Het exitgesprek

Succes is een keuze
Leven is een keuze
Aan het hoofd van de Orde van Medisch Specialisten staat oud-minister van oorlog, tevens baasje van onroerendgoedmafiosi DeKey en van dierentuin Artis enz. enz. enz., want die man heeft WERKELIJK OVERAL verstand van, dat is gebleken uit zijn loopbaan bij de bank DSB, Frank de Grave (VVD) dus.

En hij en zijn club weten van nature wanneer u er rijp voor bent ten grave te worden gedragen.

Een meerderheid van de Nederlandse medisch specialisten wil dat er wordt vastgelegd wat een gewonnen levensjaar van een patiënt mag kosten. Zij denken dat de zorg onbetaalbaar wordt als zo’n maximum niet wordt ingesteld.

De miserabele rest.

Dit is de consequentie van het stellen van geld boven het leven, en van het leven (als geld) in de blessuretijd van de mensheid in het algemeen.

Online te lezen: kritisch-theoreticus Günther Anders Die Antiquiertheit des Menschen

11 gedachten over “Het exitgesprek”

 1. Bos was als toenmalig minister ‘doodsbang’ in 2006 met een discussie hierover.
  Hij hoopt dat een van zijn opvolgers ‘moediger’ zal zijn. Wel, ik denk dat het er goed voor hem uitziet: sinds 2006 is het percentage met door ‘de islam’, ‘MOE-landers’, ‘kalifaat’, etc. geobsedeerde bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken tot zeg 85 a 90% gestegen als het geen 95% is. Dus een T4 programma lijkt me in het Nederland van vandaag alleszins bespreekbaar. Wellicht onder de leuze ‘ook in de gezondheidszorg werken wij aan een Nederland van vreemde smetten vrij.’

 2. Bos heeft makkelijk praten, hij heeft een goede functie gekregen bij een groot ziekenhuis?

  Dit als dank natuurlijk voor zijn bijdrage aan het neo-liberalisme, bovendien als werknemer zal hij ook wel personeelskorting krijgen, of als vriendendienst onder het motto” doe ik wel even”, ik boek het wel bij een andere patient.
  echt een Socialist……………uh neoliberaal
  Roberto

 3. Dit is het top van het cynisme aangedreven door de financiële winstbelangen van de verzekeraars lobby die de medische specialisten bij de ballen vasthoudt.

  Het is om je DOOD te lachen – “commissie van wijzen” binnen de supercorrupte neoliberale corporatieve markt- en zuiver winstgericht zorgstelsel. Hoe krijg je zoiets op je tong?

  Drionpilletje voor elke niet winstgevend patiënt?

 4. De Nederlandse verzekering ZorgMaffia wil prijskaartje aan het menselijke leven plaatsen, weetjewel.

 5. Als dit regel of wet zou worden, namelijk dat artsen mogen gaan zeggen dat mensen niet meer lang kunnen leven omdat de behandeling te duur is, wat direct ingaat tegen hun eed van hippocrates, ga ik me serieus beraden over andere vormen van verzet.

  Ik ben het enorm zat aan het worden dat dit Neo-Liberale fascisme de spuigaten begint uit te lopen.

  Of wellicht pleeg ik geen verzet. Ik emigreer gewoon naar een land waar wel menselijke gezondheidszorg bestaat.

 6. @JJB, je woede is terecht doch moet je opletten dat deze schaamteloze regelingen worden vanuit de corporatieve verzekeringswereld aangedrongen.

  Indien Mengele opvolgers dit doen ondersteunen is het uit angst dat hun vergoedingen niet meer door de VerzkekeringsMaffia worden uitbetaald.

  De VVD specialisten dansen tegenwoordig naar de pijpen van de VerzekeringsMaffia en hebben helemaal niets meer met Hippocrates te maken.

  Exit beschaving.

 7. Het is walgelijk te noemen hoe deze discussie op de verkeerde pad wordt aangestuurd.

  In wezen gaat het om een verzekerings-technisch punt en geen medische aangelegenheid. Specialisten kunnen immers eindeloos doorgaan met behandelingen zolang financieel door de verzekeraars ondersteunt.

  Daar begint de schoen nu te wrikken. De verzekeraars willen niet meer voor betalen. Ze zijn immers schadeverzekeraars en overal hebben ze een financiële maximumbexrag voor. Feuk het leven, weetjewel.

  In eenormale situatie zouden de verzekeraars tegen de burger moeten verklaren – bij uw polis en uw maandelijkse bijdrage bent u tot deze maximale bedrag verzekerd. Daarna draaien we de kraan dicht.

  Omdat ze dat niet openlijk willen verklaren schuiven ze middels Frank de Grave deze beslissing laf in de schoenen van de medische specialisten.

  Weer VVD onderonsje tussen Schippers en Frank de Grave.
  Zo kennen we altijd de grootste Maffia van Europe, toch?

 8. De ‘Wet van de verminderende meeropbrengst’ wordt hier toegepast op de mens zelf. Met ieder jaartje dat de patient ouder wordt daalt de waarde (Roemer’s productiviteit) van de patient steeds verder beneden het equilibrium totdat een laatste aspirientje nog te duur wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de ‘contact’- kosten die met een exitgesprek gepaard gaan. Dat aspirientje gaat onder stilzwijgen terug in het pakje. Wat dit betreft staan Roemer en Grave dus geheel op dezelfde lijn.

  In de VS worden nieuw geboren babies tegenwoordig aangeduid als ‘carbon-legacy’. Het begin van een nieuwe eugenetics beweging.

  In het VK pleit David Attenborough al jaren voor het tergugbrengen van bevolkingsaantallen om het voorbestaan van bedreigde diersoorten te bevorderen.

  De link naar Günther Anders heb ik gevolgd, dank hiervoor Arnold, dit boek was mij nog niet bekend. De betekenis van het woord ‘antiquertheit’ heb ik nog niet gevonden, maar de volgende zin uit de inleiding zegt genoeg:

  In Erinnerung an ihn (LS Anders’ vader), der den Begriff der Menschenwürde dem Sohne unausrottbar eingepflanzt hat, sind diese traurigen Seiten über die Verwüstung des Menschen geschrieben worden.

  Ik ga verder lezen.

 9. Vergis je niet: dit is allemaal het gevolg van de strategie en keuzes die de neoliberale Freacanomics maken.

  De neoliberale Freacanomics bepalen tegenwoordig het Zorgsysteem.

 10. De corporatieve sociopathen en bewindspersonen weten niet van ophouden vooral waneer ze vanuit hun ministeriële plaats hun volgende lucratieve baantje binnen de neoliberale corporatieve wereld aan het voorbereiden zijn:

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/33980/kst-33980-3

  Minister Schippers vindt dat de Orweliaanse maatschappij in Nederland nog niet volledig ontplooid is en daarom wil ze persoonlijk de verzekeraars in de gelegenheid stellen om te laten gluren in uw medische dossier. (ach, wat zou het toch met de buurvrouw aan de hand zijn, ze doet ook haar gordijnen ’s avonds dicht, weetjewel)

  U begrijpt het goed – straks een vieze, xenofobe, bekrompen meneertje van de verzekeraar gaat in uw dossier bladeren en stiekem genieten van uw medische geheimen….. die eigenlijk dankzij Schippers en de Tweede Kamer Salaristrekkers gaan zometeen ophouden te bestaan.

  Succes.

 11. Oplossing , de Bom-scootmobiel .. als ze je toch opgegeven hebben kan je er zo nog een heel stel meenemen …

Reacties zijn gesloten.