Henk Bleker (weer) te kwistig met subsidies

Maar ja, van voordeel trekken uit subsidies, weet Henkie alles van!

Staatssecretaris Bleker van landbouw vermorst jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan agrarische natuursubsidies aan boeren. De regeling werkt met vaste bedragen per hectare, terwijl de feitelijk gemaakte kosten per boer sterk kunnen verschillen. Met een ander subsidiestelsel kan maar liefst 35 procent worden bezuinigd, maar dit geld kan ook worden gebruikt voor juist méér natuurontwikkeling.

Het verbaast me altijd dat het CDA zo krachtig kan schrappen in voorzieningen van de zwakkeren in de samenleving en dat slimme boeren ontzien worden. Maar ja, daar moeten ze rekening mee houden want die stemmen op ze. En de zwakkeren in de samenleving, tja, die hebben al lang door dat ze van het CDA geen bescherming hoeven te verwachten dus zijn niet van belang voor de machtsgeile mannenbroeders.

Beetje: Oeps, die subsidie hadden we even over het hoofd gezien! Ben benieuwd hoe Bleker dit aan Geert uit gaat leggen, want die zal hier vast wel niet van weten.

2 gedachten over “Henk Bleker (weer) te kwistig met subsidies”

  1. Ach Ratje Bleker doet dat wel vaker, heeft hij ook met zijn eigen Vila…erm ik bedoel “Historische Boerderij” gedaan. Eerst eventjes subsidie trekken daarna de regel afschaffen, handel met voorkennis noemen we dat ook wel ;).

  2. Henk Bleker is een gladjanus, zelf 170000 euro subsidie ontvangen en daarna de regel afschaffen, zijn PVDA vriendje Calon, net zo’n gladjanus een bijbaantje aanbieden, wat gelukkig tegengehouden is. Ik hoop dat de (heren) Bleker en Calon onder ede gehoord worden over het blauwe stad debacle, maar zal ook wel weer onder de mat geveegd worden. Bleker zit in de politiek om de centen voor welke partij zal hem een zorg zijn, na 2 maanden zijn contract met RTV-Noord inleveren omdat het loon
    van een staatssecretaris ietsje meer is, een walgelijke man.

Reacties zijn gesloten.