Het gedraagt zich als fascist, het praat als een fascist – zou het er een zijn….?

Lowlandsdirecteur Van Eerdenburg haalt uit naar praatjesmakende PVV-columnist in De Volkskrant, al was het maar tegen de insinuatie dat het festival gesubsidieerd zou worden. Integendeel, het levert de overheid veel op en met de btw-verhoging bij gelijk bezoek nog meer volgend jaar.

Met je Jip en Janneke-gelul probeer je de aandacht af te leiden van de kern van de zaak: is de PVV een NSB 2.0? Is het de Nederlandse neo-fascistische beweging? Want we horen je nooit als Wilders c.s. stelselmatig het islamitisch geloof in een kwaad daglicht stelt, de moslims het land uit wil zetten, de leugens over een niet bestaande ’tsunami van immigranten’ verspreidt. Ook niet over de disproportionele korting op de cultuursubsidies. Ook het stelselmatig met respectloos taalgebruik naar beneden halen van een hele sector door zowel Wilders als Mark Rutte, Halbe Zijlstra en Bart de Liefde heb je kritiekloos laten passeren. Het haatkraaien tegen vermeend links en het opeisen van een subsidiestop tegen intellectuele elites die voor hen onwelgevallige meningen poneren; allemaal niet interessant voor je blogvolgers blijkbaar. Maar Brussen: het is toch hetzelfde rijtje als in de jaren ’30 van de vorige eeuw, maar in een nieuw jasje. Het jasje type Fascisme 2.011.

Verder lezen…

10 gedachten over “Het gedraagt zich als fascist, het praat als een fascist – zou het er een zijn….?”

 1. We zouden dit toch niet meer laten gebeuren zeiden we in 1945? toch?
  We leggen kransen op 4 mei waarvoor?
  We houden twee minuten stilte op 4 mei waarvoor?
  We vieren bevrijdingsdag waarvoor?

  Iedereen ziet dat dit facisme in Nederland door Wilders en de PVVbeweging opkomt en openlijk wordt gepropagandeerd en beschermd..ook politici en burgers ook andere landen in Europa en buiten Europa maar niemand en werkelijk niemand doet er iets tegen..Iedereen stemt er mee in dus Maar 4 mei en bevrijdingsdag hoeven ze echt niet meer mee aan te komen of anne frankmuseums of anne franksbomen hoe kan je zo hypocryt dit hooghouden terwijl in je eigen land de PVV zit te facistitueren?(woordje zelf verzonnen)

 2. @2 Nee want wij willen Bert geen plezier doen door zijn naam te noemen 😀 Gaat hij nog denken dat hij belangrijk is 😥

 3. Kevin Schreef:

  Maar 4 mei en bevrijdingsdag hoeven ze echt niet meer mee aan te komen of anne frankmuseums of anne franksbomen hoe kan je zo hypocryt dit hooghouden terwijl in je eigen land de PVV zit te facistitueren?(woordje zelf verzonnen)

  Mooi woord, inderdaad voor mij is dodenherdenking 4 mei ook passé. Die hou ik ook liever persoonlijk op 22 juli, Utoya-herdenking.
  En 5 mei? `Bevrijdings’ festival? Daar heb ik nu al twee jaar niet in geparticipeerd. Kan het niet meer opbrengen, niet vanuit een zich onvrij voelen, maar om de ultieme huichelachtigheid.

 4. @ Keira:

  Hoe heet ie? Bertttttt B? ( sorry, krijg het niet goed uit me toetsenbord )
  Nog een keer proberen dan…Snerttttt Bussen ( hmm inhoudelijk komt het in de buurt )

  Gelukkig is hij inderdaad niet belangrijk 😛

 5. Het is altijd leuk, als iemand mensen als B.B. van repliek dient. Echt sterk vind ik het stuk van Van Eerdenburg nou ook weer niet, maar dat terzijde, hoewel ik de term “haatgekraai” dan wel heel erg treffend vind…
  😉

 6. Maar wel zeker is B.B een ras-echte neo-nazi! Kan niets, weet niets, l..lt alleen de lijder na ( deed een zekere Jozeph G. dat ook niet) en heeft liegen tot kunst verheven!

Reacties zijn gesloten.