Het FvD staat voor zijn laatste en tevens eerste gevecht, jeweetwel, dinges

Een twitteraar genaamd Haagse Insider heeft de moeite genomen de toespraak van de voorzitter van het JFvD, Frederik Jansen, tevens assistent van de geachte afgevaardigde Thierry Baudet, uit te schrijven. Terwille van de leesbaarheid zijn de teksten losgemaakt van de tweets.
Als u ze als “draad” wilt lezen: hier kunt u terecht.

Toespraak gehouden op zaterdag 8 juni 2019 te Amsterdam. Integrale tekst zoals uitgesproken juni 2018. Onze medewerker was persoonlijk aanwezig en tekst is uitgeschreven op basis van stenografische aantekeningen, allemaal geverifieerd aan de hand van de openbare video.

“Lieve leden, Wij zijn bezig om een hoge toren te bouwen, een toren die tot in de hemel reikt. Verdieping na verdieping hebben we samen gebouwd, op de schouders van onze voorouders, op de schouders van reuzen.

En alles wat wij deden, alles wie wij zijn droeg bij aan die vooruitgang: van het wiel tot aan de stoommachine tot aan de space shuttle. Maar ergens halverwege de vorige eeuw zijn we gestopt.

Omdat we elkaar niet meer konden verstaan. Omdat de kracht is [sic] uit ons maatschappelijk lichaam gegaan, wij zijn moreel verzwakt.

Ons is altijd verteld dat we in vrijheid leven. Van Dresden tot London, van Amsterdam tot Rome. Maar alles wat ons sterk maakt breken we af.

En sinds jullie de moederschoot hebben verlaten zijn jullie als slaven opgevoed.

Want hoe vrij zijn wij als alles wat wij kunnen doen klein is. Hoe vrij is de mens als hij zichzelf niet kan ontplooien voorbij alles wat al bestaat, als we stil staan.

Hoe vrij zijn we als alle facetten van onze beschaving onder vuur liggen? Als je niet meer mag zeggen wat je denkt. Als je niet meer mag vechten voor wat je dierbaar is?

Iedere dag worden we doodgegooid met de meest absurdistische verhalen; een trend die komt overwaaien uit Amerika: eh, transgenders van acht jaar oud, en empathie-lessen op scholen, discussies over foute straatnamen, over genderneutraliteit.

Da’s de moraal van een zwakke bevolking, een bevolking die schaapachtig toekijkt terwijl de gevestigde machten hen in de hoek drijft [sic – ref. K.]. Een moraal waardoor we alleen nog geven om alles wat zwak is en hulpt behoeft. Niet wat ons gezamenlijk verder brengt.

Een moraal die ons opslokt in een uitzichtloze internationale woekereconomie en alle landen vangt in het gouden web van het mondiale schuldensysteem. En wij zijn hier de dupe van. Onze generatie.

Een gemiddeld huis in Nederland kost nu 300.000€. Starters maken geen enkele kans op de markt. We worden uitgebuit in bespottelijke stage-contracten, pensioen dat is iets van het verleden.

Wij mogen de last dragen van de massale immigratie die ons land treft, de zinloze en peperdure klimaatmaatregelen komen voor onze rekening. En overal rondom ons heen zien we de symptomen van een maatschappij in ontbinding: jeugdwerkloosheid, overspannenheid, depressies.

En natuurlijk zijn er zij die het met ons oneens zijn, mensen die ons fascisten noemen, nazi’s, heel erg fout. Het zijn de zelfvoldane moralisten die met een farizeïsche schijnheilidgheid prediken tegen alle vormen van moraliteit…

Onze universiteiten, onze journalisten, de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen. Het zijn de stormtroepen van de gevestigde orde.

Ze leren ons dat de Nederlander niet bestaat, dat onze geschiedenis slecht is, dat we een onaflosbare erfschuld dragen, waarvoor onze wereld tot een eind moet komen.

Ze proberen ons te duwen in een isolatie die onze samenleving in zijn greep houdt want zolang niemand met elkaar spreekt, zo lang niemand elkaar echt in de ogen kijkt en het heeft over de dingen die echt belangrijk zijn dan houden zij de macht.

Via de angst voor sociale isolatie dwingen zij ons tot het apathisch instemmen met onze eigen afschaffing. Maar kijk om je heen! vandaag zijn er weer honderden jonge mensen, vrienden, vriendinnen, kameraden verenigd in een gezamenlijke strijd en missie.

En daarom zijn dagen als deze zo belangrijk om ons eraan te herinneren aan het feit dat we niet alleen zijn dat er 100.000en andere jongeren zijn, mensen zijn die het met ons eens zijn
miljoenen die het met ons eens zijn die ook klaar zijn en daarom is de [! – JFVD staat voor Jongeren Forum voor Democratie] JFVD zo belangrijk.

..een vereniging waar mensen samen kunnen komen en vrij kunnen spreken zichzelf kunnen zijn niet hoeven te passen in een politiek-correct keurslijf en terwijl nu aan de overkant een fotograaf van de Volkskrant foto’s probeert te maken van deze bijeenkomst..

als een soort papparazzi [sic! – red. K.], staan wij hier bij elkaar om het wel te hebben over de echte dingen, waar het om gaat! (applaus)

Wij hebben ons los gemaakt uit de valse ethiek die zo veel van onze leeftijdgenoten knevelt. Wij weten dat hun ideeën absurd zijn want natuurlijk zijn er velen die wel volgen, die wel gevoelig zijn voor de emotionele en morele chantage van de cultureel-economische tirannie.

Jullie kennen ze allemaal, jullie hebben heel veel vrienden die onze ideeën verwerpen die er niets van willen weten. Maar vergeet nooit, vergeet nooit dat onder dat leger van lamgeslagen D66-apathen onze familie driftig wacht.

Netflix en pornografie kunnen onze wil bedekken maar ze kunnen nooit begraven wat in hen zit, wat in ons allemaal zit. En is het onze taak om ze los te maken, het is de taak van onze generatie om echte bevrijding te brengen.

Wij moeten een antwoord bieden op clownworld, dat geleidelijk alle facetten van ons leven binnendringt! (applaus)

Wij gaan een alternatief ontwerpen voor de neoliberale orde van het internationale schuldenkapitaal. Wij gaan onze beschaving redden van de dreigende ondergang. Want wat hard lijkt voor sommigen is noodzakelijk voor ons allemaal.

En het gaat ons lukken. We mogen nooit toegeven aan de twijfel die ons allemaal van tijd tot tijd bekruipt want om die volgende verdieping van de toren te bouwen hebben we doorzettingskracht nodig, discipline, overwinningsdrang, ja zelfs overheersingsdrang.

Wodan ontdekte dat door zijn eigen schuld aan de bouwers van de wereldpoort de wereld tot een einde zou komen, zelfs toen riep hij de Aesir tot elkaar. En zo staan wij hier ook verzameld. Voor dat laatste maar ook eerste gevecht.

Want dingen kunnen snel gaan. In 1987 als je mensen toen had gevraagd hoe lang de Berlijnse Muur nog zou staan dan hadden ze het einde niet kunnen voorspellen en 2 jaar later stortte dat ding in en de hele SowjetUnie, één van de machtigste en grootste wereldrijken ooit…

.. kwam mee naar beneden. 2 jaar geleden begonnen we met JFVD. [applaus] En 2 jaar later zijn we de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. 2 jaar geleden kwam FVD met 2 zetels in de Tweede Kamer en nu weer twee jaar later is FVD de grootste partij van NL

Over nog maar 2 jaar zijn de volgende Kamerverkiezingen, onze volgende slag. Dus wij gaan door met bouwen. Wij gaan door met het versterken van onze beweging. Wij gaan nog meer events organiseren, nog meer mensen erbij betrekken, opleiden, trainen…

betrekken bij onze missie, bij ons plan. Deze eeuw wordt onze eeuw, de eeuw van de wedergeboorte.”

Eerlijke wartaal met een vleugje, zeg maar gerust vleug, nazisme er in – hoe dat zit met Wodan, dat moet je toch echt bij de hand hebben. En je moet er maar mee durven aankomen, anno 2019, in wat die club noemt “joods-christelijk Nederland”.
Maar doorziet Het Publiek deze woordkramerij als wartaal? Aan de reacties op twitter te zien, en blijkens het “applaus” bovenstaand, kan daar ernstig aan getwijfeld worden.

Evidente tikfouten zijn gecorrigeerd.
Eerder zijn al fragmenten hier bij ons gepubliceerd.