‘Het verboden gelijk van Hans Hillen over Kunduz’

Wat in Den Haag een uitglijder heet, heet buiten Den Haag een correcte weergave van de realiteit, stelt Thomas von der Dunk na de verspreking van minister Hillen over de missie in Afghanistan.

Je kon er inderdaad op zitten wachten: dat Hans Hillen weer eens zou zeggen wat hij denkt. Zeker als hij denkt dat wat hij denkt ook juist is. Voor de journalist die hij ooit was, is dat een vruchtbare aandrang, voor de politicus die hij nu is, is dat meestal niet erg verstandig.

En zo werden we getuige van de volgende acte van de Haagse Kunduz-klucht, waarvan gegarandeerd nog vele komische actes zullen volgen die voor de grotemensenwereld voorbij Zevenaar niet te volgen zijn. Hillen concludeerde wat elke nuchtere geest allang weet: het zijn vooral militairen die gaan, ze moeten vooral militaire activiteiten verrichten, dus…

Nee, stop, ho! Zo werkt dat op het Binnenhof niet. We hebben namelijk met z’n allen afgesproken – of althans een krappe Kamermeerderheid heeft dat namens allen gedaan – dat militairen op missie niet met een militaire missie bezig zijn. Zelfs de term ‘militaire missie’ is namelijk al nefast, waar die toch op haar beurt zelf reeds een eufemisme vormt voor ‘oorlog’, de onnoembare zonde van deze tijd. (Von der Dunk: ‘Het verboden gelijk van Hans Hillen over Kunduz’ – Volkskrant)

1 gedachte over “‘Het verboden gelijk van Hans Hillen over Kunduz’”

  1. En dus riep Jolande Sap Mark Rutte ter verantwoording, die zich haastte om te verklaren dat Hillen het tegendeel bedoelde van wat hij had gezegd.

    Maar dat was een typische Rutte-actie & die valt Hillen dan weer niet aan te rekenen. 😉

Reacties zijn gesloten.