Het Hitler-taboe

Franciso van Jole legt even op Joop uit waarom Joop de discussie niet uit de weg gaat over dat waar Wilders en de PVV overstuur van worden.

Ow en Ronald Sørensen is vandaag al in het zonnetje gezet op Krapuul, maar hieronder toch nog een ‘fijne’ uitlating van hem, weet je gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt:

Een paar jaar geleden zat ik in een klein zaaltje in een debatpanel met Ronald Sørensen, oprichter van Leefbaar Rotterdam en thans vijfde op de PVV-lijst voor de Eerste Kamer. De discussie ging over ‘nieuwe politiek’, dat was toen nog een hype. Ergens gedurende de avond verzuchtte Sørensen ‘eigenlijk is het onzin al die partijen en vakbonden, je hebt gewoon één partij nodig die de zaken goed regelt voor de mensen’.

3 gedachten over “Het Hitler-taboe”

 1. ik weet niet of het een academische stelling is, maar de geschiedenis blijft zich herhalen. de overeenkomsten met Duitsland in de jaren dertig zijn er wel degelijk. En voor alle duidelijkheid is Hitler ook geen Fuhrer geworden met een overdosis aan stemmen, maar een systeem van controle op de massa, zaaien van haat en angst.

  Je eigen probleem creeëren (joden toen en moslims nu) en er dan de perfecte oplossing voor bieden, verpakt in mooie woorden waar de massa zich wel in kan vinden…tsunami’s van immigranten, Marokanen tuig, de eeuwige jood….ze liggen in elkaars verlengde….

  Wilders is gevaarlijk, zijn volgers nog veel gevaarlijker. Censuur lijkt nog onschuldig, maar begint wel te ontstaan. Geert duikt opeens overal op, in torentjes met statenleden en de premier. Hij roept nog wel, maar veel omslachtiger dan voorheen…..laat het nu aan Drinkman ed. over….De top van de partij is al een redelijk kleffe kliek….

  Ik ben niet bang, maar het gevaar is er wel….en komt niet uit Marokko

 2. Tja een zich Partij noemende Beweging die `Machtergreifung’ eist middels volksmennerij; en uit is op Anschlusz met een vreemde, gelijkgezinde mogendheid ten zuiden van Libanon, loopt natuurlijk het risico dat het publiek zich bepaalde dingen herinnert uit de geschiedenisboekjes van school vroeger.
  Om megalomane politieke leiders te corrigeren mag, móet, gezegd kunnen worden waar hun gedrag op lijkt, zolang dat dicterenderwijs oppositie en etnische minderheden wil schofferen. 😡

 3. Sørensen ‘eigenlijk is het onzin al die partijen en vakbonden, je hebt gewoon één partij nodig die de zaken goed regelt voor de mensen’.

  Ja, dat zeiden de Soviet communisten ook. 😀

Reacties zijn gesloten.