel oog hebben of een compromis wel/niet
  werkbaar is.
  Soms kun je compromis opzettelijk onwerkbaar maken door afspraken te maken die in
  de praktijk niet werkbaar zijn.

Reacties zijn gesloten.