Het CDA Dongeradeel mort

Ja mensen, een deel van Neerlands Hoop in Bruine dagen komt tegenwoordig uit Friesland, zo lijkt het wel. Gaf eerder de Friese PVV-fractievoorzitter Jelle Hiemstra er de brui aan omdat al dat kopvoddengezeik hem te ver gaat, nu is er ook gemor onder de Christen-Democraten in Friesland. over de deelname van het CDA aan het meest rechtse kabinet sind Seyss-Inquart, in Dongeradeel, om precies te zijn.

Jouke Douwe de Vries, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Dongeradeel, heeft de website CDAlert.nl gelanceerd. Op CDAlert.nl staat bijvoorbeeld een bericht dat volgens een opiniepeiling nog maar 19 procent van het electoraat overweegt om op het CDA te stemmen. 44 procent van de CDA-stemmers zegt bovendien dat de VVD de volgende keer kans op hun stem heeft.

Het bevestigt mijn eerdere bewering dat het CDA in feite een nare, rechtse partij is.

“We wilden een tegengeluid laten klinken na het partijcongres in Arnhem in 2010, waar gestemd werd vóór de gedoogconstructie. Wij willen met een positief-kritische houding het CDA weer op de christelijk-sociale koers te brengen. Het is duidelijk dat het niet goed gaat met de landelijke partijkoers. De uitgangspunten van het CDA – christendemocratische waarden als rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid en solidariteit – staan als een huis. Die moeten duidelijker naar voren komen dan nu het geval is.”

Nou, dat klinkt al beter, maar die uitgangspunten staan voor tweederde van het CDA dus duidelijk niet als een huis.

2 gedachten over “Het CDA Dongeradeel mort”

Reacties zijn gesloten.