‘Het laatste wat we nu nodig hebben, is het kabinet naar huis sturen.’

aldus GroenLinks kamerlid Bruno Braakhuis, want ‘dat veroorzaakt teveel onrust’, naar aanleiding van het geblunder met cijfers van Rutte c.s. ter grootte van 85 miljard euro. Nee, lig jij rustig in je bed onder Bruin I dan?

Ik begrijp wel dat hij onrust op financiële vlak bedoelt, maar toch is de uitspraak tekenend. Dit kabinet naar huis sturen kan NOOIT het laatste zijn wat je wilt, als linkse oppositie tegen het meest rechtse kabinet sinds Seyss-Inquart.

Wilders had gelijk toen hij zei dat je met zo’n oppositie geen vrienden nodig hebt.

15 gedachten over “‘Het laatste wat we nu nodig hebben, is het kabinet naar huis sturen.’”

 1. Ja, ik zou er bijna mijn GroenLinks lidmaatschap om opzeggen… (but wait: ik ben geen GL lid!) 😀

 2. Er was overigens een tijd (héééééééééél lang geleden), dat een bewindslied dat de kamer verkeerd voor wist te lichten al bijna enkel op principiële gronden naar huis werd gestuurd… (maar die tijden zijn ook alweer héééééééééél lang voorbij)
  😉

 3. Ach ja, de oppositie wil blijkbaar zo graag er bij horen en bij een eventueel nieuw kabinet gevraagd worden als mogelijke partner dat ze er werkelijk ALLES aan doen om maar in het gevlei te blijven.
  Ik ben nooit een fan geweest van de rabiate SP slogan: TEGEN!
  Maar ga er nu toch voor voelen, gewoon TEGEN alles wat het kabinet wil stemmen. Gewoon DOEN!

 4. @#3: Euh, dan worden alle voorstellen nog gewoon aangenomen, met 76 stemmen…. (Hebben we in Leiden ook gehad, een interim-college waarbij de voltallige oppositie overal tegen stemde en de coalitie 5 breed gedragen moties van wantrouwen naast zich neerlegde. Toegegeven: de eerstvolgende verkiezingen brachten een aardverschuiving teweeg, maar dat zal meer aan het schrikbewind dan aan het stemgedrag hebben gelegen.)

 5. Voor het eerst sinds tijden weer eens op tv een glimp van onze president opgevangen, liep weer vrolijk te lachen.
  Lache man, zo leuk allemaal, lach dan, de wereld staat in brand en pietje populair komt even snel van vakantie terug om uit te leggen dat -ie sommige functies van z’n wetenschappelijke rekenmachientje, een kado’tje van z’n moeder, niet helemaal goed heeft geinterpreteerd.

  Zo fris en jong en energiek………… vooral niet naar huis sturen jongens want de bezuinigingen zijn nog niet door de 1e kamer en die willen we eigenlijk allemaal wel graag. En voor Engelse toestanden hoeven we niet bang te zijn want we pakken alleen maar de zieken en gehandicapten, die schoppen toch geen ruiten in.

 6. ach, je weet wat ik bedoel 🙄 na deze afgelopen weken van ongekende rampspoed op allerlei vlak en geen enkel teken van leven van hem wil ik onze premier een tikje grijzer, met zorgelijke rimpels en wallen onder zijn ogen terug zien en niet als een soort frisse niveahoofd dancevalley dwaas die loopt te lachen alsof -ie net even is weggeroepen uit een Spaanse discotheek om even die zeikerds hier met een kluitje in het riet te sturen.

 7. jvdheuvel Schreef:

  Tis geen president maar een premier. Onze “president” heet Bea.

  Wij hebben geen President , Wel een Minister-President … Bea is de “koningin der Oranje-Parasieten “de enige ongediertesoort die net als bijen en naakte molratten een “koningin”heeft ”

  Zowel Koning(in) als (Minister)President komen voort uit het waanidee dat je iemand nodig hebt die “de baas is “

 8. @#11 nou, inderdaad echt serieus kan je die figuren niet nemen. Ik heb zelf maar 1 baas en da’s mijn kat die krijgt me om half vier uit m’n nest om een deur open te doen 😐

Reacties zijn gesloten.