Het kabinet-Rutte behandelt de gemeenten als bijkantoren

Zonder respect en als een ware dictator laat het kabinet sinds deze week het ware gezicht zien. Hun wil is wet en samenwerken en overleggen doen we niet meer aan. Andere mening? Niet van belang! Wegwezen! Slikken of stikken. Democratie? Nog nooit van gehoord.

Het lijkt wel of we een stelletje kolonels in Den Haag hebben zitten in plaats van gekozen volksvertegenwoordiging.

1 gedachte over “Het kabinet-Rutte behandelt de gemeenten als bijkantoren”

  1. Als je even in de archieven van “De Slag Om Brussel” duikt, dan wordt ook duidelijk dat de gemeenten al geruime tijd wormvormige aanhangseltjes zijn. Misschien nieuw in Nederland, maar in Europa tellen ze allang niet meer mee.

    Bovendien zijn gemeentes uitvoerende instanties. De laissez-faire verhouding die ze in de loop van de jaren ontwikkeld hadden met de nationale overheid was ook niet gezond. Beleid hoort top-down te zijn en niet andersom. Uiteindelijk mogen we allemaal weer naar de stembus en kan slecht kabinetsbeleid prima worden beoordeeld op haar merites.

    Wellicht blijkt zelfs dat het afschaffen van subsidies niet de ondergang van onze cultuur zal zijn, maar een opleving zal betekenen voor de traditionele niet commerciële kant van cultuur. Heel veel landen in de wereld hebben zonder subsidies immers wel een sterke cultuur, traditie en folklore. Gedragen door de bevolking… zonder overheidsbemoeienis. Als iets de moeite waard is om in stand te houden moet dat door een bevolking gedragen worden, niet door een pot geld.

Reacties zijn gesloten.