Hi-hi-ha-ha premier Rutte zegt sorry over Zwarte Piet opmerking

Je zult het maar als premier hebben *zucht* een student geschiedenis (studieduur 7 jaar!!, kom daar tegenwoordig nog maar eens mee) die niet weet wat de Hollandsche Schouwburg is en die ook echt niemand met opzet wil beledigen. Maar zijn achterlijke opmerking over Zwarte Piet tijdens een persconferentie, met nota bene Barack Obama!, is toch van de ratten besnuffeld Hoe naïef ben je dan? Hoe weinig inlevingsvermogen heb je dan?

Kortom, Mark kon weer bellen en zeggen dat hij het, nee joh, echt niet, ha ha, hi hi, zo bedoeld had. Zand erover? Mooi! Drinken we wat als we elkaar weer zien? Prima, geweldig, later!

Dat heb je met zo’n flater van een premier 🙁

 

2 gedachten over “Hi-hi-ha-ha premier Rutte zegt sorry over Zwarte Piet opmerking”

  1. Heb bijna 40jaar Klaaservaring met schimmel,harmonie, gilde, school- en huisbezoek.. heb al die tijd de grootste lol gehad met vaste en lossen Pieten, heb hier om me heen gezien hoe groeiend zwart en blijvend blank met beider kinderen in die tijd steeds makkelijker en plezieriger met elkaar omging, met name in de tijd dat ik “in het land” was…Hoorde nu dat de aanval op Zwarte Piet al weer ingezet is..en vraag me eigenlijk af waarom? Wie zit er hier in ‘shemelsnaam nu nog echt met die koloniale antizwartgevoelens?

Reacties zijn gesloten.