Het realisme van de SP

De SP heeft van alle partijen misschien nog wel het meeste contacten met hun potentiële basis en electoraat. Dat de neoliberale PvdA veel kiezers aan de PVV is kwijtgeraakt is logisch, dat heeft ronduit met verraad aan de kiezer te maken. Geen andere partij dan de SP moet kunnen beseffen waarom die basis niet naar links is opgeschoven.

In heel Europa èn de VS blijkt dat de arbeidersklasse een beperkt vermogen tot absorptie van immigranten heeft, en zijn buik vol heeft van belerende politiek-correcte knuffel-cultureelmarxisten.

Jammer dat dit zo blijkt te zijn, maar dit weigeren in te zien is om steeds grotere groei van populistisch rechts vrágen.

Zeker als populistisch rechts ook nog afstand lijkt te nemen van het interventionistische neokoloniale beleid van regime changes en proxy wars; de oorzaak van de migrantenstroom.  Of dit ook echt staat te gebeuren is nog de vraag, maar zowel bij Trump, le Pen als Baudet lijkt die intentie aanwezig. Wilders doet gewoon wat zijn buitenlandse sponsors zeggen, dus die telt hierin veel minder.

De SP lijkt inderdaad verdeeld, maar er is niets rechts aan realisme, en zeker niet aan afstand nemen van neoconservatief interventionisme. Er is ook niets links aan knuffelsocialisme.

 

2 gedachten over “Het realisme van de SP”

  1. Pingback: Knuffelsocialisme | Krapuul

  2. Pingback: Socialistisch verpakt fascisme is ook fascisme | Krapuul

Reacties zijn gesloten.