Hoe gaat het met onze nieuwe geassocieerde vrienden in Oekraïne?

Binnenkort treedt het laatste deel van een associatieverdrag met Oekraïne in werking. Een eerste vraag is: waar ligt Oekraïne in hemelsnaam? Het schijnt ergens ver weg in de buurt van Rusland te liggen. Een tweede vraag is: hoe staat het land er politiek en economisch voor?

De oligarchen zitten nog stevig in het zadel en ze kunnen daarbij rekenen op hun collega, president Petro Porosjenko. Die benoemde onlangs Micheil Saakasjvili, gewezen president van Georgië, tot grote corruptiebestrijder. Die man wordt in zijn vroeger land beschuldigd van onder meer machtsmisbruik en diefstal van overheidsgeld. Het IMF vindt de toestand in Oekraïne zo bedenkelijk dat het bij monde van voorzitster Christine Lagarde dreigt met stopzetting van de financiële steun. Het IMF vindt namelijk dat de strijd tegen corruptie veel te traag verloopt, en dat is dan nog een eufemisme. Minister van Economische Zaken Aivaras Abromavicius, een Litouwer, hield het begin februari voor bekeken en nam ontslag.
(Uitpers)

Over het associatieverdrag vindt trouwens in een klein landje aan de Noordzee een nepreferendum plaats. Dat wil zeggen dat men weliswaar naar de stembus kan gaan, maar dat de uitkomst al vaststaat.

Ook bullshit is dat bij een Nederlands nee een soort Europees Armageddon dreigt. Wat u dan namelijk gaat zien is het lelijke gezicht van de democratie, met zijn achterkamertjes, hypocriet gedraai, oprekken van regels en de volledige trukendoos der volleerde charlatans, waarna onder veel boegeroep van het nee-legioentje alsnog gebeurt wat de meerderheid wil, namelijk dat het associatieverdrag met de Oekraïne doorgaat zoals gepland.
(Sargasso)

Zo’n nepreferendum heeft geen stijl.

2 gedachten over “Hoe gaat het met onze nieuwe geassocieerde vrienden in Oekraïne?”

  1. Pingback: Oekraïne-referendum is een gotspe voor democratie | Krapuul

  2. Pingback: Nepreferendum over Oekraïne blijkt inderdaad nep | Krapuul

Reacties zijn gesloten.