Het regime gelooft zijn eigen verhaaltjes

Het hoofdgebouw van de enige feitelijk toegestane politieke partij in Egypte staat in brand. Moebarak heeft het leger op de bevolking afgestuurd, wat door de bevolking op het moment van schrijven zeer verwelkomd wordt: demonstranten verbroederen met de soldaten. Het doet denken aan Portugal 1974… Dat ik toch nog eens getuige zou mogen zijn van zoiets… Of doet het denken aan Tunesië, twee weken geleden?

”Het gaat daar niet goed, vriendelijk gezegd.” Zegt de Nederlandse minister Rosenthal van buitenlandse zaken. Nou mijnheer Rosenthal, eerlijk gezegd heb ik de indruk dat het wel degelijk goed gaat. In Egypte is iedereen de straat op, arm, rijk, hooggeschoold of analfabeet. Koptische christenen leggen een cordon om biddende moslims op vrijdag, speciaal de 28ste, als na het middaggebed de grote demonstratie gepland is. Ze houden de politie tegen ter bescherming van hun islamitische broeders.
Broederlijk samen tegen het regime, dat is revolutie. Na Tunesië wellicht ook nu Egypte.

“Something is happening but you do not know what it is, do you… – eh – mr. Ormel?”

“Terwijl we juist hopen op een Arabische lente met democratie”, aldus Ormel tegenover NU.nl. “Het gevaar is dat de wankele overheden niet in staat zijn Al-Qiada [sic] buiten de deur te houden.”

Hij wil van Rosenthal weten of deze ontwikkelingen een risico vormen voor Nederland. Ook maakt hij zich zorgen over de mensenrechten in deze landen.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken, zelfs niet door enige deskundige kijk op de ontwikkelingen in de Arabische wereld. Mijnheer maakt zich zorgen om de mensenrechten. Nu al, mijnheer Ormel, woordvoerder buitenland van de Tweedekamerfractie van het CDA? Is Pamela Geller uw adviseur, of is uw Mederegeerter het? Niet dat het wat uitmaakt.
De echte wereld wacht niet op uw verhaaltjes.

Lees hier over het ongelooflijke gebrek aan niveau van de Nederlandse pers over Egypte. Een revolutie die toch echt via twitter te volgen is, #Jan25 #Egypt, ook nu nog, ook al heeft het regime-Moebarak internet afgesloten….

Ik ga maar weer snel verder kijken.

4 gedachten over “Het regime gelooft zijn eigen verhaaltjes”

  1. Moebarak is toch in dienst van Amerika om met harde hand en met schending van mensenrechten, de moslims neer te slaan? Niet zo vreemd uiteindelijk die volksopstand.

  2. De mensen zijn die corrupte dictator zat en ik kan ze geen ongelijk geven. Ik hoop dat hun volksrevolutie lukt en ze wat moois ervan maken

  3. Kijk verder, Arnold. Dit is fantastisch nieuws. Hier in Roemenië wordt AlJazeera blijkbaar geboykot. Hou ons op de hoogte! :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.