Het verdwijnen van de politieke partijen en de burgeroorlog

Het zal niet lang meer duren of alle politieke partijen zullen er niet meer zijn omdat ze overbodig zijn geworden. Vooral de partijen die een “beetje” kapitalisme mogelijk vinden en daarnaast een sociaal gezicht proberen te houden zullen snel het loodje leggen. Als eersten zullen de PvdA, Groen-Links en D66 weg zijn, en of de SP het zal redden hangt af van hun standvastigheid, maar ook deze partij lijkt inmiddels besmet door het Marktdenken en partijpolitiek gekonkel.

Het Kapitalisme is een totalitair systeem, een “beetje” een kapitalistische economie kan niet, dit systeem moet kunnen blijven groeien anders werkt het niet meer en zal dus alles opslokken wat het nodig heeft voor de eigen overleving. De PvdA denk dit systeem te kunnen handhaven met een sociaal randje, vergeet het maar, kletskoek. Een paar decennia zal dat nog wel gaan “de scherpe kantjes eraf halen”, maar het zal onherroeplijk leiden tot verraad aan het sociale, de geschiedenis laat telkens weer de foute keuzen zien die de sociaal-democraten maakten en zullen blijven maken tot het bittere einde.

Groen-Links is inmiddels ook niet links meer en heeft het neoliberale gebral ook al omarmd, D66 wil vooral modern zijn en wordt soms zelfs onder de linkse partijen gerekend. De Gristelijke partijen ( CDA, CU en SGP) hebben per definitie niets met sociaal en socialisme en stemmen dus vrolijk mee met alle rechtse het Kapitaal dienende voorstellen.

Mogelijk dat partijen zoals de PvdD, de Ouderenpartij en de PVV zich wat langer kunnen handhaven, zij lijken zich te richten op één enkel onderwerp zoals het belang van dieren, ouderen, en de “gewone mensen”. Ook dit loopt vast, megastallen zijn toch echt kapitalistisch, de pensioenen aan de Beursgrillen overlaten ook, en de gewone mensen zullen ook snel tabak krijgen van de leugens van de Wilderskliek.

Alles schuift dus op naar rechts, maar hoe zal het met een rechtse partij als de VVD vergaan? Een tijdje wel goed denk ik, maar uiteindelijk zal deze ook bezwijken onder het geweld van de Burgeroorlog die er mijns inziens aan zit te komen en eigenlijk wereldwijd – op een paar landen na- al gaande is. Rechts en de naar rechts schuivende partijen ( en dus de mensen daarin) zullen fascisme als een goede oplossing gaan zien. Het NEEN zeggen zal te laat komen.

Je buurman een poot uitdraaien, je land, het continent en dan uiteindelijk de wereld naar zijn mallemoer helpen, dat is Kapitalisme op kleine schaal door kleine mensjes, en op grote schaal door de banken en een paar families. Een monster dat uiteindelijk alles zal verzwelgen totdat de volgende wereldoorlog uitbreekt met massale vernietiging, waarna de boel kapot is en weer opnieuw opgebouwd moet worden, even afgeleid, maar het zaad van de volgende verwoesting is alweer gelegd. Aan iedere oorlog tussen landen ging ook een burgeroorlog vooraf met vooral veel discussie over welke richting de wereld zou moeten inslaan, en ik zie geen enkele reden waarom dat nu anders zou zijn. Geef me hoop, spreek me tegen, vertel waarom Kapitalisme wél sociaal getint kan zijn, en ik ben je dankbaar.

79 gedachten over “Het verdwijnen van de politieke partijen en de burgeroorlog”

 1. Kapitalisme kan sociaal zijn naar mijn mening.
  Maar dan moet men erop toezien dat de koek eerlijk verdeeld wordt.
  Het huidige kapitalisme is ten dode opgeschreven.
  Er komt eens een einde aan economische groei.
  Bovendien raken de middellen die ons de aarde heeft geschonken eens op.
  Dus zal er duurzaam met middelen omgegaan moeten worden.
  Daar is het huidige kapitalisme niet toe in staat.

 2. Gelukkig hebben we de Geert nog en zijn volgers groeien weer dagelijks dus er is nog hoop voor de gewone nuchtere mens.
  Het geld verspillen aan linkse ideologieën is binnen een jaar al flink ingeperkt nu kwam hij met het voorstel om nog eens 4 miljard uit de bodemloze ontwikkelingspot te plukken.
  Waarom? We hebben het geld nu zelf even hard nodig.
  In ons land beginnen er grote groepen mensen in bitter armoede te geraken, duizenden kinderen groeien op in gezinnen die leven beneden de bijstandsnorm. Hier moet een halt aan komen. De christelijkheid heeft alleen een sociaal gezicht in hun uitspraken maar niet in daden. Onze politieke elite heeft ons sociale gedachten goed verkwanseld.
  We dalen door hun beleid op elk gebied af naar een schurkenstaat.
  Wilders maakt ons niets wijs en legt de vinger op de smerige plekken elke mens begrijpt dit. Alleen politieke onbenullen niet

 3. PVV-aanhang in de peilingen is sinds 2007 niet gegroeid en je gedoogwrak staat op een all time dieptepunt in de peilingen. Kortom je bent óf achterlijk, óf moedwillig aan het liegen.

 4. 2
  rikus
  Als Wilders wil, kan hij hier zomaar een eind aan maken.
  Hij hoeft alleen de stekker uit dit kabinet te trekken.
  Wat dacht je van de rechtse hobby s.
  Hypotheekrenteaftrek, kun je makkelijk bij hypotheken boven 5 ton afschaffen.
  Of de JSF.
  Om de ontwikkelingslanden de dupe te laten worden van het verkwanselen van Nederlands geld door rechts, is natuurlijk niet juist.
  Ja, er zijn grote groepen Nederlanders die het zeer moeilijk hebben, en ook daar kiest de regering voor.
  Waarom de koek niet eerlijker verdelen, door het hoogste belastingtarief op te hogen naar 70%, en de zorgverzekering inkomens afhankelijk te maken.
  En dat allemaal met Wilders goedkeuring.
  Hij roeptoetert, maar doet niks.
  Hij houdt henk en Ingrid kompleet voor de gek.
  Je moet wel ongelooflijk onnozel zijn om dat niet te bemerken.
  Groetjes van in uw ogen een politiek onbenul.

 5. @1 @2 en @ 4:

  In jullie reacties gaan jullie voorbij aan de kern van mijn verhaal dat de dynamiek van het Kapitalisme onbeheersbaar is. Daarbij vind ik het verhaal van @2 Rikus totaal onbenullig, dat Links de schuld heeft is een dom riedeltje.

  Een jaar of twintig geleden al had ik met een vriendin een gesprek waarin we stelden dat regeringen ook overbodig zouden worden, wel, dat zijn ze inmiddels maar ze zijn nog niet weg juist omdat ze zich in dienst hebben gesteld van dit vraatzuchtige monster door het te voeden, kijk bijvoorbeeld naar die landen waar onlangs zelfs een afvaardiging van Goldman Sachs het voor het zeggen heeft gekregen: Draghi bij de ECB, Papademos in Griekenland en Monti in italië.

 6. @4

  inkomensafhankelijke zus en zo is wel ontzettend jaren ’70

  de extra belastinginkomsten zullen zwaar tegenvallen en economische produktiviteiti wordt in de kiem gesmoord

  zou jij ’s morgens naar je werk gaan als je weet dat de overheid meer dan 2/3e inpikt? dan kun je toch beter gewoon in de bijstand zitten en lekker zwart wat bijklussen?

  ik verwacht met de huidige economie meer van bestedingen van particulieren dan van meer inhaligheid van deze kutregering

  slaap jij nog lekker als 2/3e van je inkomen wordt afgepakt ter financiering van rechtse hobby’s?

 7. @ rikus:
  Wilders zet overal de rem op en we weten toch al jarenlang dat ontwikkelingsgeld in verkeerde zakken terecht komt.
  De toeloop bij de voedselbanken is de laatste 2 jaar met meer dan de helft toegenomen.
  Hij zou wel gek zijn de stekker er uit te trekken, hij heeft nu al de macht in handen en vindt het heerlijk dat de Rutte bij ergens anders zijn steun moet zoeken, een zeer slimme strategie. Hij zal alleen de stekker er uit trekken als hij zich kan verbeteren en de zekerheid heeft meerderheid in een nieuw te vormen kabinet zal hebben.
  En ik denk werkelijk dat hij die zal krijgen op dit moment.
  De mensen hangt het gekonkel van de politici steeds verder de keel uit.
  Kijk alleen maar eens naar de missers van Rutte de afgelopen tijd.
  Wilders wil bezuinigen waar het de mensen het minst raakt en zet daarvoor zijn machtspositie goed in.

 8. @ kaaskop:
  Ga maar eens kijken waar al die miljarden uit onze aardgas opbrengsten aan zijn verkwanselt. Nu zijn de velden bijna leeg en moeten we bij Rusland inkopen.
  Waar heeft de elite bende dat geld gelaten

 9. @9: Rikus:

  Zou best kunnen dat Wilders aan de macht komt, dan hebben we dus fascisme en de partijen die hem in het zadel hebben geholpen zullen _weer_ hun handen in onschuld wassen,en ach en wee gillen.

 10. LeRoiDanse Schreef:

  In jullie reacties gaan jullie voorbij aan de kern van mijn verhaal dat de dynamiek van het Kapitalisme onbeheersbaar is.

  Jouw verhaal komt uit op een dictatuur. Niet iets om naar uit te kijken. Op den duur zullen mensen in de gaten krijgen dat de vertelsels waarin de ander naar beneden wordt getrapt, ten lange leste betekent dat ze zelf naar beneden worden getrapt.

 11. rikus Schreef:

  Hij zal alleen de stekker er uit trekken als hij zich kan verbeteren en de zekerheid heeft meerderheid in een nieuw te vormen kabinet zal hebben.

  Volgens mij is alleen de SGP bereid zitting te nemen in een kabinet met een PVV-premier. CDA en VVD houden erg veel van pluche stoeltjes, maar zullen geen scheuring riskeren door in een kabinet met de PVV de onderhond te moeten spelen.

 12. @ LeRoiDanse:
  Hoe kom je daar nu bij wat hebben Wilders en ik met fascisme te maken.
  Je toont hier wel duidelijk een gebrek aan echte argumenten.
  Een eigenschap die de meeste verliezers in een debat vertonen

 13. @9

  denk je nou werkelijk dat er ook maar een partij is die na de volgende verkieizingen nog wil samenwerken (coalitie of gedoogconstructie) met de PVV?

  de PVV wel de lusten maar niet de lasten gunnen komt geen tweede keer voor

  Wilders weet dondersgoed dat hij onvoldoende kwaliteit binnen zijn partij ehhh beweging heeft om ministersposten te vervullen, zie Dion, Richard en andere heldere lichten, ze hebben waarschijnlijk allemaal klittenbandschoenen of instappers omdat ze te dom zijn om hun veters te strikken

  dat wordt dus gewoon lekker roeptoeteren vanuit de oppositie en een langzame glijvlucht richting een zetel of twee net als de toenmalige CD, Geert samen met Fleur, gezellig!

  beetje naief om te denken dat Wilders in een regering komt, steeds meer mensen zijn het gekonkel van de PVV zat, zelfs de “rechtse media” als Geenstijl en De Pers

  zie hier Roland van Vliet

  http://www.dumpert.nl/mediabase/1833151/b758a1fe/knotsknallendkierewiet.html

 14. @10

  de aardgasopbrengsten zijn voor een belangrijk deel gebruik om onze verzorgingsstaat in stand te houden, zodat we niet over de zwervers struikelen als we naar ons werk gaan of boodschappen gaan doen

  het was beter geweest om dat in een potje te storten voor de oudedagsvoorziening zoals ze dat in Noorwegen doen maar het is niet anders

  de aardgasbel in Slochteren draaien we niet terug

  de zeepbel van PVV beleid kunnen we voorkomen

 15. @ rikus:
  Je zou er raar van opkijken men zit zo graag op het pluis. Dan is ineens alles anders. Politici zijn heel flexibele gasten. Zo de wind waaide waait mijn jasje

 16. @ rikus:
  Heel mooi. Maar……
  Hoe groot is de schuld van elke Nederlander?
  Waarom heeft de overheid geen huishoudbudget ?
  Omdat het gemakkelijk is ons geld te verbrassen, het raakt hun niet in de eigen portefeuille

 17. @15

  als je had opgelet dan was het opgevallen dat de PVV zo ongeveer alle kenmerkende eigenschappen van een fascistische partij heeft

 18. rikus Schreef:

  Nu zijn de velden bijna leeg

  Echt niet. 😛

  NL aardgasvoorraad per 1/1/11: 1263 miljard kubieke meter
  gasverbruik geheel NL in 2010: 52 miljard kubieke meter
  We kunnen dus nog een heel eind. 😉

  http://www.nlog.nl/resources/Jaarverslag2010/Aardgas_voorraad_+_Toekomstig_aanbod.pdf
  http://www.energieleveranciers.nl/nieuws/energieverbruik-huishoudens-daalt

  en moeten we bij Rusland inkopen

  Wat voor een deel weer wordt doorverkocht, het is een soort “aardgasrotonde”.

  De reden dat we ondanks onze gasvoorraad elders gas aankopen is omdat we onze eigen velden (met name Groningen) zo veel mogelijk willen sparen. Het is natuurlijk leuk dat we nog zo’n 25 jaar eigen gas hebben (exclusief nog niet ontdekte velden en waarbij je bovendien niet moet vergeten dat wind+zonne/lichtenergie over een jaar of 10 renderend zullen zijn, waardoor we misschien nog wel 40 of 50 jaar van Nederlands gas kunnen genieten), maar het is nog veel leuker om ná die periode nog steeds gas te hebben als andere landen niet meer willen of kunnen leveren.

 19. @18: Rikus:

  Waarom schrijf je niet lekker op je eigen Blog? Slimmerik, maar toch niet zo slim dat ik je methoden niet in de gaten heb.

 20. @19

  waarom steunt de PVV in hemelsnaam de partijen onder wiens verantwoordelijkheid de staatsschuld het meeste is opgelopen?

  waarom betaalt Wilders zijn eigen beveiliging niet? het is toch te idioot voor woorden dat de belastingbetaler er voor moet opdraaien dat hij zich zo graag met mannen in pakken met oortjes omringt?

  alle politici krijgen “bedreigingen”, Wilders is de enige die probeert om daar een bepaalde status aan te ontlenen, triest figuur, waarschijnlijk een klein piemeltje en een slechte jeugd

 21. @ rikus:
  Omdat mijn b log nog niet goed werkt en ik van een systeem voor blinden afhankelijk ben dat niet overal werkt
  Maar staat er wel weer aan te komen
  Nog andere argumenten

 22. rikus Schreef:

  @19
  waarom steunt de PVV in hemelsnaam de partijen onder wiens verantwoordelijkheid de staatsschuld het meeste is opgelopen?
  waarom betaalt Wilders zijn eigen beveiliging niet? het is toch te idioot voor woorden dat de belastingbetaler er voor moet opdraaien dat hij zich zo graag met mannen in pakken met oortjes omringt?
  alle politici krijgen “bedreigingen”, Wilders is de enige die probeert om daar een bepaalde status aan te ontlenen, triest figuur, waarschijnlijk een klein piemeltje en een slechte jeugd

  Je moet toch ergens mee regeren en ook worden tegenstellingen daardoor heel erg duidelijk.
  Ik zou zeggen laat Geert maar schuiven.
  En wat het betalen van die beveiliging betreft, waarom niet de veroorzaker laten betalen ? een extra moslimtax. Hoeveel hebben we er 1 miljoen?. Lijkt me redelijk de hele groep aanpakkken.

 23. @ LeRoiDanse:
  Laar ze met wat we hebben dan een beetje voorzichtig zijn en dit gebruiken om jou, mijn en onze kinderen zijn schuld af te lossen
  Moet toch eenvoudig haalbaar zijn

 24. 26: rikus

  Jawel hoor, daar is de aap uit de mouw, ga je nou weer lekker onder je steen terug? Smeerlap

 25. Beste rikus.

  Ik kan u alleen adviseren om te luisteren wat Wilders zegt, en vervolgens doet.
  Dan zult u zeer snel merken dat Wilders ongeveer alles steunt wat deze regering doet, en langs de zijlijn kritiek levert.
  Hoeveel oplossingen heeft hij gepresenteerd voor vraagstukken ?

 26. 7
  LeRoiDanse
  Kapitalisme is beheersbaar.
  Mits je het sterk reguleert en beleid wordt bijgesteld.

 27. @26

  er is nog nooit een moslim geweest die Wilders iets heeft misdaan, waarom moslims voor zijn beveiliging moeten oprdraaien ontgaat mij derhalve volledig

  Wilders maakt zich schuldig aan uitlatingen die in de staat Israël niet gewaardeerd worden, we weten allemaal wat de Israëlische geheime dienst met tegenstanders doet dus wellicht moeten we een speciale Israël belasting, een keppeltaks, invoeren om zijn beveiliging te betalen

 28. Rikus, wat moeten moslims jou wel niet misdaan hebben dat je zo’n rancuneuze man bent geworden?

 29. kaaskop Schreef:

  @26
  er is nog nooit een moslim geweest die Wilders iets heeft misdaan, waarom moslims voor zijn beveiliging moeten oprdraaien ontgaat mij derhalve volledig

  Ik zou zeggen ga eens hier kijken op Marokko.nl
  terug naar het inhoudelijke van dit topic

 30. @33

  heb je zo weinig te doen met je leven dat de op marokko.nl zit?

  de Marokkanen die ik ken komen daar namelijk nooit omdat ze wat zinnigers hebben te doen

  Wilders kwetst miljarden mensen en gaat dan janken om beveiliging

  er is nog nooit iemand geweest, laat staan een moslim, die Wilders iets heeft aangedaan

  schelden doet toch geen pijn? dat heet toch een maatschappelijk debat?

  op zo veel inhoudelijks heb ik je niet kunnen betrappen

  geef eens één concreet voorbeeld van een bedreiging aan het adres van Wilders?

 31. @ kaaskop:

  Ik ben met mijn 70 jaar nog graag breed geïnformeerd, dit in tegenstelling tot jou blijkbaar.
  Ja, wij leven voor niets onder dreiging en de anti terreurwet ingesteld door onze overheid onze inlichtingen en veiligheidsdienst verzinnen sprookje.
  Kijk ook eens naar opsporing verzocht en bekijk eens hoe vaak daar op een licht getinte dader van vermoedelijk Marokkaanse afkomst wordt geduid
  Tegenwoordig pallen ze graag mensen van mijn leeftijd.

 32. rikus Schreef:

  … en bekijk eens hoe vaak daar op een licht getinte dader van vermoedelijk Marokkaanse afkomst wordt geduid…

  Helemaal nooit, je bent gewoon een lelijke oude leugenaar. Licht getint, komt idd voor, maar dat “waarschijnlijk marokkaans” heb je helemaal zelf zitten bedenken. Als je in real life net zo’n zak bent als online “pallen” ze je niet om je leeftijd maar omdat je een NSB’er bent.

 33. rikus Schreef:

  Kijk ook eens naar opsporing verzocht en bekijk eens hoe vaak daar op een licht getinte dader van vermoedelijk Marokkaanse afkomst wordt geduid

  Het enige wat je uit het percentage getinte mensen in Oprisping Verkocht mag concluderen is dat ze kennelijk iets lastiger zijn op te sporen.

  Personen die desondanks menen hieruit harde cijfers over het aantal delicten te kunnen afleiden, worden dringend verzocht contact op de nemen met het Ministerie van Veiligheid of met de plaatselijke PVV-afdeling. Daar zitten ze namelijk al jaren om die formule te springen, want zelf lukt het ze niet.

 34. rikus Schreef:

  @ kaaskop:
  daarnaast geef je nogal fel af op Geert
  Niet de rechtszaak gevolgd zeker?
  totale Vrijspraak op elk gebied

  Ja, en sindsdien voelen wij ons dan ook volkomen vrij om PVV’ers het riool in te schrijven. Mag allemaal.

 35. @ rikus:
  Lieve Rikus..kunnne wij het helpen dat de redactie van Opsporing verzocht alleen de zaken behandelt waarbij getinte daders betrokken zijn?
  dat komt door de PVV wellicht die andere zaken waarbij blanke daders betrokken zijn niet worden belicht…dat heet PROPAGANDA en je kunt zien dat tv zender ned een heel rechts aan het varen is de laatste tijd met de verplichte fusies gemaakt zo door de PVV

 36. Overigens wil ik nog even inhoudelijk reageren ook al heeft het meeste wat ik geschreven heb daar wel mee te maken.
  We hoeven ons geen zorgen te maken over het verdwijnen van de politieke partijen er zullen altijd partijen blijven. Je ziet hoe de christelijkheid zich destijds heeft hergroepeert in het CDA om weer een sterk christelijk blok te vormen. Je ziet nu ook dat er weer splinter partijen ontstaan die zich ook weer zullen gaan hergroeperen, hoewel dat steeds moeilijker zal gaan worden, De mens wordt steeds mondiger voor 30/40 terug kon je elke partij of vereniging via onderbuik gevoelens beheersen. Nu lukt dat niet meer, zelfs bij de kleinste club niet meer. En bij de groten al helemaal niet. Kijk maar eens hoe het er bij Ajax op dit moment afgaat. Zelfs het respect voor een wereld icoon is er niet meer.
  De maatschappij verhard in alle lagen en dat is gevaarlijk

 37. Kevin Schreef:

  Lieve Rikus..kunnne wij het helpen dat de redactie van Opsporing verzocht alleen de zaken behandelt waarbij getinte daders betrokken zijn?
  dat komt door de PVV wellicht die andere zaken waarbij blanke daders betrokken zijn niet worden belicht…dat heet PROPAGANDA en je kunt zien dat tv zender ned een heel rechts aan het varen is de laatste tijd met de verplichte fusies gemaakt zo door de PVV

  Ik heb al veel dom gelul gehoord maar dit spant de kroon.
  Natuurlijk worden er ook blanke daders geduid maar wat ik aanhaal vormt de grote meerderheid. Maar goed die Wilders in de schoenen schuiven doen graat Wilders alarmisten die gebrek hebben aan echte argumenten.

 38. DarkSkywise Schreef:

  Nee, maar je zal maar gezegend zijn met een buurman die iedere dag zowel qua tijd als volume “op de grens van het toelaatbare” muziek heeft opstaan.

  Maar hij zegt wel de waarheid en dat is iets wat bij velen vertroebeld is

 39. De waarschuwing houdt in dat er vanaf nu volstrekt on topic gediscussieerd wordt, en hij is alleen maar gericht aan jou. Er is geen discussie over mogelijk en als je dat toch probeert dan is deze freakshow alleen maar eerder afgelopen. Succes.

 40. @38

  inderdaad, een sprookje, van een concrete en acute terroristische dreiging is geen sprake en de bevoegdheden die de afgelopen jaren zijn opgerekt zijn veel te ruim, zelfs volgens diverse functionarissen bij die diensten

  met je leeftijd schermen maakt op mij geen indruk, ik zou zelfs kunnen zeggen je hebt de oorlog meegemaakt, je zou beter moeten weten

  de gemiddelde Henk of Ingrid is niet in staat om het verschil te zien tussen een Marokkaan of een Turk, Aziaten zijn ook vaak lichtgetint, voor een voormalige koloniale grootmacht is het niet verwonderlijk dat er ook wat mixjes rondlopen

  ga vooral zitten bibberen achter de geraniums, criminaliteit is zeer vervelend maar over het algemeen kun je in dit land veilig over straat

  de witteboordencriminelen en echt grote jongens zie je meestal niet bij Opsporing Verzocht en Klaas Bruinsma was volgens mij niet lichtgetint

  om heel eerlijk te zijn denk ik dat zware jongens Rikus niet in het vizier hebben dus maak je geen zorgen, geen bodyguards nodig

  ik heb het proces tegen Wilders op de voet gevolgd en de uitspraak gelezen, niet bepaald iets om trots op te zijn als je jezelf als democratisch politicus profileert

  Wilders moet niet janken als iemand in een ver land hem iets toewenst, wie de bal kaatst kan hem terugverwachten, dat is onderdeel van het maatschappelijk debat op het scherpst van de snede

  een politicus heeft een voorbeeldfunctie maar Wilders is het beste voorbeeld van de verhuftering van de samenleving

  politici moeten niet klagen over burgers als ze zelf het slechte voorbeeld geven

  bejaarden geld aftroggelen is soms ook op de grens van het toelaatbare maar nog net niet onwettig, is dat iets wat we moeten stimuleren?

 41. jvdheuvel Schreef:

  De waarschuwing houdt in dat er vanaf nu volstrekt on topic gediscussieerd wordt, en hij is alleen maar gericht aan jou. Er is geen discussie over mogelijk en als je dat toch probeert dan is deze freakshow alleen maar eerder afgelopen. Succes.

  dus ik zit op een topic waar ik niet in rond Hollands mijn mening mag zeggen?
  alhoewel ik me wel even achter mij oren heb gekrabd bi het lezen van onder staande dreigementen
  Ik ben al weg ik kom niet graag ergens waar ik beperkt word tin mijn meningsuiting
  Het gaat je goed

 42. @45

  dat sterke christelijke blok staat in de peilingen op 10 zetels

  hoe meer christelijke politici ik zie hoe meer ik walg van wat voor christendom moet doorgaan

 43. @55

  vertrek dan gauw uit dit land want we worden allemaal steeds meer beperkt in ons recht op vrije meningsuiting, als goed geïnformeerd burger is je dat vast niet ontgaan

 44. Le Roi, het recht van de sterkste is per definitie niet sociaal

  veel vrije markt ideologen verwijzen altijd naar het dierenrijk om te doen geloven dat het normaal is om zieke en verzwakte individuen aan hun lot over te laten omdat dat in het belang is van de groep

  zijn mensen beesten? velen gedragen zich in ieder geval beestachtig

  lang heb ik gedacht dat de volgende oorlog een economische zou zijn, inmiddels denk ik er binnen een generatie een nieuwe wereldoorlog zal plaatsvinden

  de mensen die echt aan de touwtjes trekken hebben nu eenmaal belang bij een regelmatige cyclus van totale vernietiging en wederopbouw

 45. 60
  LeRoiDanse
  Ik zal nog een poging wagen.
  Weet je nog de tijd dat bedrijven het Europese model hanteerden, dat was veel socialer, maar niet perfect.
  Als we dat weer konden terug krijgen was er al veel gewonnen.
  Weg van het Angelsachen model.

 46. @64: Theo:

  Ook wat je beschrijft is een rimpeling in de tijd geweest Theo, het gaat me om de wat langere tijdlijn.
  Daarbij is wat jij noemt het “europese”model dus ook ontspoord, lag in de lijn der dingen en in de opzet vrees ik.

 47. 66
  LeRoiDanse
  Nu verschillen we toch wat van mening.
  Par toen het Angelsachsen model werd ingevoerd, ging het pas mis.

 48. @rikus (2)

  4 miljard weg bij ontwikkelingshulp?

  je mag niet stelen van de armen, alleen van de rijken.

 49. L. Schreef:

  4 miljard weg bij ontwikkelingshulp?

  Van een budget van 4,4 miljard, terwijl een aantal zaken die eerst bij andere ministeries hoorden onlangs bij Ontwikkelingssamenwerking zijn ondergebracht (waar dan geen geld meer voor is).

  Henk en Inrit natuurlijk dolblij, want ruim 90% bezuinigen is pas écht bezuinigen.

 50. DarkSkywise Schreef:

  Van een budget van 4,4 miljard,

  Huh? Tot voor kort was het 7 (miljard)! – en ik lees overal dat het CDA wil ‘vasthouden’ aan de bestaande norm van 0,7% BNP. Is onze economie dan zo gekrompen??

 51. @67, Theo Gerris,- en eerder leRoidanse

  het rijnlandse model heeft het loodje gelegd in de crisis van de 80er jaren. We verloren van het angelsaksische model, de sociaaldemocraten gooiden het bijltje erbij neer, ze waren verslagen door het kapitalisme en gingen de derde weg op, onder aanvoering van Tony Blair.

  Sociaal democratie is op z’n best een soort enenwicht tussen het kapitaal en de 99%, waarbij uiteindelijk de 1% uitmaakt wat er voor de rest overblijft, zeker nu ze verdeel en heers over de hele wereld kunnen spelen. Het is maar de vraag of je ooit nog de verloren posities terug kunt winnen.

  We zijn alleen sterk als de 99% NEE zegt. En dan moet Rikus ook meedoen.

 52. Theo Gerris Schreef:

  Hypotheekrenteaftrek, kun je makkelijk bij hypotheken boven 5 ton afschaffen.

  Ja, dat gaat een hoop opleveren.
  Dat gaat toch zeker om 0,5% van de hypotheekhouders.

 53. rikus Schreef:

  Kijk maar eens hoe het er bij Ajax op dit moment afgaat. Zelfs het respect voor een wereld icoon is er niet meer.

  Ook dat ligt wat genuanceerder dan je het nu voorstelt.

 54. @75 Jos, wel gros dat een rikus, als aanhanger van blonde greet iets in zijn mond durft te nemen over respect. Zijn grote blonde lijder heeft nergens respect voor, ja misschien voor de geldschieters zoalng ze in de buurt zijn en genoeg schuiven. Maar dankzij een Geert Wilders die alles aan zijn laars lapt en met zijn troep(en) de politiek onveilig maakt, kan het gebeuren dat het hele land in verval raakt. Slecht voorbeeld doet ook volgen he?

 55. rikus Schreef:

  Ik ben al weg ik kom niet graag ergens waar ik beperkt word tin mijn meningsuiting

  Best, daar zijn bruinpopulistische bralspreekbuizen genoeg voor. Jammerklachten uiten over tegengas doe je maar elders.

 56. 78
  LeRoiDanse

  Ieder commentaar op deze kapitalistisch wereld mag niet.
  Waarom, omdat de occupy beweging aandacht vraagt voor diverse misstanden in dit systeem.
  Hoe meer het systeem onder druk komt, hoe harder de maatregelen zullen zijn.
  De occupy beweging is op de goede weg, maar krijgt met steeds repressiever beleid van doen.
  Ben benieuwd of de occupy beweging hier tegen bestand is.
  Hier in Nederland is de occupy beweging voor de VVD in ieder geval een doorn in het oog.
  Ook hier is dit een teken dat de occupy beweging op lange tenen trapt.

Reacties zijn gesloten.