Het schietgrage volkje in het gerepublikaniseerde CDA

Om opportunistische redenen zal het CDA natuurlijk niet republikeins met een kleine letter worden, maar dat de club steeds meer trekken krijgt van het gesticht dat Grand Old Party wordt genoemd is steeds beter zichtbaar. Dachten we echt dat we van Henk Bleker af waren? Hij is nu “voorzitter van Vee- en Logistiek Nederland” – waar je al niet voorzitter van kunt wezen. En in deze functie vindt hij dat wolven weggepaft moeten mogen worden:

,,Wolven in roedels vallen slechts bij hoge uitzondering kalfjes, veulens en schapen aan. De wolf die de meeste problemen veroorzaakt is de lone wolf, die zich heeft losgemaakt van de roedel. Als die eenmaal heeft ontdekt dat schapen een makkelijke prooi zijn, dan krijgt hij de smaak te pakken.’’

Ook een Haags trekje: te pas en vooral te onpas met Engels slingeren alsof het Nederlands eigenlijk te min is voor deze belezen luitjes – maar goed: waar het op neerkomt is dat de wolf van de beschermde status afgeholpen moet worden om rücksichtslos uitgeroeid te kunnen worden. Dit terwille van “de boeren” die, om een ander onsmakelijk CDA-portret te citeren, moeten kunnen boeren. (Ja inderdaad, hun Nederlands is wel heel treurig).

Of Bleker weet bij het slaken van deze breinscheet dat het onwaarschijnlijk is dat een hele roedel de kaarsrechte grens tussen Nederland en Duitsland in het noordoosten definitief gaat overschrijden, is niet eens ter zake. Er moet geknald worden.

DVHN.

2 gedachten over “Het schietgrage volkje in het gerepublikaniseerde CDA”

  1. Pingback: Zoveel wolven zijn er echt niet in Nederland | Krapuul

  2. Pingback: Zoveel wolven zijn er echt niet in Nederland – Krapuul

Reacties zijn gesloten.