Het vervolgen van een nazi: vragen, vragen en nog eens vragen

Goed, wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders wordt door het OM als verdachte gezien inzake het aanzetten tot haat. Dit vanwege het ‘minder, minder, minder’gejoel door hem en zijn bende tweedekansnazi’s in een Haagse bierkelder. Hoe zit het met Henk Bres ook in die bierkelder bij die ‘verheffende’ nazi-bijeenkomst was op dat moment? Of het tamelijk gewelddadige type Max Aardema? Zij worden niet vervolgd?

Maar over dat OM. Dat OM is de Staat. Maar de Staat is in dit bruine tijdperk ook een minister van etnische registratie genaamd Lodewijk Asscher die net als de genoemde wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar mensen en groepen mensen afschildert als een ramp door ze bijvoorbeeld ‘dijkdoorbraak’ te noemen en uitkeringen van mensen die daar in een normale, geciviliseerde maatschappij gewoon en zonder enig voorbehoud of restrictie recht op hebben kort vanwege de plaats waar ze wonen en daartoe zelfs hele verdragen maar naar de prullenbak verwijst.

De Staat is in dit bruine tijdsgewricht ook een Schreibtischmörder genaamd Fred Teeven onder wiens verantwoordelijkheid er een misdadig asielbeleid gevoerd wordt dat met veel fysiek en psychisch geweld jegens onschuldige mensen – waaronder kinderen en vaak ook kinderen die hier in Nederland geboren en opgegroeid zijn – gepaard gaat en waarbij niet zelden doden vallen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan maar mijn punt is dit: zo’n staat van gewetenloze bruine schoften moet een andere gewetenloze bruine schoft de maat nemen? Begrijp me goed: als er een hel zou bestaan zou ik er geen traan om laten als de verdachte in kwestie er zou verrekken tot in de eeuwigheid. Maar dan gaan wat mij betreft Lodewijk Asscher, Fred Teeven, het geteisem van de Dienst Terreur en Vertrek en al die anderen die dagelijks hun grotere en kleinere misdaden plegen van staatswege jegens onschuldigen met hem mee.

Hoe zit het met al die lui als Jeroen Pauw en Paul Witteman die acht jaar lang moslims de maat hebben genomen op een manier die spot met elke vorm van moraal en fatsoen? Hebben zij soms niet bij gedragen aan het klimaat van ‘minder, minder, minder’? Of Andries Knevel dan met zijn ´ze hebben het er naar gemaakt´? Is dat niet hetzelfde als roepen ‘minder, minder, minder’ jegens islamitische medebewoners van dit land?
Lijkt mij wel.

Zo kunnen we het ook nog wel even hebben over haatoma Elma Drayer die verkeert in kringen waar de nazi’s van weleer hele fatsoenlijke jongens worden bevonden, Trouw dat van een voormalig verzetskrant in een nazi-pamflet is veranderd met verzonnen sharia-belts en al, de Volkschbruine Haat- & Lasterbode die voor elke scheet die anderen in de wereld laten op hoge toon eist dat moslims ‘afstand’ nemen, de NRC met zijn geniepige flauwekul over antisemitisme dat “overgewaaid” is uit het oosten (Der Stürmer, Auschwitz en het persoonsbewijs met een ‘J’ erop zijn net als de NRC en ‘Knevel en van den Brink’ toch echt westerse creaties) en al die anderen die vijftien jaar lang iedereen die niet tot de ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ de maat hebben genomen. Vaak daarbij de feiten maar gewoon negerend, zeker als het niet lekker bekte of anderszins niet zo goed uitkwam.

Trouwens: hoe zit het met de ‘etnisch monopolisten’ en de ‘vernederaars voor de eigen groep’ in de Partij van de Arbeid? Of degenen uit de partij van de premier (die vindt dat een eenmans-nazi-partij een ‘hele normale partij is met hele normale standpunten’) die fantaseren over getto’s en concentratiekampen voor moslims en de lui die vinden dat je begrip moet hebben voor massamoordenaar Breivik omdat je anders ‘wegkijkt’? Ofwel: vervolging van de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders lijkt me niet zo veel zin hebben.

Het lost het probleem niet op, hoeveel sympathie ik ook zeker heb voor de mensen die de verdachte wel vervolgd willen zien. Nederland verkeert in een alles verstikkende greep van de nazi-pest en het land daarvan bevrijden is hoewel niet onmogelijk, geen gemakkelijke opgave. Wie de illusie koestert dat met een eventuele veroordeling van de verdachte het land weer op het pad van de beschaving is gebracht, leeft in een fantasiewereld. Een bruine staat moet een nazi de maat nemen over diens activiteiten in een land waar het nazisme op heel veel steun vanuit een volk dat in toenemende mate joelt om ‘minder, minder, minder’….vrij ongeloofwaardig en twijfelachtig lijkt me zo.

Als laatste: is dit niet kinderen aanzetten tot haat en ze in feite laten roepen om ‘minder, minder, minder’?

6 gedachten over “Het vervolgen van een nazi: vragen, vragen en nog eens vragen”

 1. Ik zie Wilders zeker als belangrijkste bron van al het hierboven opgesomde kwaad. Hij is het die de haatcultuur waar Nederland onder lijdt naar het midden van de maatschappij heeft gebracht. Dus ja, het op legale wijze bestrijden van deze bron vind ik wel degelijk zinvol. Binnen of buiten de rechtzaal.

 2. @Jaap, moet je ergens mee beginnen oftewel de eerste stap zetten. Een Chinese spreekwoord zegt dat de weg op de dutzendmiles pad begint met een eerste stap. Daarna komt de volgende stap enzovoort. (Tuurlijk moeten we afwachten of de OM het allemaal überhaupt serieus bedoelt of is gewoon weer proefballonnetjes tussen het publiek aan het gooien.)

  Alles wat in 15-20 jaar aan fascisme in ons land opgebouwd is, krijg je in een klap weg mogelijk enkel door middel van een Revolutie?
  De normale weg is stap-voor-stap omdat het een lange weg is. (Nogmaals indien de OM voornemens is om iets er aan te gaan doen, anders zijn we straks terug bij af).

 3. Een vervolging/veroordeling lost niet het hele probleem op maar als dat een argument zou zijn om niet te vervolgen kun je de hele rechtspraak wel afschaffen. Het is wel een signaal.

 4. ach kom op,
  een veroordeling?en dan die aanhang die politici gaan dreigen,moskeeen aanvallen,allochtonen aanvallen,rellen in de steden,aanslagen door rechts extremisme..ik denk dat dat een groot risico met zich meeneemt.

  stel je voor de pvv martelaar die het gevang in moet..en dan in de telegraaf met koeienletters dit is de omgekeerde wereld..en horde boze woedende pvv aanhangers die de straat op gaan..

  zelfs bij zwarte piet discussies wordt gevloekt,zwarte mensen aangevallen,supermarkten gedreigd enzovoort..voor zwarte pietje, laat staan voor geerie wat ze gaan doen.
  vanuit landsbelang zal er echt geen veroordeling komen,meer een soort reprimande

Reacties zijn gesloten.