Het verhaal van de wegwerpmens doet pijn

Zowel in wetenschappelijke kringen als daarbuiten ontstaat er een groeiend wantrouwen tegenover cijfers en statistieken. Cijfers zijn te leeg, te droog, en vooral: te manipuleerbaar. Vandaar de nood aan kwalitatief onderzoek waarbij we opnieuw het levende verhaal te horen krijgen van iemand die de realiteit achter die cijfers meemaakt en daarover verslag uitbrengt. Combineer een dergelijk verhaal met de statistieken en je krijgt een beter beeld van de werkelijkheid.

Lees verder bij De Morgen, de bron van dit artikel

4 gedachten over “Het verhaal van de wegwerpmens doet pijn”

 1. Geweldige karakteristiek: de wegwerpmens.

  Werpen de wegwerpmensen hun juk van zich af door zich te organiseren tegen het systeem? Dan moet opnieuw het besef groeien dan het systeem faalt en niet Halsema’s eigen verantwoordelijkheid.

 2. “Op zich hoeft polarisering niet verkeerd uit te pakken, ik word misselijk van de jarenlange mosselconsensus tussen politici en multinationals”
  en “stemmingmakerij: maak stemming in je eigen omgeving”
  Dit vond ik de twee meest belangrijke uitlatingen in dat verder overigens ook zeer goede artikel over de ‘wegwerpmens.’
  Verzet tegen die fascistoïde dwangmaatschappij van schedelmeter Asscher en Eucalypta Klijnsma zijn wat Nederland betreft van het allergrootste belang.
  Peter Storm schreef er vandaag nog een uitstekend artikel over op Ravotr.nl: deel het met je omgeving!

 3. @sjaax, laat je niet door figuren als De neocon Halsema inpakken omdat haar argumenten zijn makkelijk door te prikken. Je hoeft je tijd niet eraan te verdoen tenzij zij niet in de Centerfolds van Playboy komt te staan. :))

Reacties zijn gesloten.