Het kneuterige moralisme van Nederland

hoes schandpaal
fotofukje by Ina

Elke dag is het in het nieuws. Onno Hoes heeft in het openbaar iemand gekust waar hij niet mee getrouwd is. Schande vindt moralistisch Nederland. Mag niet, burgemeesters moeten van onbesproken gedrag zijn, hebben een voorbeeldfunctie…
Oh, nog erger, de torso van Onno op Grindr.
Het is natuurlijk allemaal nog erger omdat Onno homo is, want ja eigenlijk vinden velen dat ook al vies.

Dus moet Onno weer op het matje komen:

“Vorige week is ons verzekerd dat er sprake was van een individueel geval. De stad en deze persoon zouden niet verder in diskrediet worden gebracht”

Steijns van de SP dramatiseert nog verder:

“Waar houdt privé op en raakt het het functioneren van de burgemeester? Zijn handelingen mogen niet leiden tot een mogelijk chantabele situatie.”

Telkens als Onno in het nieuws komt en dat is de laatste tijd dagelijks, denk ik, waar bemoeien we ons mee. Met welk recht wordt het persoonlijke leven van deze man te grabbel gegooid, wat hebben wij daar in vredesnaam mee te maken?
Volgens mij helemaal niets. We leven in een vrij land en iedereen mag zijn persoonlijke leven inrichten hoe hij of zij dat wil. Ook een burgemeester.

Onno doet niets verkeerd. Integendeel hij doet wat vele Maastrichtenaren ook wel eens doen. Die worden ook niet op het matje geroepen en/of gedwongen in het openbaar verantwoording over hun gedrag af te leggen.

Maar bij Onno is het anders, daar komt de kneuterige moralistische onderbuik boven drijven. “Bah een geïmporteerde joodse homo die zijn blote torso toont en zoent in een hotellobby”, dat doen wij in Nederland en vooral in Maastricht niet. Nee, zo’n persoon moet aan de schandpaal.

17 gedachten over “Het kneuterige moralisme van Nederland”

 1. Ik vond het verschrikkelijk gezeur. Maar nu de (S)P zich n de strijd werpt wordt het boeiend.

  “Chantabel zijn”. Wat een volslagen achterlijk land is dit.

 2. Een ander mens zoenen is een misdaad.

  Een ander mens een poot uitdraaien of de dood injagen is een heldendaad.

  Zover zijn we nu in Nederland. Zeker als je de SGP zeggenschap geeft en dit kabinet laat doorkankeren.

  We zijn volkomen veramerikaniseerd. Wapens Yes!! Sociale voorzieningen NO!! War YES!!! Peace NO!!

  De sigaar van Clinton.

 3. Eens met Leon, ik zeg het ook al jaren; er zal niet worden gerust tot we net zo volslagen achterlijk zijn als Amerika.
  Loading: 60% done, nu de rest nog.

 4. Goed artikel, mocht eens gezegd worden. Het enige wat ik Hoes kwalijk neem is zijn lidmaatschap van de VVD. 🙂

 5. Hoes’ anti-weedbeleid verdient ook niet bepaald een schoonheidsprijs. Alleen daarom zou hij al met pek en veren over de grens gekicked moeten worden. De rest is allemaal bijzaak.

 6. Kwalbert vindt dat het allemaal teveel aandacht krijgt. Verder is Hoes een heel beroerde burgemeester, met wie hij naar bed gaat interesseert me verder niet. 🙂

 7. @Nrosa, @K. ’tJong, dat weet ik allemaal wel en dat ben ik ook met jullie eens maar mijn vraag was eigenlijk een flauwigheidje.
  Kijk, die Verlinde met zijn onbeschaamde gewroet in andermans privéleven moet natuurlijk hierover niet jammeren.
  Ook Hoes zelf niet want hij is wel medeuitvoerder van een verschrikkelijk systeem waarbij bijstandsgerechtigden omwille van een beschamende uitkering hun laatste restje waardigheid en privacy wordt ontnomen. Dus wat dat betreft is het een koekje van eigen deeg v.w.b. het privéleven van de burgemeester.
  Dat neemt niet weg dat Ina natuurlijk volkomen gelijk heeft: het staat er met de moraal van dit land beroerd voor. Zo beroerd dat ik geneigd ben te geloven dat het niet meer uitmaakt of twee mensen van hetzelfde of verschillend geslacht zijn: men zal elkaar niet liefhebben! En daar zijn we dan bijna aanbeland bij de SGP heilstaat van massamoordverheerlijker Kees van der Staaij.

 8. Heel goed verhaal, Ina. Onno geeft in dit geval voorbeeldgedrag: ‘make love, not war’.

  In zoenen (met wederzijdse instemming) zit nooit kwaad. Dat de SP in de schijt probeert te roeren met het begrip ‘voorbeeldfunctie’ slaat keihard op die partij terug. Daarmee profileert ze zich als de partij van de kneuterigheid en de fatsoensrakkers.

  Het klopt dat Hoes een beroerde burgemeester is. Maar dat moet je laten zien door de uitoefening van zijn ambt te bekritiseren, niet door hem als privé persoon door het slijk te halen.

 9. Als een hetero-sexueel met een 30-jaar jongere call-girl was betrapt, zou het ook einde verhaal zijn. Of dachten jullie dat die jongensgod die oude man zo,n lekker ding vond. Of dat de tieners die Fortuyn pijpten dit deden vanwege zijn heerlijke gladde hoofd. . Naief

 10. Veelmensen hebben er pijn an als ze hun partner tongzoenend met een ander aantreffen.
  Relatie naar de Filistijnen?
  De handeling doet dus pijn. Niet alleen bij rechts maar ook bij links hoor.

 11. Imho gaat het hier niet over kneuterig moreel – straight of gay, wel over de openbare functie die de betrokken persoon aankleedt en de uitstraling dat zijn daden op deze functie doen terugkatsen.

  Nu wordt het echt moeilijk omdat er over de verantwoordelijkheid die bij deze functie hoort, gesproken moet worden en dat impliceert, excuses voor het gebruik hier van de voor de Nederlandse politiek onbekend woord – integriteit.

  Wie een openbare functie vervult moet tevens verantwoordelijkheid en integriteit bezitten en uitstralen. Dat doet Onno Hoes zeker niet. Integriteit is natuurlijk in de VVD kringen ver te zoeken, doch in de beschaafde wereld bij het vervullen van deze functie is het een vereiste.

  Dat wil zeggen dat in het geval dat Onno Hoes een gewoon burger was zou het nooit ter sprake moeten komen. Het zou dan onderdeel van zijn privé leven zijn. Helaas is hij, met nadruk op helaas (!) burgemeester en dat levert verplichtingen. Weer een ander moeilijk woord voor machthebbers. Hoes is burgemeester in een land waar alles voor machthebbers vrijblijvend is en komt hij nu makkelijk onderuit.
  In dezen moet ik met de SP akkoord gaan.

 12. He Ina,

  Je moet klagen over degene die Onno in het hotel stiekum heeft zitten filmen. Dat is de idioot die je moet hebben. Hij of zij gooit de knuppel in het hok en gaat lekker anoniem vanaf de zijlijn zitten kijken hoe iedereen zich met Onno en de journalisten bezighouden. Die sukkel bewijst de belastingbetaler en samenleving geen dienst. Door dit soort nonsens houden de nep-journalisten en omroep zichzelf in stand. En dan vindt men het gek dat de belastingdruk zo hoog is hier in NL!

Reacties zijn gesloten.