Hero Brinkman had helemaal geen drankprobleem

Hero Brinkman moest in 2009 van ‘de PVV-fractie’ zeggen dat hij een drankprobleem had. “Maar ik had helemaal geen drankprobleem. Ik ben geen alcoholist! Ik was bang dat ze mij uit de fractie zouden gooien, dus heb ik dat maar gezegd als een excuustruc.” Dat zegt Brinkman in In Contact, het blad van de SGP-jongeren. Het PVV-Kamerlid maakt zich daarin nog steeds druk over de ophef na zijn ‘drankincident’, waarbij hij een barman zou hebben geslagen in journalistensociëteit Nieuwspoort. Hoewel de barman het verhaal ontkende, werd het verhaal volgens hem opgeblazen in de media. “Ik heb die man niet geslagen, absoluut niet. Het vervelende is dat ik van de fractie mijn mond moest houden. Geert had natuurlijk gehoopt dat de storm over zou waaien”.
De democratisering van de PVV komt er overigens wel degelijk aan. “Na afloop van het huidige kabinet zal een democratische koers ingezet worden. Er zijn dan meer leden met ervaring, die zich durven roeren en de gevaren overzien.”
Voor PVV-ideoloog Martin Bosma bevatte het interview met collega Brinkman overigens geen verrassingen. In een onderonsje had SGP-voorlichter Menno de Bruyne beloofd het hem voor publicatie toe te sturen omdat Brinkman daarin zegt dat de PVV neigt naar een conservatief abortusstandpunt. ‘Het gevoel dat de SGP heeft, is denk ik al in overgrote meerderheid aanwezig in de fractie.’

12 gedachten over “Hero Brinkman had helemaal geen drankprobleem”

 1. Natuurlijk niet! Het is de fles alcohol die met Hero een probleem had! Ging te snel leeg!

 2. Als ik het mij goed herinner, heeft de barman het incident niet ontkent, maar wilde hij er niet met de pers over praten. Toch iets anders.

 3. fietsertje Schreef:

  Als ik het mij goed herinner, heeft de barman het incident niet ontkent, maar wilde hij er niet met de pers over praten. Toch iets anders.

  Was ie bang dat Hero terugkomt om weer te gaan meppen?

 4. Of je een alcoholist bent hangt af van je inkomen en aanzien. Verdien je een inkomen rond het minimum en kijk je te diep in het glaasje ben je een alcoholist. Verdien je modaal ben je een probleemdrinker en verdien je boven modaal dan ben je een gelegenheidsdrinker. Uiteraard doen zich natuurlijk als bovenmodaalverdiener veel gelegenheden voor waarbij gedronken moet worden.

 5. En nog iets. PVV-vertegenwoordigers en -aanhagers slaan niet. Die vertellen op een iets minder “huichelachtige” manier of op “softe” wijze dat ze een meningsverschil met iemand hebben. Hoogstens een corrigerende tik.
  Dat geldt ook voor Brinkman de ex-politieman. Als ex-politieman weet je natuurlijk beter dan wie dan ook dat slaan en meppen not-done is.
  En onderschat ook niet die vervelende barmannen niet. Die kunnen verschrikkelijk bemoeizuchtig zijn en lijken het soms net van die vervelende overbezorgde ouders. Want het is natuurlijk jouw geld en jouw leven, waar bemoeizen ze toch mee. Ik bepaal natuurlijk of ik genoeg gedronken heb en niet zij. Gaan ze soms ook nog eens bemoeien hoe ik thuis moet komen en zijn zo brutaal om mij te vertellen beter de taxi te gaan nemen om thuis te komen. Of ze bemoeien zich ongevraagd in gesprekken tussen jouw en de andere bezoekers. Gaan ze je vertellen dat je nu vervelend begint te worden. Een gotspe natuurlijk.
  Je zou toch blij moeten zijn dat iemand als Hero Brinkman daar wel de ballen voor heeft en wel op zijn strepen staat.

 6. Tja de meeste alcoholisten ontkennen dat ze een probleem hebben dus Drinkman is absoluut niet geloofwaardig.

 7. Hero vind het moeilijk van de drank af te blijven en is ook weer gezien met alcohol, vandaar deze draai nu ineens, want waarom zou je als ‘niet-alcoholist’ de drank laten staan?.. …En dit is weer typisch PVV, zorgen dat je je schuld zo snel mogelijk bij een ander neer legt, alleen niet zo handig om alweer het eigen nest te vervuilen maar ja dat doen veel alcoholisten nu eenmaal

 8. Als je dronken achter stuur kruipt dan heb je een alcoholprobleem. Als je agressief gaat zitten doen tegen een barman die terecht weigert meer te schenken omdat je al dronken bent dan heb je een alcoholprobleem. Mensen die geen alcoholprobleem hebben die doen dat soort dingen niet als ze aangeschoten of dronken zijn.

  Hero Brinkman moet niet zeuren. Hij had voor dat dronken zonder licht rijden gewoon een rijontzegging van 5 jaar en ontslag bij de politie moeten krijgen. Voor die agressie tegen die barman had hij gewoon een hoge boete moeten krijgen en de keuze tussen een paar weken zitten of een taakstraf van 100 uur.

 9. Als Geert zeg dat je een drank probleem hebt dat zeg je “woef woef ja baas,..ik heb een drankprobleem”

  Ik denk trouwens dat de pvv-standpunten niet alleen t.o.v abortus erg conservatief gaan worden,..let maar op….ook het liberale Nederlandse beleid betreffende homo’s en homohuwlijken zijn voor de orthodoxe joodse geldschieters een doorn in het ook

 10. Alweer een uitstekende column van Marcel Hulspas 😀
  “Kort samengevat: breekijzer Brinkman blijkt een ruggengraatloze slapjanus die net doet of ‘ie zielig is. In plaats van: ‘hou toch op met dat moralistisch gelul! We drinken allemaal wel eens een slok te veel!’, koos hij voor bang wegschieten, slappe excuses en leugens. En twee jaar na dato lekker stoer doen in een SGP-blaadje. Welk een breekijzer!”

  http://www.depers.nl/binnenland/558141/De-brave-kuikentjes-van-de-PVV.html

Reacties zijn gesloten.