Hoe gaan de media om met potentiële slachtoffers van Gerd Leers zijn willekeur?

Gaan vluchtelingen een eigen Idols krijgen? Degene die de meeste stemmen krijgt, mag blijven en de rest heeft pech en wordt teruggestuurd.

Gaan we zo om met mensen? Alles voor ons vermaak? Mensen die in angst leven voor wat een minister beslist of wat een invloedrijk Tweede Kamerlid voor elkaar krijgt?

Ik zie vier meisjes als etalagepoppen opgesteld staan bij Pauw & Witteman. Voor hen zit een keuringscommissie van zestien miljoen. De castingcultuur beoordeelt of ze hun achtergrond achterlijk genoeg vinden om in Nederland te mogen blijven.

 Het is ronduit walgelijk te zien hoe er met deze Afghaanse meisjes omgegaan wordt die een uitzetting naar Afghanistan vrezen.

Dit stuk van Shahenshah Yaqut, vwo-scholier, laat ons zien dat het westen een fraaie rol heeft gespeeld in de ellende die nu in Afghanistan heerst (zie vanaf ‘Republiek en communisme’).

Bekijk ook vooral de foto’s die Shahenshah aanraadt, dat is een Afghanistan dat wij niet kennen. Zo was het voor de oorlogen er een woestenij in alle opzichten van maakten.

1 gedachte over “Hoe gaan de media om met potentiële slachtoffers van Gerd Leers zijn willekeur?”

Reacties zijn gesloten.