Het verraderlijke van de redelijkheid

Als je dit stuk van Ebru Umar leest, lijkt het zo gemoedelijk, aangenaam logisch. Wilders is helemaal geen kwaaie pier, Wilders zegt wat alle Nederlanders denken en we moeten niet zo nerveus doen.

Hier heb ik toch wel wat aanmerkingen op te maken. Wilders stelt eisen aan immigranten. Inderdaad, dat doet hij, alleen voor mij en vele anderen, geen normale. Als een immigrant moslim is, moet hij die achterlijke ideologie afzweren en liever net zo snel weer oprotten als dat hij/zij gekomen is. Polen, Bulgaren, Roemenen, mogen wel hier komen werken, maar hebben geen rechten.

Wilders wil helemaal niet dat mensen zich aanpassen, hij wil ze als weggooigoederen gebruiken. Zijn afkomst vanuit de VVD zal hij niet zo maar verloochenen, arbeiders moeten niet zeiken, zich gewoon doodwerken en dan graag direct tot stof vergaan, anders moet het nog opgeruimd ook!

Ook schrijft ze dat Wilders “niet vroeg of er mensen gedeporteerd moesten worden”. Ik weet niet hoe lang ze al meeloopt, maar dat deporteren is in 2009 al aan de orde geweest. In een interview op de Deense TV, er zouden volgens Wilders tientallen miljoenen moslims in Europa wonen (in werkelijkheid zijn dat er ca 17 miljoen) en die moesten allemaal gedeporteerd worden. Dit werd met verontwaardiging ontvangen, maar men tolereerde het, weer. Onze Huib heeft er een uitstekende serie artikelen over geschreven, waarvan dit nummer 3 was.

Met verbazing heb ik al sinds de opkomst van Fortuijn (hij heette echt Fortuijn, die ‘y’ heeft hij er uit ijdeltuiterigheid ingesmokkeld) en van Wilders gekeken naar de tolerantie ten aanzien van uitspraken van bevolkingsgroepen. Dat viel allemaal onder de vrijheid van meningsuiting en wat Wilders deed, moest allemaal kunnen en was eigenlijk heel normaal. Het niveau van de borrel op een verjaardag of een dronkenmansgesprek in de kroeg was gewoon geworden tot in de Tweede Kamer. En alle politieke partijen stonden er bij en keken er naar. Tot woensdag. Wat daar anders aan was, ik weet het niet. Dat er nu zo over hem heen gevallen wordt, daar ben ik blij mee, maar snap er niks van.

Waarschijnlijk net als Wilders zelf. Hij zit waarschijnlijk ook in totale verwarring ergens op een bank. Eerst mocht hij dit soort dingen gewoon allemaal zeggen, zelfs in de Tweede Kamer, en nu laat iedereen hem vallen! Moet wel een traumatische ervaring zijn voor deze man. Heb ik medelijden, welnee! Ik gun het hem van harte. Koekje van eigen deeg enzo. Ik hoop dat hij door de implosie van de PVV snel verworden zal tot het verschijnsel Boer Koekoek. Zonderling, vol lawaai maar totaal ongevaarlijk. Dat lot gun ik hem van harte! De rest van zijn leven niet meer in de schijnwerpers, maar in de marge, als de zonderling die hij is.

29 gedachten over “Het verraderlijke van de redelijkheid”

 1. “Hij zit waarschijnlijk ook in totale verwarring ergens op een bank. Eerst mocht hij dit soort dingen gewoon allemaal zeggen, zelfs in de Tweede Kamer, en nu laat iedereen hem vallen!”

  Er is een druppel die de emmer doet overlopen. Waarschijnlijk is het niet eens Wilders’ uitspraak over minder Marokkanen geweest, maar zijn optreden in café De Tijd waar hij het publiek ‘minder, minder,… minder’ Marokkanen laat scanderen. Dat leek te veel op het optreden van de Duitse heer G. in 1943.

 2. Goed sterk stuk.
  De nr. 3 van Huib eveneens.

  Wbt Ebru Umar: die vind ik al jarenlang een snobistische elitaire bounty.
  Ze heeft geen gelegenheid voorbij laten gaan om te vermelden dat zij het hoog opgeleide enig kind is van een hoog opgeleid, bemiddeld Turks echtpaar, dat zo “verlicht” is dat zij geen enkele religie praktizeren (dus zéker niet de Islam). Dus “naar wens geïntegreerd”.
  Wat zij tot nu toe ventileerde was: “Reken mij vooral niet tot de onaangepaste, laag opgeleide, kinderrijke, arme, moslim arbeidersklasse en veeg mij vooral niet op één hoop met Marokkanen!
  Nu het gevaar ook haar kant op lijkt te komen en zij het vermoeden krijgt dat Wilders alleen maar BEGINT met Marokkanen, en pas daarna wil doorgaan met Turken, Antillianen, Surinamers etc.: ja nú schiet mevrouwtje Umar in de verdediging.
  Laat dat wereldvreemde, hooghartige, verwende kind van rijke ouders vooral in Nederland blijven: als er iemand is die er “thuishoort” is zij het wel!

 3. Dit kleine dwergje genaamd Ebru vind ik labiel.
  Ze is wanhopig voelt zich niet evenwichtig in Turkije en geeft de anderen in het land de schuld.
  Calimero gedrag.
  Zij zoekt naar een houvast zonder religie met wanhoop en woede en dolende levenstijl vergoelijken door de anderen dan maar allemaal als gek te zien zodat Ebru en haar mammie en pappie de islam kunnen bekritiseren.

  Haar aanhoudende bijna fobie naar islam beschuldigende van alles persoonlijkheid en die dikke wallen onder haar bolle ogen is een blijk van de juist ordinairen uit Turkije die meestal in ankara wonen en altijd mopperen op anderen.

  Ik denk ook dat ze geen relatie heeft.is ze lesbisch?

 4. Ik vind haar op het theelepel vrouwtje lijken,en die bolle ogen met die dikke theezakjes eronder…mag haar hoogopgeleide pap en mam wel eens ebruutje geld geven om die wallen weg te laten halen ze is erg lelijk vind ik.

 5. “Kom bij ons” sprak Eberhard van der Laan tot de ‘afvallige discipelen van de Hitler-smurf, “ook wij zijn bruin. Net zo bruin als jullie. Ook wij beschouwen bepaalde soorten en categorieën mensen als unerwunscht en als natuurrampen. Kortom: wij zijn net als jullie ook ordidnaire fascisten! Leuk hè! En jullie dachten al die tijd dat wij tegen júllie waren!”

 6. Zo! Hebben jullie mijn speechie gezien op TV? Goed he! Ha, ha. Jullie communisten dachten beet te hebben. Vergeet het maar. Sterker dan ooit!

 7. @neel:
  [Ik denk ook dat ze geen relatie heeft.is ze lesbisch?]

  Geen relatie, is ze trots op, geaardheid niet bekend (m.i.ook niet relevant).
  Wel een uitgesproken mannenhaatster en grenzeloos arrogant.

  Ik citeer uit haar bericht van vandaag:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/ebru_umar_beste_pieter_klein.html

  “…ik heb slechts gymnasium A en een universitaire studie achter de rug…

  ..Ik ben een verwend meisje, dat voor d’r afstuderen een auto kreeg en alles in drievoud heeft – en ik weet dat dat raar is als je ook nog ‘ns van Turkse komaf bent…

  …Wat ik wil zeggen is dat ik een kapitalistisch kreng ben dat niets maar dan ook niets met Wilders’ achterban te maken heeft. Ze mogen m’n huis zelfs niet schoonmaken…

 8. Ik vind haar er niet hoogopgeleid uitzien,ik weet niet of ze alles in drievoud heeft,ik kan niet in haar portemonnee kijken of die van haar vader of moeder..Of ze rijk is weet ik niet,ze ziet er wel lelijk uit.
  En haar huis niet schoonmaken,zal wel bende binnen zijn,slonzig meisje.
  Ach ja vrijgezel is dat dwergen,dat verbaast me nou niets…ik denk toch lesbisch.

 9. Waarom komt ze er niet voor uit?
  Ik vind haar een lesbisch uiterlijk hebben.
  Misschien is dit haar frustratie,een verborgen lesbische identiteit?
  Vreemd want lesbisch zijn is normaal,dus kom uit de kast,misschien is dat een stukje geluk wat jou van je boosheid en woede kan afhelpen…liefde kan veel doen

 10. Laat hem eerst maar eens berecht en veroordeeld worden door een onafhankelijke rechter.

  Als het OM besluit de duizenden aangiftes in de prullenbak te dumpen weten we zeker hoe onze rechtsstaat niet meer bestaat.

 11. “Zo! Hebben jullie mijn speechie gezien op TV? Goed he!”

  Ja, die heb ik inderdaad net gezien. Maareuh, zou je niet eens van dat snelle witte poeder afblijven? Het continu naar je neus reiken en je tong te pas en te onpas uitsteken is werkelijk nog steeds geen gezicht. Als je wil kan ik wel iemand van verslavingszorg naar je laten bellen, hoor. Up to you, ofcourse.

  Trouwens, ik zag dat je weer eens lichamelijk gekrompen bent. Er blijft zo niets over van die grote leider. En nee, dat lag niet aan die kleerkasten van de beveiliging om je heen aangezien er ook vergelijkingen gemaakt konden worden met die, door jou zo verfoeide, journalisten. Je weet wel, die waarvan jij zei dat ze stukken intelligenter zijn dan het klapvee in de kroeg. Juist, die ‘minder minder (intelligentie) schreeuwers. Overigens moest ik wel enorm hard lachen om Leon de Jong, in de kroeg. Even rondkijken of iedereen wel netjes aan het meeklappen/ -schreeuwen was. Kan die gozer niet beter eerst even een gepaste mediatraining ondergaan, alvorens met zijn smoel op de camera te komen? Zijn non-verbale expressie sprak weer eens boekdelen.

  Get your shit straight, führer.

 12. @Natte Neel: ik vind je aanvallen op het uiterlijk van Ebru Umar, en haar door jou vermeende seksuele geaardheid erg onaangenaam en niet terzake, ook al heb ik geen sympathie voor wat zij schrijft.

 13. Ik heb de persconferentie ook gezien. Wat een huilebalk, wat een venijn. Geertje, al gekakt vandaag? Bovendien maak je weer een paar fouten. Opstelten had het over “walgelijk”, niet “strafbaar”, laat staan “schuldig”. En om je geheugen op te frissen, je hebt gezegd “als het even kan met minder Marokkanen”, “hoe minder Marokkanen, hoe beter” en “Willen jullie meer of minder Marokkanen?” met de belofte de wens naar minder Marokkanen te gaan bewerkstelligen (“Dat gaan we dan regelen”). Alles niet gespecificeerd, waardoor aan te nemen is, juist in de context van je verkiezingsprogramma, dat geen middel uitgesloten wordt. Wat betreft de latere toevoging over criminele Marokkanen: deportatie van criminelen “naar land van herkomst” blijft, zeker als ze in Nederland zijn geboren, deportatie.

 14. Cornelis,
  Tuurlijk niet.niets moet
  Elke willekeurige ebru mag dit aantrekken mag zeg ik..er zijn miljoenen ebrus

 15. NN, denk jij eerst maar eens na over je eigen sexuele geaardheid, alvorens je over die van anderen begint. Uiteindelijk ben jij degene die Umar er van ‘verdenkt’ lesbienne te zijn, zonder dat je de persoon in kwestie kent. Het feit dat jij je druk maakt over de sexuele geaardheid van een vreemde, doet mij zo vermoeden dat je het eigenlijk over die van jezelf hebt. Projectie, noemt men dat ook wel.

  Je gaat verder louter af op het uiterlijk van een ander. En dat, mijn beste, is heel fout. Los daarvan is het nogal ongepast om te roddelen (dat is namelijk wat je deed met je eerdere reactie) over iemand die zich hier en nu op geen enkele wijze kan verdedigen.

 16. @Keira,

  Als mijn reacties niet kies zijn wil jij deze dan verwijderen als jij dat kan?

 17. Ebru Umar is een overtuigt Kemaliste , je weet wel , die Turkse versie van Fascisme waarvan de huidige partij , de CHP , bij de socialistische Internationale mag zitten , want de Turken kozen in WO2 “de goede kant ” Zowel Wilders als Fortuijn prezen de grondlegger van deze stroming “Atatürk” { dat betekend zoiets als “tokkiepapa” in het Nederlands “} voor zijn extremistisch secularisme en zijn verbod op hoofddoekjes ….

  Die zelfde CHP is trouwens breed vertegenwoordigd bij de protesten in Turkije … Beetje hypocriet voor een partij die in de 60 jaar dat ze regeerde uitblonk in het beknotten van vrijheden …

 18. Wat mij opviel, de wonderbaarlijke bijdrage’s onder het artikel. Ik heb paar keer gecontroleerd of ik per ongeluk Trouw aan het lezen was. Ze schijnen iets te begrijpen, wat ik niet kan ontdekken. Het getal 902387376 doet me denken aan een bankrekeningnummer, misschien van SNS bank.
  Maar bij controle door de belastingdienst moet je oppassen met deze cijfers, het doet namelijk gefingeerd aan. Ze hebben daar al jaren speciale software voor. Vooral 387 376 is onnatuurlijk.

  Neel, ouder worden, het is een beschamende doodlopende weg

Reacties zijn gesloten.