Het is een feit, Geert Wilders (PVV) is een gewone schijterd

Geertje had niet de ballen om echt officieel in het kabinet te gaan zitten, zogenaamde tegenwerking van het CDA heeft hem daarvan weerhouden. Nou, volgens mij was het het feit dat hij niet genoeg kaliber voor ministerposten had plús het feit dat hij dacht dat hij lekker langs de zijlijn kon blijven staan én ook nog groter kon worden.

Maar na het onomstotelijke bewijs op donderdag jl. dat Geertje met zijn clubje gewoon in de regering zit, kan niemand er meer omheen.

Dinsdag en woensdag bij het debat over de regeringsverklaring werd al snel duidelijk dat de PVV een hele gewone coalitiepartner was.

Als de oppositie iets wil op zaken die buiten het gedoogakkoord vallen, mogen ze een voorstel bij het kabinet indienen, zei Rutte. Dan overleggen CDA en VVD met Wilders. Pas als die het goedvindt, bekijken ze zo’n initiatief.

Toen leek het nog alsof Geertje alle macht had en Nederland aan hem was overgeleverd. Maar donderdag werd iets anders duidelijk, hij danst als een echte coalitiepartner naar de pijpen van de andere coalitiepartners. Donderdag was er een vergadering en een stemming over de woningmarkt, met name sociale huurwoningen. PVV was helemaal vóór de motie, zo sterk zelfs dat er al getekend was door de PVV. Maaaaaaaaaaar vlak voor de vergadering is Geertje op het matje geroepen bij minister Donner hierover en na het gesprek met minister Donner, was de Grote Blonde Leider tot ‘inkeer gekomen’ en door Donner wellicht op de welbekende CDA wijze in het gareel geramd. Geertje gaf tijdens de stemming aan met een korte hoofdbeweging dat er TÉGEN  de motie gestemd moest worden.

Kortom, Henk en Ingrid, heb geen illusie dat de Grote Blonde Leider anders is dan andere politici die in de coalitie zitten, hij heeft geen belang bij eigen ideeën en zal gewillig doen wat de coalitie wil. Wie had dat kunnen denken, Geertje is een willoos slachtoffer van VVD en CDA. 😮

7 gedachten over “Het is een feit, Geert Wilders (PVV) is een gewone schijterd”

 1. Als dat zo zou zijn (wat ik niet geloof) dan moet jij toch hartstikke blij zijn? Geert Wilders is dus helemaal niet de premier van Nederland, hij heeft geen marionettenkabinet, hij trekt niet aan de touwtjes. Als waar zou zijn wat je hierboven hebt betoogd dan is van dat alles niets waar gebleken. Trouwens 33.000 euro bruto is ongeveer 22.000 netto. Dan kun je beter een huis kopen met een hypotheek van tussen de 400 en 500 euro per maand dan een huis huren. Mijn vriendin en ik zitten in die inkomensklasse. We hebben een eigen huis en betalen 400 euro hypotheek. Dat is over 15 jaar nog steeds zo, maar dan is die 400 euro wel veel minder door de inflatie. Je genereert dus koopkracht op termijn door een huis te kopen. Als je je huis goed onderhoudt wordt je huis in 20 jaar ook nog meer waard.

 2. Het is inderdaad duidelijk een gewoon meerderheidskabinet, maar huichelachtig achter een gedoogconstructie verstopt. De beweegredenen voor de partijen laten zich ook niet moeilijk gissen:
  – De PVV heeft wel de macht maar niet de (ministeriële) verantwoordelijkheid en kan als dingen niet lekker lopen altijd de handen er vanaf trekken en weer de underdog spelen (en het liefst ‘links’ nog even de schuld geven).
  – De CDA en VVD kunnen naar de achterban iets beter verkopen dat ze met de PVV in zee gaan zonder gezichtsverlies (dat ze bijv. duidelijk on-Nederlandse ongrondwettelijke ideeën steunen als ze samen in een kabinet zaten), en vooral bij relaties met het buitenland mooi weer spelen dat de PVV niet ‘echt’ in de regering zit (dit verhaaltje hebben ze al in meerdere landen moeten ophangen).

  Briljante politiek als je er neutraal naar kijkt, alle partijen hebben voordeel van dit schijnhuwelijk… Maar naar hun achterban is het weer een huichelachtig geval van ‘het doel heiligt de middelen’…

 3. @ mo:

  Was dat maar waar………..
  Ik ben alleen bang dat er in Nederland véél te veel racisten zijn die gewoon weer op Geertje stemmen.
  Al moeten ze zelf naar de voedselbank, komen ze dik in de schulden door dit kabinet, kunnen hun kinderen niet meer naar speciaal onderwijs en liggen hun (groot)ouders 48 uur in de vuile luiers.
  Alles moet wijken voor hun xenofobie. 😥

 4. eerlijk gezegd heb ik zelfs overwogen PVV te stemmen, omdat ik dacht dat met PVV-bewindslieden vanzelf het LPF-scenario zou volgen en de boel zou imploderen. Helemaal nooit die gedoogconstructie voor mogelijk gehouden.
  Gelukkig ging de postbode m’n huisje voorbij en kon ik niet eens stemmen. Nu heb ik ‘m wel en zal wat realistischer stemmen….

  #5 Van de week die BBC-docu gezien. Die man die helemaal een brok in z’n keel kreeg van zijn Geert. Zo zielig/eng… Die zal inderdaad, al wordt ie nog zo genaaid door z’n idool, dat nooit toe willen geven, zelfs bij zichzelf niet…

 5. @mo
  Helaas volgen de meeste inwoners van Nederland (en ook daarbuiten) niet de wetten van de logica. Zou men in staat zijn om logisch te kunnen beredeneren dan zou de PVV allang geimplodeerd zijn. Het maakt voor Henk en Ingrid niet uit of de Grote Blonde Germaanse messias wat zinnig te vertellen heeft en of dat wel strookt met de wetten van haalbaarhei en redelijkheid. De Blonde messias (althans ook dat is niet helemaal waar, want Wilders is in feite zwartharig) heeft nu eenmaal een hekel aan allochtonen. En dat telt ongeacht hoeveel onzin de PVV uitkraamt, hoe immoreel, corrupt, crimineel en hypocriet zij wel zijn. Zijn achterban kan altijd nog zeggen dat de uitspraken van de PVV verdraaid zijn door de (s)linkse media er een samenzwering is tegen de PVV en haar blonde messias door de (linkse) media en de regering die haar ziel heeft verloren aan de Arabische landen in ruil voor oliegunsten. Dat Wilders en de PVV alle aandacht en ruimte in de media hebben gedacht waardoor hij kon uitgroeinen tot monsterlijke groote lijken zij geheel niet te begrijpen. Dat Arabische olie producerende landen niet eens om hun eigen bevolking geven- laat staan om de bewoners uit geheel andere afkomstige Arabische landen. Die regimes malen niet eens om hun eigen bevolking. Ook dat ziet de PVV-achterban niet echt in.
  De PVV-achterban is doof en blind. Al dient de waarheid als een koe voor hun neus, dan nog zullen zij het accepteren. Wat telt is het voeden van hun onderbuikgevoelens- al wordt dat gedaan met leugens, mythen en verdraaide waardheden.

 6. En dan die fanatieke PVV-fans die als groupies het land afstruinen om elke rechtszaak buiten staan te wachten om”hem” een hart onder de riem te kunnen steken zoals zij zelf zeggen. Volgens hun redenering om hem te steunen tegen de hetze en valsheid van de media, rechtspraak, linkse samenzwering. Alsof Goudpruikje staat te wachtten om te worden verdedigd door zulke hersenloze figuren die enkel als argument aan kunnen voeren in de trend van “slachtoffer van samenzwering, demonisering van…… Alsof zulke argumenten in een gezonde rechtstaat de rechters kunnen overtuigen.
  Als al niet depressief bent, wordt je dat al bij het zien van zoveel achterlijkheid en haat en het feit dat er zoveel mensen zijn in dit land die daar achter staan.

Reacties zijn gesloten.