Het leven is goed op mijn Brabantse land

Ja, u denkt: de geachte afgevaardigde Wilders en zijn jaknikkers m/v – racistisch gespuis, dat totaal door de mand is gevallen in de zaak van het Angolese gezin dat van het gerechtshof in Den Haag mag blijven zolang de kinderen minderjarig zijn. Als het om het bestrijden van het moslimgevaar gaat, waarom dan spoeddebatten aanvragen over mensen uit het beslist niet islamitische Angola (overigens een voormalige Nederlandse kolonie, maar allez, dat hoeven we niet te weten, zoveel VOC/WIC-mentaliteit is nergens goed voor)?
Racistisch gespuis dat geen gelegenheid ongebruikt laat om de voorman van de Partij van de Arbeid voor landverrader uit te maken (uit welke hoek komt het ook alweer, Cohens als vaderlandsloze gezellen?).

Maar dan kent u WIlders en de zijnen nog niet. U weet het: er is niet zoiets als “de PVV’, dat geeft maar gedoe. Voor je het weet worden de antifascisten massaal lid en die stellen per motie voor dat de islam een godsdienst is en geen politieke ideologie. Daar ga je met je diepe gedachtengoed. Er zijn geen leden en dus ook geen afdelingen. Als u – zeg – PVVFlevoland.nl in de urlbalk tikt wordt u vanzelf geleid naar de site van de PVV (dus Wilders, het enige lid).

Alleen de PVVBrabant heet een bijzonderheid. PVVNoordbrabant.nl geleidt u weer naar Wilders zelf, maar het enkele Brabant trakteert u op de lieve blik van de dame die hier per screenshot is afgebeeld. Ook PVV?! Dan kan die club die geen club is toch ook weer niet zo slecht zijn. Ze is natuurlijk Nederlands (of Belgisch – Brabant ligt in beide landen). Maar wie weet is zij van Angolese achtergrond. Of Malinees. Wie zal het zeggen, misschien is zij – ik durf het bijna niet te schrijven, maar het zou heel goed kunnen en het gaat ieder voorstellingsvemogen te boven – deze lief kijkende mooie donkergetinte dame zou zelfs een oorspronkelijk-Marokkaanse achtergrond kunnen hebben.
Zij nodigt ons uit het domein PVVBrabant te kopen. Het moet voor een prikkie kunnen, begrijp ik.
Als ik het doe, wordt de dame dan meteen lijsttrekster?

Ik moet ergens stil in een hoekje gaan zitten snikken over hoe verkeerd ik de PVV beoordeeld heb.

8 gedachten over “Het leven is goed op mijn Brabantse land”

 1. van de watsnel website:

  Leer hier hoe je een website maken kunt met behulp van onze gratis modellen.

  We zullen haar nog wel terugzien op de officiele site ook dus. 😉

 2. @2 ik heb zo’n idee dat er modellen in andere betekenis bedoeld worden 😆

 3. ’t Waren trouwens wel de Portugezen, daar in Angola (geen Nederlandse kolonie), Of maak ik het nu nog ingewikkelder?

 4. @ Weimar:
  Geen hond in NL tekent een petitie tegen de deportatie van een stel kinderen naar Fort Aardenburgh maar als een Poolse crimineel uit Oświęcim tot ongewenst vreemdeling wordt verklaard wordt Gert Leers door Gidi Markuszower het brons-groen eikenhout in gejaagd. Zo werkt dat

 5. @5
  De geschiedenis van het Nederlands kolonialisme in Angola is geschreven door K. Ratelband, wiens boeken knap uit de publiciteit worden gehouden.
  Een tipje van de sluier hier.
  Het is uiteraard geen verheffend verhaal, behalve voor de Balkenendes en andere Wildersen.

Reacties zijn gesloten.