Het rentmeesterschap van Maxime Verhagen

Allejezus, die Verhagen doet zijn mond open en gelijk moet ik weer op zoek naar voordeelverpakkingen anti-braakmiddel.

Niet dat dit hele leuterverhaal nu zo interessant is, maar een paar quotes vond ik wel opmerkelijk:

‘Vervolgens wil ik iets zeggen over hoe vooral de linkse partijen het onderwerp milieu hebben gekaapt’

Ja, de rechtse partijen waren namelijk te druk met hoe zij nog iets van de kapitalistische of xenofobe koek mee konden pikken. Doet me denken aan dat gezeik over hoe de media zo links zouden zijn, dat komt ook om dat de rechtse omroepen elkaar voornamelijk probeerden af te troeven in wie de debielste kwis kon bedenken (en dus de hoogste kijkcijfers zou krijgen omdat alle Henk en Ingrids het dan ook konden volgen), in plaats van inhoudelijke programma’s te maken, wat vervolgens inderdaad bij de linkser georiënteerde omroepen terecht kwam.

‘Vanuit hun morele gelijk veroordeelden milieuactivisten mensen die niet leefden zoals ‘zij’.

Bwahahahahahaha, en dat uit de mond van een politicus van een confessionele partij, partijen die bij uitstek andere mensen altijd hebben proberen te vertellen hoe te leven. Het CDA heeft abortus, euthanasie en – ok, minder essentieel – winkelen na zes uur en op zondagen minstens vijftien jaar tegengehouden voor het zinnige deel der bevolking dat níet op hen stemde, omdat zij dat blijkbaar beter vonden voor hen.

Nee, hoe somber het er soms ook voor lijkt te staan, de mensheid maakt wel degelijk progressie, weet ik, als ik aan die donkere tijden van het almachtige CDA terugdenk.

 

 

5 gedachten over “Het rentmeesterschap van Maxime Verhagen”

 1. Dat het CDA tegen abortus is, kan ik accepteren.
  Zij zijn immers christen.
  Maar op andere vlakken laat men het christen zijn helemaal los.
  Een basis beginsel is bv. opkomen voor de zwakkeren.
  Het CDA is dit schijnbaar vergeten in hun grote behoefte aan macht.
  Als je de basis beginselen van het christen zijn verloochend , dan weet je dat het een partij is die alles opzij zet voor de macht.

 2. Maxime Verhagen zou zijn kinderen prostitueren en de organen van zijn schoonmoeder verkopen om in het centrum van de macht te blijven

  als goed rentmeester zal hij die kolencentrale er eigenhandig doordrukken, in ruil voor een lucratief commissariaat bij RWE/Essent na afloop van zijn politieke “carriere”

 3. “De eeuwige terugkeer van het fascistische rentmeesterschap”.

  Het lijkt wel oftie op Lowlands is geweest en op de University van Rob Riemen heeft gestudeerd. Ik zei al eerder dat die Riemen een fundamentalist is die eigenlijk het straatje van de confesionelen als de mede oorzaak van de eeuwige terugkerende NSB-Bruine fascisten probeert schoon te vegen. Wij zijn goed en zij zijn slecht. En nu even opletten jongens en meisjes, zij zijn dus wij. Als het dus aan de ons was was hij onze rentmeester. Ja echt waar, en zijn partij is het al sinds 1891 want zolang bestaat dat congres al hoor…. Zei de renterattenmeester renterattenmeesterschappelijk.

 4. Verhagen wil eigenlijk beweren dat zijn CDA ook best groen is.
  Laten we eens kijken wat daar tegenin te brengen is.
  * Nederland heeft de laatste 10 jaar een hopeloze achterstand opgelopen op het gebied van duurzaamheid, dankzij 8 jaar Balkenende en daarbij horend zwalkend beleid.
  * Eurlings heeft met succes de vliegtaks afgeschaft (waar hij nu bij KLM vorstelijk voor beloond wordt)
  * Maria v/d Hoeven heeft als laatste wapenfeit gezorgd dat groene energie geen voorrang krijgt op het net (muchos gracias van Essent en Nuon)
  * Verhagen denkt dat het allemaal wel goed komt met de kolencentrale van Essent in de Eemshaven, nu de Raad van State de milieuvergunning heeft vernietigd.
  * Verhagen doet geen enkele moeite om duurzame energie van de grond te krijgen. Een 2e kerncentrale en een aantal kolencentrales staan hem meer aan.

  Voorspelling: na zijn ambtstermijn als minister van ELI krijgt Verhagen een leuk baantje bij Nuon of Essent, als dank voor bewezen diensten.

Reacties zijn gesloten.