Het sluipende fascisme in de gangbare politiek – Groot-Brittannië

Het is voor mij altijd een bron van verbazing de naam Miliband te horen en dit dan met betrekking tot de leider van de Labouroppositie in Groot-Brittannië. Ralph Miliband was een politiek socioloog van de New Left in Groot-Brittannië, schrijver van onder andere The state in capitalist society. Hij waarschuwde voor illusies over “linkse politiek” en vooral in dit verband voor de Labour Party. Het is dus duidelijk dat zijn zoons (Ed als Labourvoorman, David als voormalig minister uit de regering-Brown) een eind van hun vader af staan.

Maar vader blijft vader, nietwaar. Ralph Miliband is geboren in 1924 in Brussel als zoon van Pools-joodse emigranten, hij werd gezegend met de voornaam Adolphe waar om even treurige als voor de hand liggende redenen Ralph van gemaakt is. Na de overval van het Duitse leger op België, 10 mei 1940, kon hij met ongeveer de laatste boot uit Oostende naar de overkant vluchten met zijn vader.
Hij heeft, eenmaal in Engeland, dienst genomen bij de marine en in die hoedanigheid gestreden tegen zijn vervolgers aan de overkant.

Het Groot-Brittannië waarvoor hij gevochten heeft dient echter geen marxisten voort te brengen. Hoewel de hele Nederlandse pers die richting op neigt is een groot deel van de Britse dagbladpers van het niveau tuig van de richel, zeg maar misschien wel erger dan de PVV. (De uitzonderingen zijn de Independent, de Guardian en traditioneel van de sensatiebladen de Mirror – in Nederland zijn er eigenlijk geen uitzonderingen meer onder de landelijke bladen). De Daily Mail opende zaterdag de aanval op Ed Miliband in de persoon van diens vader, die werd afgeschilderd als een hater van Groot-Britannië, het koningshuis en de Britse waarden. “Die communistische Poolse jood”, dat konden ze moeilijk schrijven, dus daar kan Ed Miliband niets op terug zeggen.

Het strekt de aanvoerders van de twee andere nationale Britse partijen, de Tories en de Liberaal-Democraten, tot eer dat zij het voor de Labourleider hebben opgenomen. In Nederland mag bijvoorbeeld Arib het zelf opknappen als zij beledigd wordt nota bene “in dit huis”.

Hier een opname van voormalig spindoctor van Tony Blair, Alastair Campbell, tegen een pad van de Daily Mail, Newsnight, gisteravond 1 oktober 2013. Wat een tijden – dat ik moet instemmen met deze Campbell…

5 gedachten over “Het sluipende fascisme in de gangbare politiek – Groot-Brittannië”

 1. Extreem rechts als antwoord op decenia lang rechtsbeleid dat door linkse tegngas nog net kon. Hoe dom wil je het hebben.

 2. Deze Jon Steafel is inderdaad het voorbeeld voor het sluipende burgerfascisme die de mond van de vrije spraak en vrije meningsuiting wil dichtsnoeren.

  Het is een zombie van de nieuws corporaties die volgens “opdracht” schrijft dat wat baasje in de kranten wil lezen.

  Zijn grootste argument is zijn “gevoel” waarna hij de argumenten onhandig eromheen probeert op te plakken.
  Zijn maatstaf voor alles is zijn eigen bekrompen burgerego.
  Lang leve de middelmatigheid!

 3. Overigens, hoeven we niet steeds naar het buitenland uit te wijken voor ziekelijke voorbeelden van gal spugen en met modder gooien.

  Dit is de dagelijkse parktijk in de nationale oorlog tegen de allochtonen en buitenlanders in ons land.

  Arnold, indien je tekort zit, moet je mij een seintje geven, kan ik je dagelijks voorbeelden sturen van met modder gooien, walgelijk bedriegen en met gal alles richting allochtonen en buitenlanders overspugen.

 4. @1, karaktermoord is en blijft m.i. de juiste typering, in deze. De stuitende hypocrisie te Albion..

Reacties zijn gesloten.